Åka bilen



Vårt lilla åk. Nej. Vårt stora åk. Vårt rätt gigantiska åk. Vi lämnade Stockholm strax innan 20 i torsdags kväll. Checkade in på vårt hotell i Oslo strax efter 04.30. Checkade ut kl 07.30 efter att ha sovit och ätit frukost (!). Ankom till Bergen vid 17 efter att ha suttit fast i kö i en timme precis utanför stan. Sov 18-22. Lämnade Bergen kl 23.30. Kör just nu några mil söder om Göteborg. Tack och lov är vi två som turas om. Helt galet mycket tid i bilen! Vi har kört drygt 200 mil på ett och ett halvt dygn!

Jag visste sen tidigare att det är ett helvete att köra i Norge, men varje gång man gör det blir man ändå lite överraskad. Det ÄR verkligen förjävligt! Smala, krokiga vägar med hastighetsbegränsningar typ 60, 70, 80... Och med vår lilla bil gasar man inte i kurvorna kan jag meddela.

Helt plötsligt var vi på väg rakt upp för ett berg. Sen ner för skiten igen. Vi har väldigt tung last i skåpet = det trycker på som f*n i nedförsbackarna, bara att stå så gott man kunde på bromsen. Bensinlampan började lysa. Ingen bensinmack hade synts på sex mil! Det tog ytterligare drygt tre innan vi rullade in på en mack och nästan grät av lättnad. När vi tankade bilen stannade mätaren såhär:



Kronor 666. Lätt att få en känsla att bilen ville säga oss något. Eller världen.

Vi ses.


Kommentarer
Postat av: Lina

Haha, ja, Norges vägar kan man ju tycka vad man vill om :P

2009-05-31 @ 20:11:06
URL: http://x-that.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0