Lugg
(jag är inte naken på bilden, jag lovar)

Dödsstjärnan


Idag har jag hängt med Dödsstjärnan. Jag gillar dom (oss?) så sjukt mycket. Meddelade på scenen att vi är lite som BWO. Verkade som om jag glömt att nämna för övriga två att jag tycker det, för de började skratta på ett förvånat sätt. Men det är ju så; En skäggig kille, en snygg långhårig kille och så en brud. Sjukt likt.

Jonas och jag köpte med tårta till Martin utan att riktigt veta varför. Jonas hade dåligt samvete för att han inte hälsat på Martin i nya lägenheten tidigare. Kanske var det därför. Jag hittade Pulp Fiction för 49 kr på Ica i samband med tårtköpet och slog till. Nu kan jag kolla min nya look-alike hur ofta jag vill. Har jag nämnt det, förresten? Jag har klippt lugg och ser numera ut som Mia Wallace i Pulp Fiction. Hur bra som helst.

20.30 stod Dödsstjärnan på scen på Elsas hus. Rolig läsning. Vi läste (alltså) under Earth hour och hade därmed bara tända ljus på scenen = svettigt men vackert. Jag hade kvällen till ära plattat håret lite extra för att se extra ond ut. Ska aldrig mer le, istället se ond ut och börja bära vapen.

När jag skulle lämna av Jonas i Norpan erkände han att han inte kollat listan på prylar (kändes lägligt att ge honom första tjing) eftersom han lagt in min blogg i filtret som stoppade porr/andra olämpliga sidor. Han kom dessvärre inte ihåg hur han skulle få bort den därifrån och kunde därmed inte kolla listan på grejer. Egentligen är det ju tragiskt, men är det något Jonas och jag gör bra ihop så är det att skratta. Jag skrattar tills jag gråter. It's all so funny until it's not.

Nu är det sömn. Godis och Pepsi står på nattduksbordet ihop med en tallrik halväten potatisgratäng. Jag pallar inte borsta tänderna utan slocknar nu och håller tummarna för att jag hinner upp i tid att borsta rejält innan årsmötet kl 13 imorgon.

Kärlek,
C

Var ska vi sova inatt?

Norrköping är absurt fint på våren. Det retar mig, för jag vet att det blir ännu bättre på sommaren. Åkte ner till busstationen förut. Gick in i Swebus försäljingskur för att ta en tidtabell och med den i handen satte jag mig i bilen och tänkte "Första staden jag läser när jag öppnar tabellen ska jag flytta till, för den här jävla staden kan man inte bo i och Stockholm är ju helt hopplöst". Första staden jag såg blev Kalmar. Jag tänker fan inte flytta till Kalmar : Intresseanmälde därmed en lägenhet i Norrköping.

C

Torsdag

Idag har jag:
  • Besökt fyra sjunde och åttondeklasser för att prata om poetryslam. Mest av allt gömde jag mig och lät de andra prata. Upptäckte högstadieelevers fascination för klistermärken, trots att det stod "SM i poesi" på dom.
  • Hållt poetryslam för 80 högstadieelever i ett klassrum - och haft skitroligt!
  • Ätit poetpizza med kaosgänget
  • Köpt ett linne som är pinsamt likt det jag köpte sist jag var hemma o tänkte att jag måste gå till New Yorker (hur kan den butiken inte finnas i Stockholm?)
  • Varit hos kiropraktorn
  • Varit hos hästarna; Gått en väldigt kort promenad med ett spattigt, tvåårigt, 350 kg tungt pucko som tycker det är kul att låtsas att han tänker springa hem utan mig. Pussats med Olga.
  • Åkt extra till Krokek för att köpa Pepsi
  • Druckit minst en liter Pepsi
  • Lagt upp min recension på Musicstage
  • Tittat på Plus och Debatt
Vilken dag...

C

Hångla

Jag och Tim har vid flera tillfällen diskuterat att minnas eller inte minnas vilka man har 1. hånglat med 2. haft sex med. Tim verkar ha någon slags total maktlöshet i den här frågan. För honom verkar gamla ligg vara som att leta guldfiskar i ett världshav. Jag påstår då (av ren princip?) att jag kan minnas varenda jäkel som jag så mycket som gett en kindpuss.

