Better be

Me and you
I better laugh in twenty years from now
With some perspective and dedication
I will find somebody new

It better be someone special
He better be coming very soon
It better be for real this time
Oh I know, it always was with you

You or no one
I hope i'm wrong before i die of boredom
I wantmore than
Days and nights when i amuse
Myself alone

He better be someone special
He better be devoted just like you
It better be for real this time
Oh I know, it always was with you
You, you, with you

Friends forever, oh no
Another girl will change your mind
In less than half the summer
So before you fall in love, i wonder
When you asked for
Something that i couldn't give you
More of
Me and you
I talk as if it's now but nothing is new

She better be someone special
She better be more in love than me
And if i was your brightest hour
She is now, as far as I can see, see
As far as I can see
She better be

A. Ternheim

Tunn is

Och sen helt plötsligt frågar någon om vi inte kan gå till dansbandskvällen nere i källlaren istället. Efter en stund kommer en tekniker och smyger in oss genom hissen. Innan vi hinner reflektera vidare står alla åtta mitt i en smet av dansbandsdansare. En man på dryga femtio vänder sig om (enligt N på "dansbandssättet) och ger mig en blick som inte gick att misstolka. Jag skrattade så jag grät. Eftersom jag egentligen hade tänkt gå och lägga mig var jag iförd kängor, jeans och Anna Ternheim-tröja, tvättat bort allt smink och satt upp håret i en "tvätta bort sminket-frisyr". Men vad gjorde det? Vi stod som fån på en lång rad och bara tittade på dansgolvet. Sen bytte vi från stora lokalen till lilla. Spontan enmansdans i ytterkanten vid scenen. Visade sig att de flesta hade oanade dansbandstalanger i både dans, takt och sång. T försvann till baren. Plötsligt kommer en kille i 25årsåldern och hatt och bjuder upp mig. Jag tackar nej. Han försöker igen och jag velar, så han drar helt enkelt med mig upp på dansgolvet. En snabb jävla bugg. Jag flyger som en vante, han gör helt enkelt så gott han kan. Dansen var en rolig grej i ungefär 15 sekunder, sen förstod jag att jag skulle behöva dansa hela låten ut. Han för mig närmre och närmre dörren där T försvann ut till baren och allt jag kan tänka är att NÅGON MÅSTE RÄDDA MIG. Men nej då. Jag får helt enkelt dansa låten ut och försvinner som ett skott när låten är slut. Mumlar orden "förlåt, förlåt, förlåt" till killen jag dansat med. Efter dansen hittar jag såklart T direkt och kan inte få fram någonting, bara skrattar och flåsar som besatt. T ser mest förvånad ut och frågar varför jag är så röd i ansiktet. När jag kom tillbaka till övriga kan jag inte sluta skratta och skrattar gör jag nästan hela resten av kvällen. När vi kommer till bussen ser vi nästan hela säsong 2 av I en annan del av Köping. För första gången på länge vill jag inte gå och lägga mig och återigen är jag ute på tunn is.

Jag har helt klart gjort min beskärda del av att bjuda på sig själv den här svängen...

C

Vara

Har haft en jättetrevlig dag i Vara, faktiskt. Kanske är det så att de städer man förväntar sig minst av också får störst chans att ge en positiv överraskning. Solen glimtade fram. Vi hittade ett jättemysigt konditori att äta frukost på och en helt okej lunchrestaurang där jag tryckte i mig stora mängder pannkakor med sylt och grädde. En bra dag.

Säger hej till Skövde och går upp och tittar på I en annan del av Köping med de andra igen.

Natti,
C

Dags för en förändring

INNAN:UNDER:EFTER:


Fet-tisdag

Om några timmar rullar vi iväg mot nästa mål. L frågade mig idag om det är lika roligt att åka fortfarande. Ingen tvekan om den saken.

Idag har jag varit på Ikea och kommit över en duschstång och en visp. Lunch på kontoret, lite kvittoredovisning och sen en semla med Oscar. En bra dag. Kanske en påse godis på det här då?

C

Vara en duktig flicka


sovkamrat

Vaknade vid 11.30 av att en lärare ringde mig och frågade om poetryslam. Jag försökte låta som om jag inte sov. Hennes tanke och idé lät bra och konkret. Sånt är skönt. Jag låg kvar i sängen till 13.35 och kunde verkligen inte på något vis föreställa mig hur jag skulle orka med den här dagen. Kom i alla fall upp till slut och vankade runt i nåt slags vaccum.

