Lektion från Vårdguiden.se


Hur blir man tillsammans?

När du är kär i någon vill du gärna träffa den personen så mycket som möjligt. Ibland räcker det med att få se den andra personen och vara i hans eller hennes närhet.Det kanske räcker att vara kär på avstånd, men ofta vill man att den andra personen ska vara en del av ens liv. Man vill helt enkelt vara tillsammans med den man är kär i.

Första steget

Det är väldigt olika från person till person hur man går tillväga för att visa att man är intresserad av någon. En del är modiga och säger det rakt ut, medan andra knappt vågar titta på den de är kär i.

  • Ett tips är att försöka prata med den du är kär i. Du kanske kan råka hamna bredvid honom eller henne i matkön, vid busshållplatsen eller i fikarummet.
  • Att i förväg ta reda på personens intressen brukar vara ett bra knep för att få igång ett samtal. Om du vet att han eller hon till exempel gillar teater kan du säga att du ska bjuda någon på teater och undrar därför om personen i fråga kan rekommendera någonting.
  • Första gången ni pratar behöver du kanske inte säga att du är intresserad av personen. Lär känna varandra först. Sedan kan du kanske föreslå att ni gör någonting ihop bara ni två, fikar eller går på bio eller någonting som ni båda är intresserade av.
  • Efter ett tag kan du kanske säga att du tycker väldigt bra om personen och gärna skulle vilja umgås lite mer. Sedan får du se vad han eller hon tycker om det.
  • Om du inte vågar prata med personen alls kan du kanske börja med att skicka ett sms, mms, mejl eller ringa. Då kan ni lära känna varandra innan ni träffas på riktigt. Om personen inte svarar behöver det inte betyda att han eller hon inte är intresserad. Det kan bero på tidsbrist eller blyghet. Försök igen efter några dagar. Om det fortfarande inte kommer något svar måste du kanske inse att personen inte är intresserad. Det kan vara svårt att ta, men det kan ändå kännas bättre än att inte veta. Nu kan du gå vidare med ditt liv och försöka koncentrera dig på någonting annat.
  • Att sms:a via mobiltelefon eller chatta på internet kan vara ett sätt att lära känna människor. Var dock försiktig om du ska träffa någon som du har lärt känna via internet. Träffas på en offentliga plats första gångerna ni träffas utanför nätet, till exempel på ett kafé. Berätta alltid för någon du känner vart du ska, vem du ska träffa och hur ni kan få kontakt ifall du behöver hjälp och stöd. Efter ett par träffar kan du föreslå att ni träffas i grupp, det vill säga att båda tar med sig var någon eller några kompisar och att ni umgås tillsammans.

Källa: http://www.vardguiden.se/Tema/Sex-och-samlevnad/Relationer/Hur-blir-man-tillsammans/


Maybe, baby

I'm a heartbreaker. Heartbreaker. Heart of ice.

Sen drack vi te

efter tårarna och striderna och tystnaden drack vi te. som så många gånger förut. te. som en magisk dryck som suddar ut allt. tänk allt te jag druckit. första gången i skinnsoffan på våningen nedanför. beskt och äckligt. sen kom sockerbitarna. sött och gott. något visst med te. det har använts för att göra mig lugn. inte av mig. av andra. det har fungerat. blir man inte lugn blir man snart kissnödig. annat att tänka på. en typ av fungerande. jag minns den där första gången i gröna sammetssoffan på st persgatan och han som sprang i skåpen efter saker att bjuda på. olika former av choklad. mörk choklad. det lärde jag mig aldrig tycka om. men te. det fungerade. han bjöd i riktiga koppar ur en riktig tekanna. kanske var det därför jag förälskade mig så i honom. på grund av tet. och lugnet. och kanske chokladen. den ljusa chokladen. den andra kunde han gott behålla.
och så fortsatte det. de bjöd mig på te. jag bjöd dom på te ibland. som för att testa. bra killar dricker te. tyvärr dåliga killar också men mest bra killar. och tet gör dom fogliga. enkla att handskas med. sen gör jag slut och hittar nytt. nu är jag fri. mellan två koppar te kan man säga. det blir höst. jag har skaffat egna koppar. riktiga koppar och en riktig tekanna. de står här och väntar. du är välkommen på tekalas.

Födelsedag.

tåg mot norrköping. avgång från spår 12. språngmarsch genom centralstationen i högklackade stövlar. tränga sig i kön till biljettautomaten. upp för trappan. in i tåget. andas ut.
vore synd att kalla det östgötaslätten. eller kolmårdsskogen. det är simonstorp utanför fönstret. snart framme i norrköping. det är mycket i huvudet men lätt i hjärtat. lättat i alla fall. hon sa man står sig själv närmast. jag kan väl inte annat än hålla med. jag som protesterade när hon sa det.
det är en av fyra saker som ligger kvar. saker som någon har sagt. inte bara nu. han sa jag borde sagt till tidigare. innan det gått så långt. slutat tro jag skulle klara det själv. det var länge sen nu men jag känner igen det. och nu tänker jag det. att jag borde förstått jag inte skulle klara det själv. det här heller.
han sa det är ingen välgörenhet jag sysslar med.
hon sa jag har ett varmt hjärta med mycket kärlek.
alla har de rätt. idag blir jag 22 år. det är ingen ålder. jag är bara barnet. så mycket kvar att göra. jag går först. jag har ett varmt hjärta. jag vet det.

RSS 2.0