Så när jag skulle sova igår tänkte jag tillbaka på mina år som vild, hånglade tonåring. Jag försökte ta det i kronologisk ordning för enkelhetens skull och kom direkt att tänka på min första kyss.

I film är en första kyss typ två förälskade tonåringar i en solnedgång. I mitt fall skedde denna första kyss på linje 482 från Skärblacka mot Norrköping. Jag var 13 år och hade bestämt att jag var ihop med en kille som var något år äldre och vars liv typ bestod i att hänga utanför Konsum, mucka, röka och lyssna på Kalle Bah. Eftersom jag tyckte han var ganska äcklig (men det var coolt att ha en pojkvän) så hade jag under hela kvällen vänt bort huvudet vid minsta antydning till munkontakt. På bussen, precis innan jag skulle gå av, insåg den här killen att det var då eller aldrig och tryckte helt enkelt upp mig mot bussrutan och schlabbade ner mig. När han släpper mig ur sitt grepp säger han (här skulle vi behövt lite mer cowboy-miljö) "Tänk om din mamma skulle sett det där!". Och det är mycket riktigt också vad jag tänker när jag någon minut senare kliver av bussen för att få skjuts hem av mina föräldrar. Tänk om mina föräldrar såg det där...

Efter uppfräschningen av det minnet började alla möjliga konstiga ansikten dyka upp och, som Tim faktiskt tidigare också sagt, verkar jag ha varit/vara en slampa. Det här kan bli spännande...

C

Ps, jag har recenserat Popcirkus ikväll. Recensionen hamnar nog på www.musicstage.se under morgondagen. Ds.

Onsdag

Popcirkus coming up.

saknad kan man lära sig att leva med ibland


Att lära sig leva utan Jonas är som att lära sig leva med ett hål i bröstet. Och det går. Det bara tar en jävla tid och ibland gör det förbannat ont.

,,,

"Your name is Buck, right? And you came here to fuck, right?"

I löööv it.

Måndag

Foto: Teresa Hedström

Min måndag; lite kartong-släpning. choklad och en massa skratt åt Tim. Med Tim kanske det heter. Eller ja, båda delarna faktiskt. Nu har jag deckat i soffan. Min plan för kvällen: dusch & Kill Bill vol 1. Vore idé att uppdatera mitt CV och ändra mitt personliga brev också. Det är ju väldigt snart dags att försöka få tag i ett sånt där jobb...

C

Christer

Igår hade jag tvättid 19-21. 21.24 kommer jag på att jag glömt gå ner i tvättstugan (skulle gått ner typ 21 när andra maskinen var klar). Hetsade ner till tvättstugan, plockade ihop mina saker och gick ut mot porten igen. Då inser jag att porten är låst och nycklarna ligger i min lägenhet. Jag går och hämtar en extra tröja i torkrummet eftersom jag inte vet hur länge jag kan behöva vänta utanför porten. På mig har jag fleecebyxor och nu dubbla tjocka tröjor. Ingen telefon, ingen plånbok, inga nycklar mer än tvättstugenycklarna. Räknar lägenheterna i min uppgång och får det till 6 lägenheter, varav jag bor i en av dem. Det är alltså fem familjer som kan komma och öppna. Chansen att någon av dessa kommer är inte speciellt stor. Då kommer en tjej ut ur porten bredvid. Frågar henne om hennes nycklar fungerar i min port. De gör de såklart inte. Hon upplyser mig istället att Christer bor i lägenheten bredvid min och att han brukar sitta på lokala puben hela kvällarna. Hon skriker utanför hans fönster en stund och sen följer hon mig ner till puben där Christer mycket riktigt sitter. Jag blir presenterad och får låna hans nyckelknipa för att låsa upp porten och joggar sen tillbaka med hans nycklar Kommer in typ kl 22 i lägenheten. Packar lite snabbt upp tvätten för att få loss säcken att hämta resten av tvätten i. Rundar huset och tar tag i dörren för att inse att den är låst för natten, klockan är några minuter över 22. En kväll med ett jävla flyt, helt enkelt. Fick snällt gå upp 06.45 imorse och hämta min tvätt...