Strax efter två bestämde jag mig att det fan fick vara nog med självömkan. Fixade en pepp-playlist på Spotify och började röja lite i lägenheten (igen). Tog mig till Ica, letade fram bilen under all snö, flyttade den, insåg att jag inte behövt flytta den (eller hitta den) och sen vid 18-tiden kom Michaela och sen också Becko och plötsligt blev det kakbak för hela slanten här.


glada kakbakare

 Nu är jag helt slut. Undrar vad som tagit min energi en sån här dag... Skönt i alla fall, ska somna nu o sova sött. Imorgon ska jag med Lisse och Sofia till Ikea och inhandla en duschdraperistång och pluppar till cdhyllan. Bra skit.

C

Verklighet

Min värld ska aldrig röra din. Nähä, det var ju en sanningens rad. Tack och hej leverpastej. Men moget, Matilda. Jävla skit också.

C

Min värld ska aldrig röra din

ser din rygg från taxin
fast jag vet att du har flytt
från det kalla, tysta landet
jag stampar torkarbladens rytm
och jag minns ingenting som hände
men jag kallsvettas ändå
VM i att hålla färgen
tyck synd om mig
jag är ensammast i sverige

Började leta texten till "Min värld" av kent för att jag började skriva en rubrik med de orden. Sen föll jag tillbaka i ett tvångslyssnande av "Ensammast i Sverige". Ungefär där är jag just nu. Inte ensammast i Sverige alltså, utan i tvångslyssnandet. Kent är ett underligt fenomen. Jag har någon slags agg emot dem men jag faller tillbaka om och om igen. Särskilt till den här låten. Särskilt på senaste tiden.

Lund. Så fint att träffa Mia. I övrigt känns det som om dagen bara gått, inget har hänt. Nu sitter vi i bussen till Södertälje och jag dricker Pepsi och är åksjuk. Antagligen på grund av att jag ätit konstigt och sovit alldeles för lite. Har dessvärre ingen lust att sova. När jag sover för lite blir jag sur och orkeslös och faktiskt rejält jäkla tråkig att ha att göra med.

och jag drog med dig i mitt fall
och sen gled jag bara undan
så förlåt, förlåt för allt
för min förbannade kluvna tunga
jag har ett foto någonstans
där vi är drottningar och kungar
nu ligger bilder överallt
där gamla ansikten är unga
och jag har letat som besatt
efter känslor som är försvunna
och det har varit en lång, lång natt
men jag är glad att mina tårar
är behärskade och lugna

C

Bus

Malmö avverkat. Sitter i bussen o ser ut över ett vitt Lund. Jag har dissat jazzbrunch för cola och cashewnötter. Jag är ändå  värdelös att äta från bufféer, tycker allting ser äckligt ut och går till bordet med en tallrik full i saker jag inte vill äta. Och jazzen kan jag hoppa.

Har gjort stan med Mia. Borde kanske känts underligt att träffa henne i Lund men det kändes helt naturligt.Vi är ju uppvuxna som bästisar sen innan lekskolan i Åby. Träffade Mia när jag smet ut genom en öppen balkongdörr medan mamma sov middag. Hamnade i en sandlåda som tillhörde Mias farfar, vår granne, och blev enligt uppgift hämtad av mamma lite senare. Tydligen ska jag varit så pippinett att jag inte velat smutsa ner händerna i sanden utan mest varit förskräckt. Var väl ett par år gammal. Där i lådan satt Mia, hur som helst. Och på den vägen är det. Tror jag skulle kunna träffa henne var som helst utan att det skulle kännas konstigt.

Köpte en keps på stan. Nu ser jag ut såhär:Jag är precis så trött, slö och ful som på bilden. Igår var något bättre:Det har blivit för lite sömn i natt och mindre energi till att försöka få mig att se okej ut. Men dagen är lång och innan det är kväll hoppas jag på att ha orkat fixa till mig. Med lite tur så...

C

Startklar

Känns som om jag står i startgropen och är beredd att bara börja men måste vänta på något slags besked. Det gör mig så absurt frustrerad.