Men kvällen fortsatte bra. Jag upptäckte att om man städade ur sopskåpet under diskhon fick alla grejer som killen som har lägenheten har lämnat, plats. Hur bra som helst. Plötsligt kan man gå in i hallen! Fortsatte röja lite till telefonen pep till och någon knackade på rutan. Kollade Kill Bill 2 och sov gott. Vaknade gott. Brunch med pannkakor och låg kvar i soffan till... jag ligger kvar i soffan fortfarande. Skickade ett sms, fick ett svar som fick mig att (äntligen) tänka om. Nu ska jag flytta mig till sängen och försöka sova skönhetssömn inför morgondagen med praktik igen.

C

SälSåhär dålig kännedom om min vikt har jag. När jag skulle lägga mig på magen föll jag framlänges och landade på bryggan med ett PANG. Positionen kallas "sälen".

Fotosession i Årstaviken

Här är några av bilderna från gårdagen i Årstaviken. Fotograf är fantastiska Teresa Hedström. Kolla in www.musicstage.se.Fotomodellslördag


Idag väcktes jag av ett sms från Teresa som hade läst mitt nattjat och ville ut och gå hon också. Efter oändligt mycket krångel och svårigheter att komma iväg möttes jag, Teresa och Lina vid Skanstull och tog promenaden ner till Årstaviken för att vandra lite och framförallt för att fota. Teresa lovade mig för länge sen att fota mig (eller som hon förklarade för Lina "en gång var Tilla söt och jag tänkte att man borde ta ett kort"). Nu blev det äntligen av. Vi hade tre roliga timmar där vi klängde i träd, balanserade på flotte och hängde i lyktstolpar. Efter två timmar gick vi till Vurma och fikade. Morgan Alling klev in genom dörren och jag kom helt av mig i det jag berättade för Teresa och kunde bara titta ner i bordet. Han tittade lite konstigt på mig, som att han kanske undrade varför jag smygkikade på honom hela tiden. Eller ja, han förstod väl varför men liksom bekräftade att han såg att jag tittade på honom. Igår var han i min tv, idag framför näsan. Underligt tyckte Let's dance-tönten Matilda.

Tjatar på Teresa nu för att få se bilderna men Teresa har (föga förvånande) viktigare saker att göra först. Hmpf.

CFredag

Vaknade 8.34 och insåg att trots att min klocka går tre minuter före var det dåliga odds att vara på jobbet i tid eftersom jag börjar 8.30.

Fikade idag med den där grabben jag kanske typ... eller nåt. Det var ju rätt skumt för nu helt plötsligt var ju världen lite annorlunda. Typ vi satt inte i en buss. Jahaja. Min varma choklad var ganska äcklig och när jag gick därifrån mådde jag illa. Skulle visst bli bjuden på lunch någon dag eftersom jag betalat fika. Vore fantastiskt trevligt, borde jag sagt. Istälet skrattade jag när han sa det och sen gick jag hem. Jag lät honom peka riktningen och så sa jag att jag inte alls hittar i den här stan. Fast det gör jag. Han sa att jag väl visst hittar när jag går så mycket. Jag sa nähänä, det gör jag verkligen inte. Fast det gör jag ju. Jag bara får inte orden i rätt ordning.

När jag gick hem och solen sken över Liljeholmsbron mötte jag en kille som log väldigt finurligt mot mig och jag tänkte att jag kanske inte är så dum ändå. Sen messade Oscar. "Middag? Middag hos mig? Det vankas lax." Nu äter jag i och för sig inte lax och har så inte gjort på typ fyra år. Men skitsamma. Det blev middag hos mig istället med hallomi och potatismos och avacadosallad och chips och pepsi. Och Let's dance såklart. Jag höll på Magnus och det var bra för han blev kvar. Jag höll på honom så intensivt att jag skickade två mess för att rösta på honom. Jag brukar inte rösta. Jag kände mig bara tvungen.

När Oscar gått gick jag till Hornstull och så Hornsgatan och så över bron till Årsta och hem igen. Tog en dryg timme och min irriterande tankeverksamhet försvann någonstans i jämnhöjd med Årstabron. Nu känner jag mig lugn och tror faktiskt att jag kommer somna när jag lägger mig ner.

Min helg är som ett tomt blad. Oscar vill gå på lägenhetsvisningar på söndag. Det låter roligt. Imorgon ska jag tvätta (jag trodde det var ikväll, släpade ner allt och sen upp allt igen. men det gjorde inte så mycket). Jag behöver verkligen tvätta så det ska bli riktigt kul. Kanske vill Teresa gå en sväng med mig. Kanske kan jag övertala henne att fota mig till och med. Vem vet vad helgen bjuder på...

C

Säljes/sänkes

Säljes/sänkes:

* Diverse böcker, skönlitteratur        ; Marian Keyes, Johanna Nilsson, Per Nilsson, Emma Hamberg mfl.

* Silverfärgad magnettavla 50*70 cm

* Sängkläder för enkelsäng (påslakan/örngott)
    Vitt med mönster (Ikea)
    Vitt med röda blommor (Ikea)
    Rött med mönster (Ikea)

* Sängkläder för dubbelsäng (påslakan/örngott)
    Rött med "bubblor" (Ikea)
    Vitt med lilja (inget örngott)
    Vitt med röda blommor (Ikea)

* Mörkt röda gardiner i linne 1 par

* Vita spetsgardiner 1 par

* Panelgardiner svarta m. grått mönster 1 par (ca 150 cm långa)

* Vinröda gardiner med blommor 1 par (breda men raka)

* Röd matta "trasmatta" ca 1,20*2 m

* Golvlampa, rislampa http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80099667

* Vit taklampa, Ikea, typ som en boll

* Vinröd taklampa från Ikea, mönstrad

* Vitt nattduksbord Ikea med en låda och ett litet skåp. Ca 30*30*65 cm

* Svart avlastningsbord, Noresund, Ikea http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10073835

* Svart hörnskrivbord Ikea. Som bilden fast ett hörnskrivbord http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20134353

* Vit sängstomme/gavel, funkar som soffa http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S89807443

* Soffbord, svart. Ena stödbenet (om man fäller ut bordsskivan) är trasigt men går att laga. http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30115189

* Cd-pelare Benno, Ikea. Mönstrad.

* Vita ramar, Ikea (15*10 kanske)

* 2 trasmattor

* Svart, tunn ljuskrona för 4 ljus

* Beige löpare (duk)

* Svart smidesljusstake, vägg för klotljus

* Diverse kurslitteratur för Ljudproduktion A och B
Sound and recording
Modern recording techniques
Ljudbild eller synvilla
Master handbook of acoustics
Mäktiga medier, mager demokrati

* Blå/vit matta ca 120*200 cm

* Vinröda gardiner med sammetsmönster

* Svarta kuddar med blå ränder

* Träfärgad byrå, Ikea

* Bokhylla, Billy, svart. Baksidan är lite spräckt efter ungefär 100 flyttar.

Det kommer mer saker efterhand vill jag lova... Om någon skulle vara intresserad av något, maila [email protected] så kan jag skicka en bild eller så.

C

Torsdag

Ligger i soffan med en katt på magen. Jag har gjort en lista på saker som jag ska försöka göra mig av med. Kan försöka publicera den senare ikväll så kan ju den som känner för att lägga beslag på något bara skicka mig ett mail. Mest är det ju skräp, men ja... Jag är så jävla trött på mina grejer, jag bara måste göra mig av med dom. Allt jag äger känns som ett stort ångestmoln som bara växer. Jag har så mycket skit jag inte behöver.

Vi hörs,

C

poetryslam på Stockholms visSka strax till Södermalm poetryslam vid Hornstull. Har inte varit o kollat på nästan något slam sen jag flyttade upp i september, trots att det är slam här mer eller mindre varje vecka.