Vi har precis lämnat Kristianstad och kör så det ryker mot Malmö. Tidigt gig ikväll = klockan är inte så mycket trots att vi pratat och slöat en del sen vi lämnade lokalen. De andra kollar på Arn uppe i soffan. Jag vet inte om jag har lust att gå upp. Ska fundera lite till.

Olga är dålig igen. Jag har svårt att ta till mig alltihop. Det känns bara jobbigt. Och långt borta nu när jag inte är hemma. Jag var där i måndags men jag kan ändå inte riktigt förstå att hon mår så dåligt som hon gör. Hon är arg nu. Hon måste stå inne i boxen hela dagarna och det gör henne rejält jävla förbannad. Men det är skönt att hon är arg. Så länge hon är arg så vill hon något. Ingela har bett mig fundera på vad vi gör när gräset kommer tillbaka, vilket kommer bli ett problem. Vi kan inte skydda henne från att äta gräs och då är risken stor att hon får ett nytt fånganfall. Det hon hade nu i januari var så hemskt att jag knappt vill tänka tillbaka på det. Hon kunde inte stå på någon hov och bara gungade och svettades och när veterinären lyfte ena framhoven bara la hon sig i famnen på mig. Obehagligt alltihop. Ingen häst borde behöva gå igenom något sådant.
Så nu ska jag fundera. Men vadå fundera, jag kan inte ta ett beslut baserat på vad som skulle kunna hända. Men jobbigt alltihop.

Arn. Skitdålig film men finns andra faktorer som nog får mig upp för trappan.

Vi ses,
C

Aspudden

Hemma igen en vända. Blev avsläppt av bussen på påfarten till motorvägen i Kolmården klockan 04:45 i måndags morse efter att ha varit halvvaken sen Göteborg. Mamma plockade upp mig och så sov jag på soffan till 09.30 då det var dags att ta sig in till stan. Hela måndagen bara försvann. Möte och fika med Tessa och så en vända till hästarna och möte med Kaosföreningen på kvällen. Var tillbaka i mammas hus vid 22 och tänkte på hur skönt det kan vara att vara ensam en stund. Mamma är i Sundsvall och jag och Funny fick ha huset för oss själva.

Sov hur länge som helst imorse, vaknade inte förrän vid lunchtid och tog mig sakta upp till Stockholm igen. Funny också. Nu ligger hon utslagen bredvid mig på sängen. Hon är inte så stresskänslig. På vägen hem till Aspudden åkte vi förbi Fisksätra och hämtade det som var kvar hos Jonas. En oerhört befriande känsla att få med sig de sista kartongerna och säga tack och hej. Inte det att jag inte vill ha någon kontakt med honom egentligen, bara skönt att slippa tänka på att jag måste. Jag känner ingen direkt agg mot honom, jag känner ingenting. Det är bara tomt. Förut kände jag någon slags mjuk känsla, lite nostalgi, men nu känns det varken till eller från. Vi kramades inte, vi småpratade inte, jag bara tog mina kartonger och vi packade in dom i bilen. När jag stängde bildörren tänkte jag inte mer på det.

Måste förresten ge en snabb sumering av hur jag körde från E4an via Budwheels i Hammarby sjöstad till Fisksätra och hem:
Svängde av mot Årsta (rätt) och körde mot Nynäshamn (rätt). Tog av mot Huddinge (fel). Vände i Huddinge. Körde tillbaka mot Årsta. Hamnade av en slump på vägen mot Nynäshamn igen (rätt). Låg i fel fil och hamnade på så sätt mot Gustavsberg (rätt). Kom ut i rondellen vid Hammarby sjöstad och kände igen mig. Körde fel i en korsning (rätt). Tänkte vända och råkade läsa på en skylt att jag just kört förbi vägen jag skulle in på. Vände och körde in på Virkesvägen (rätt). Hittade Budwheels (bra!). Körde från Budwheels, hittade tillbaka till rondellen (rätt). Körde mot Nacka (rätt). Tog av avfarten mot Nacka (fel). Körde ett varv i rondellen i Nacka, tog vänster (fel). Körde tillbaka i nästa rondell (bra!). Läste på skylten i första rondellen att jag skulle vänster, men körde rakt fram (fel). Vände (rätt). Körde höger ner mot Gustavsberg igen (rätt). Körde av mot Saltsjöbaden (rätt). Körde av mot Fisksätra (rätt). Låg i fel fil i korsningen och hamnade på en Shellmack (fel). Körde väldigt nästan mot enkelriktat (fel). Körde tillbaka mot Fisksätra igen. Hittade Jonas parkering.