Upptäckte för en liten liten stund sedan att "I miss you, I'm pregnant" med Laakso nu ligger uppe på Spotify. Även Long beach EP och Aussie girl är uppe. Gryyyymt bra.

Jaha. Dags att gå. Min så kallade hyresvärd står och rengör akvariet. Jag tittar på. Så har situationen varit i typ en timme. Känner mig lite fånig men vill inte riktigt gå hemifrån heller. Det känns oartigt. Har tagit på mig örhängen dagen till ära. Resultatet är att jag ser supergirly ut och har skitont i öronen redan nu.

Vi hörs,
C

Lussebak i marsFörsta dagen på kontoret funkade. Varken mer eller mindre egentligen. Efteråt hängde Tim med hem till Aspudden och bakade lussebullar. Vi bestämde att vi skulle göra det för flera månader sen men jag har inte haft någon lägenhet och han har ingen ugn = 17 mars lyckades vi baka våra bullar. De blev grymma! Extremt stora och jättegoda. Tim var länge väldigt skeptisk till den klumpiga, äckliga smet som jag lyckades åstadkomma men resultatet blev beundransvärt. Fem russin av fem möjliga.

C

Min vänJag har tillbringat drygt två timmar i soffan med tanken "Jag har ändå inget bättre att göra". Äter mariekex och dricker te och gör inte många knop. Så ringde Oscar nyss. Han hade tre idéer för vår gemensamma söndag.

1. Åka till Ikea
2. Gå på utställning på moderna museet
3. Se Christian Kjellvander på Berns

Vi beslutade att åka till Ikea och äta lunch där och sen kanske Kjellvander framåt kvällen. Jag har nog världens finaste vän.

C

don't wake me up just to see how you say goodbye


Halvligger i sängen och dricker te. Impulsköpte något kryddigt te i Umeå i förrgår. Känns som ett bra köp. Har varit hos Teresa och kollat Melodifestivalen. Lite som förr i tiden, hade ingen aning om vilka som deltog och hade inte hört några bidrag tidigare. Turnévärlden har liksom ätit upp mig, särskilt helgtid. Nu vann ju någon som inte var sämst, och det var ju bra.

Imorse vinkade jag av alla utanför bussen och tog taxi hem med ungefär tusen prylar. Efter spelningen igår plockade vi ihop snabbt och rullade ner mot Stockholm. Mackstopp direkt och köpte en tallrik mos på Seveneleven. Den som inte gjort det borde pröva. Tallriken kostade 8 kr och kom liksom i en rinnande smet som stelnade efter ett par sekunder. Såg hur läskigt ut som helst. Satte mig vid vår fantastiska busschaufför när vi rullade ur Umeå och satt där tills han stannade för rast i Sundsvall. Då var klockan över fyra och defintivt dags för en liten, trött Matilda att sova. Drömde konstiga drömmar om att köra av vägen och var knappast intresserad av att gå upp när klockan ringde vid nio. Gå upp för att säga hejdå. Tog mig bara hem och somnade om, vaknade igen vid halv tre.

Jag blir ofta irriterad över att tiden går sakta. Jag vill bara att tiden ska gå, allt från logiska situationer när jag väntar på något till utekvällar eller middagar eller fika. Bara att dagen/kvällen/whatever ska försvinna så det händer något annat. Nu är turnén slut och nu känner jag en extremt stark känsla av att bara vilja spola fram tiden. Vet bara inte till vad. Har inga planer.

C

Ps, kom precis på att det var min namnsdag igår! Grattis till mig i efterskott! Ds.

En torsdagIdag har jag varit på stan för att försöka köpa något fint till vår avslutningsmiddag. Jag hittade absolut ingenting alls, trots att jag verkligen försökte och gick runt runt i affärerna (som inte var så många) i två timmar. Jag hittade en bok och lite te. Vet dock vad jag ska köpa när jag kör förbi Ikea nästa gång, nämligen två stora badlakan (varför två egentligen? jag är ju bara en person...). Finns det något bättre än ett stort badlakan när man har duschat? Varmt och mysigt... Egentigen skulle jag vilja ha en sån morgonrock som man får när man bor på Gothia towers. Var till och med inne på deras hemsida och kollade om de gick att köpa. Nästa gång jag är i Göteborg...

Efter avslutningsmiddagen sa N åt mig att "lägga korten på bordet" om vad som hänt mellan mig och den där grabben. Svårt att vara ärlig och framför allt svårt att veta vad man ska svara. Jag sa något kort ungefär som det var (min version) med nån slags tanke om att det inte spelar nån roll längre hur som. Efteråt funderade jag på vad han skulle ha svarat om det varit han som satt kvar och fått frågan. Sen gav jag mig tillåtelse att gå hem till hotellet. Alla är så trevliga och mysiga men jag känner mig bara trött och sur. Hotellrum gör mig lugn. Lite ensamhet skadar inte efter sex veckor i buss. Imorgon är sista giget och det känns absurt, hemskt och lite skönt. Underligt att de här personerna inte längre ska vara en del av min vardag. Jag kommer att sakna dem.

C

Godnatt från Luleå

Snö överallt och jag ska somna nu. Somna sött. Jag är helt slut. Vaknade vid 8.30 imorse av att Tommy ringde och sa att jag skulle komma in och äta frukost på hotellet vi stannat vid. Jag var tveksam men han sa att det fanns våfflor så jag gick in. Sen gick jag tillbaka och sov igen och vaknade inte förrän 12.20 och skämdes lite. Duckade ett par telefonsamtal bara för att få sova vidare. Skämdes lite till men sov gott. Nu ska jag sova gott igen. Ikväll har jag sålt merchandise för första gången i mitt liv. Jag var skitdålig på det. De andra tröstade mig med att i Luleå lägger man pengar på skotrar och inte på tröjor.

Sista giget på fredag. Ledig dag i Umeå imorgon. Vad gör man i Umeå? Jag får ge en rapport på det imorgon kväll.

Vi ses,
C

Just det...Stans bästa varma choklad hittade jag igår i korsningen Renstiernas gata/Folkungagatan. Ett tips.

C

Luleå

Jahopp. Sitter i bussen ungefär fyra mil från Luleå. Någon slags dejtliknande fika coming up om ungefär 20 minuter. Förhoppningsvis om en timme och tjugo minuter om mitt mess har kommit fram, men det vet jag inte för jag har ingen mobiltäckning alls! Det är väl bara att hoppas på det bästa...

C

Tidvis

När jag körde bil slog mig tanken att jag är lillgammal. Min brorsa sa alltid det till mig när jag var liten. Att jag var lillgammal. Jag fick ålderskris mitt på söndagseftermiddagen och undrade vad i hela friden som gjort mig så vuxen så fort. Varför jag sitter med bil och lägenhet och femtioelva flyttkartonger och utgifter och utbildning och vuxenlogik. Jag funderade på hur jag kan vara 20 år och varit förlovad och haft sambo och varför jag vet så mycket saker som jag inte behöver bry mig om. Jag undrade när Jonas och jag gick från att vara två ångestladdade, vänstervridna tonåringar som alltid sa tvärtemot till att göra allting i raka linjer och skaffa firma och helt plötsligt sitter man en dag och är beroende av cocacola som man för några år sedan hade såna principer mot att jag övervägde att dumpa killen som en gång lurade i mig cola. Dricker en cola nu medan jag skriver. Jag undrar när all min tonårsångest försvann, den som ägde mig och styrde mig och gjorde mig obehaglig och rädd. Funderar på när det hände, när ångesten gick över til en trygghet och hur jag för kanske första gången hittade ett ställe som jag kallade hem. Hur konstigt det kändes när den riktiga världen kom tillbaka i höstas, när hem försvann genom ett aktivt val att göra något annat. Och för några timmar sen satt jag och killen jag delat hela livet med i varsitt hörn av ett caféfönster och pratade om poesiföreningar och arrangemang och om att hantera ångest. Om att bli vuxen kanske. Vi som redan gjort för mycket i just den frågan. Nu satt vi i varsitt hörn och för första gången på flera månader kände jag mig lugn i hans sällskap. Som om jag försonats med allt det där som gjorde så ont. Känslan av att sprängas inifrån var någon helt annanstans och det kändes varmt att få låna en stund av hans tid. Det är konstigt hur man kan vakna en morgon och inse att man tagit sig ut på andra sidan. Att all den där smärtan man trodde aldrig skulle försvinna faktiskt har försvunnit. Att man har överlevt.