Resan hade kunnat ta typ en halvtimme sammanlagt men tog nästan en timme... Imorgon bär det av mot Kristianstad.

Vi ses,
C

Vardag

Sitter i Eskilstuna och väntar på att mitt lunchsällskap ska bli klar med sitt göra så att vi kan leta rätt på pizza. Åkte från Visby kl 07 imorse, väckte bussen 06.45 när jag upptäckte att vi rullade på båten genom att gorma "OKEJ ALLIHOPA, GOD MORGON GOD MORGON!". Alla rullade ut ur sina sängar som brandmän i utryckning. Såg roligt ut, men övriga verkade lagom roade. Sov gott i min stol och såg Gotland försvinna bort i fjärran. Tack och hej. Visby gav oss snöstorm och en konstig konsertlokal. Pulp fiction i bussen från Nynäshamn till Eskilstuna och försöka att på ett diskret sätt sitta så nära den söta killen som möjligt. Jag tror inte det är ett dugg diskret, men ingen säger något.

Nu pizza. Hej.

It's a new secret...

Svårt att sätta orden idag. Jag ser ett par ögon när jag blundar, men jag har sovit för lite så tankarna snurrar runt som en väderkvarn. Idag har jag kört bilen väldigt väldigt fort ner till Nyköping. Utvecklingssamtal (!). Verkade som att jag utvecklats. Det är ju positivt. Sen lite lugnare körning ner till Norrköping. Mat. Hästarna. Olga såg nöjd ut över att jag dök upp. Senan snusade mig i ansiktet, andades försiktigt på mig för att se om jag var jag. Hämtade skidor hos Oscars föräldrar. Åkte vidare och blev bjuden på trerättersmiddag och åkte hem till mammas tv-soffa. Imorgon är det skola för första gången på två veckor. Vid tolvslaget rullar vi vidare med turnén. Blir grymt.

C

Gothia

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag älskar Hotel Gothia Towers. Det är fånigt, jag vet det, men det är något speciellt med att stå i fönstret och titta ut över hela Liseberg. Jag har bara bott där när jag varit på turné också, har alltid haft en rolig anledning att bo där. Man blir bortskämd. Kravlade mig upp innan tio för att äta frukost (en tallrik fil, jag är inte så bra på frukost...) på våning 23 och kolla ut över Göteborg. Jag gillar inte Göteborg, men det gör ingenting.

I natt bär det av mot Stockholm igen.

C

Borås

52 minuter kvar till middag, kurrar lite i magen. Helkonstig läsk idag, dricker Berra Bus som smakar socker och är blå. Har postat allas kort från orten. Vykorten är så poppis att de är skrivna och lagda vid min dator för att postas innan jag ens hinner hitta dom.

Killen med lägenheten ringde idag och meddelade att han höll på att röja det sista och skulle städa ur lägenheten hela dagen imorgon. Det kändes verkligen lugnande. Nu hoppas jag verkligen att han håller vad han lovar och att det är fint när jag kommer hem. Mina möbler kommer upp ("kommer upp" - som om de går upp av sig själva...) på tisdag. Är ledig måndag/tisdag från turnerandet och går i skolan istället. Tenta i marknadsföring på måndag och jag har inte köpt boken = goda odds för att hoppa tentan och skriva omtenta senare istället. Vi rullar mot Karlstad natten mot onsdag.

Har haft nån slags frossa hela dagen, gått med tjock tröja och stickad tröja ovanpå. Att bli sjuk nu = inte okej. Jag är inte ens frisk från förra omgången än...

C

Stabilt

Full rulle. Jag hinner inte med att blogga sådär frenetiskt som jag brukar. Sitter i Uddevalla och lyssnar på soundcheck och ska springa iväg och fixa saker. Fortfarande hosta, fortfarande vid liv. Stoppade in lite saker i nya lyan igår. Killen som bott där innan hade varnat om att han inte riktigt hunnit plocka ur allt = disk kvar i diskon, en limpa på diskbänken, ett akvarium i vardagsrummet... Han har lovat att allt ska vara borta när jag kommer tillbaka fredag natt. Jag hoppas verkligen det...

C

RSS 2.0