Och så i bilen lyssnade jag på Tidvis och kände igen mig på ett sätt jag aldrig gjort förut. Som en snyggt skriven sammanfattning på december och januari. Och det var skönt att andas ut och våga tänka att om den smärtan kan gå över, då klarar jag vad som helst. Jag klarar vad som helst.

"jag har saknat en vän
jag har varit på krogar och barer
det har hänt att jag ljugit och sagt
att jag måste gå hem

jag har saknat din röst
nu har du en ny
ännu okända nätter
ruvar i väntan på att gry"
l.w.

Norrköping

Gick och la mig typ vid 01 igår, då var vi några mil från Oslo. Sen ångrade jag mig. Tog min kudde och gick ner och satte mig bredvid vår fantastiska busschaufför och blev sittandes där till 03 när vi passerat landsgränsen och var i Sverige igen. Sov tills vi var framme i Hornstull vid 9.30. Tog mig till Aspudden och hämtade katt och bil. Kl 12 var jag hemma hos mamma i Kolmården, duschade och åt. Kl 14 hos morfar och firade 80årsdag. Sen stallet en sväng för första gången på en månad nästan. Jag har aldrig varit ifrån mina hästar så länge förut. Galet. Olga verkade må mycket bättre. Senan var förvirrad som vanligt. Åkte från stallet och blev bjuden på middag och te och glass. Konstigt hur mycket man kan hinna på ett dygn.

Imorgon ska jag sova hur länge som helst.

C

Lördag.

Sover hos dig på din nåder
rör dig fast jag inte får det
önskar att jag bara drömde
att det var en vanlig söndag

Jaha. Lördag. Önskar att det var en vanlig lördag. Vet inte vad en vanlig lördag är rikigt, ärligt talat. Men inte en lördag i Oslo där vi kör sista giget på en lång jäkla sväng och blaskigt och grått och kanske norra Europas fulaste stad? Fick tag i en cola för en stund sen och fick en obehaglig effekt. Mitt humör steg märkbart. Jag har utvecklat en otäck relation till cola den här turnén. Visste sen tidigare att jag var ett enkelt offer. Nu är jag fast, trots att jag har problem med den moraliska aspekten. Jag ska ta tag i det nästa vecka, när den här resan är slut.

Det är så lätt att säga att man ska leva i nuet och såna klyschor. Skitsvårt att genomföra. Tankarna bara ramlar iväg och planerar flera dagar, veckor eller hela månader framåt. Jag som ser mig själv som en ganska enkel och impulsiv person vill ha allting i raka led när jag för en gångs skull vet hur jag vill att saker och ting ska se ut. Hade jag valet att lägga sakerna i raka led skulle jag antagligen inte vilja det, i och för sig. Så är det ju alltid. Man saknar sånt som man inte har och allt det där.

Mycket prat idag om att Winnerbäck spelade här på Parkteatret förra veckan. Jag missade hela grejen. Jag har inte ägnat det speciellt många sekunder av mina tankar. Det har inte påverkat mig alls. Skumt. Första turnén på sex år som jag gör något annat...

Vi ses,
C

Sundsvallsbulle

Satt uppe i natt och handlade en bulle på en mack utanför Sundsvall klockan 03.30 i natt. Man tror inte det är sant när man kollar på klockan. Det är det ju. Och sen somnade jag med kläderna på i min slaf och när jag vaknade imorse tänkte jag "men fan vad bra" för då slapp jag klä på mig innan jag gick ut och kollade läget. Sen somnade jag om och gick upp 11 igen.

Brutalt mycket mat på Max. Brottningsmatch i soffan om mina vantar. Nu ska jag ut i mitt hem bussen en sväng.

C

Klargöra

Har lovat att väcka Tommy 12.30 så ska skriva några saker fort bara. Har läst igenom min blogg bak till oktober 2008. Några detaljer:

I inlägg r.i.p. skriver jag "Indiras kropp har gått till en ny nivå" = Min gamla iBook ligger i min mammas hus på en hylla och jag har ingen aning om vad man gör med dataskrot

I inlägg Tanke skriver jag "Och vad gör, var är, killarna i min ålder?" = Inte fan raggar de på folk som är 15 år yngre än sig själva i alla fall, vilket de killar jag pratade om i det inlägget gör.

Bara som en parentes...

C

hjälper mot ledan, precis som du

Upptäckte nu att jag inte berättat något som faktiskt är ganska otroligt: Under söndagen och måndagen joggade jag! Båda dagarna dessutom! Försökte räkna bakåt och tänka när jag kan ha joggat senast och antog att det kan ha hänt någon gång när jag försökte träna distansridning kring 2004. Jag hatar att jogga, nämligen. Har alltid föredragit att gå, har så dålig kondis att jag bara bir knäckt av att ens försöka springa. Nu hade jag dock ungefär tio kilo överskottsenergi så att ge sig ut att springa var helt frigörande. Jag vet inte var all energi kommer från. Har senaste tiden haft väldigt, väldigt svårt att sitta still och slappna av. Jag vill bara röra på mig hela tiden, göra saker. Jag kan som nu sitta i en fåtölj och slöa men jag blir nästan direkt rastlös och vill att det ska hända något. Klarade bara att jogga ungefär 20 minuter åt gången, men var skönt trött när jag kom hem och sov gott.

Har sån sjuk träningsvärk nu att jag höll mig i skinnet igår och tänkte ta det lugnt idag också. Kanske blir en joggingtur i Gävle imorgon, annars tänkte jag dra med mig N till simhallen.

Vi ses,
C

ja jävlar

Poetryslam ikväll på Pub Southside på Hornsgatan. Ska möta upp Jonas och gå dit ihop. Ser verkligen fram emot det, faktiskt. Poetryslam är ju trots allt ganska roligt (vilket inte borde vara en överraskande tanke efter typ fyra år) och Jonas har jag inte träffat utan att ha någon uppenbar anledning på flera månader vid det här laget. Det har varit väldigt skönt visserligen, men nu ska det i alla fall bli roligt att titta på stockholmspoeter ihop.

Imorgon rullar vi vidare mot Uppsala. Näst sista svängen. Helt sjukt hur fort det har gått...

C

Solskenskväll

Okej, såhär gick det:

Okej, att göra den här söndagen:
* Gå ut med soporna
* Köpa choklad (och kanske mat...)
* Ta ut kartongerna i bilen
* Flytta bilen
* Sluta titta på värdelös film på tv
* Sätta upp lite saker på väggarna
* Slänga blommorna i hallen (alternativ ställa ut dom på balkongen och hoppas att de bara försvinner...)

Inte så illa? Lämnade dessutom tillbaka en dataskärm till Magnus som jag lånade i oktober. Röjde rejält i lägenheten och gick faktiskt ut med en av kartongerna i bilen.

Jag är nöjd. Nu är det enda som fattas komhitkomhitkomhit. Men inte så jag bryr mig eller så.

C

Solsken

Solen skiner men jag har ingen lust att ta mig ut. Känns inte som något problem, mer som ett lugnt konstaterande. Har ju gått från tunnelbanan och hem vid 9 imorse när vi kom med bussen till Stockholm. Skönt att vara hemma, faktiskt. Jag brukar inte vilja komma hem men igår var jag så trött och sur så jag behövde visst två dagar att bara lata mig. Och det gör jag!

Okej, att göra den här söndagen:
* Gå ut med soporna
* Köpa choklad (och kanske mat...)
* Ta ut kartongerna i bilen
* Flytta bilen
* Sluta titta på värdelös film på tv
* Sätta upp lite saker på väggarna
* Slänga blommorna i hallen (alternativ ställa ut dom på balkongen och hoppas att de bara försvinner...)

Önska mig lycka till,

C

RSS 2.0