Misterhult - världens ända?

Fredag morgon 8:30. Plockade upp brudarna på tågstationen i Norpan och begav oss i morsans snygga åk mot Kalmar. Beräknad ankomst 12:08. Typ.

Fullt ös söderut. E22:an är tråkig men tjejerna är roliga. Efter att ha passerat Västervik började ett högljutt gnällande från Johannas sida;
"Asså hallå! Alla de här jävla hålorna man kan svänga in till längs vägen, det kan ju inte bo folk där! Man borde svänga in och knacka på i ett av husen och fråga varför de bor där och typ hur många som gör det och om det är inavel och så".


Misterhult.

Så jag svängde in mot Misterhult. Tjejerna ylade i baksätet när jag bromsade in. Hamnade på en slingrig skogsväg, ganska snart stod en röd volvo vid vägkanten. Någon stod utanför bilen, jag saktade in och beordrade Johanna att fråga personen i fråga om var byn var. Plötsligt ser jag att det som såg ut som en beigeklädd människa inte är en beigeklädd människa, utan en människa med en stor naken rumpa - någon har skitit vid vägkanten och är i full färd med att torka sig. Detta med arslet vänt mot vägen. Man tackar så mycket.
Utbrast i panik "Oj oj oj" (hade fortfarande inte mycket till röst att skryta med...) och Johanna, som precis ska rulla ner rutan ser också och börjar skrika KÖÖR!! Brudarna i baksätet skriker. Gasen i botten och vi skriker av skratt i bilen och inser att vi måste köra fram till byn Misterhult för att se om där finns några toaletter eller om alla bajsar på vägen.

Misterhult visade sig vara en liten by med skola och kyrka och rätt många hus. Vi hittade en man o hans son på Misterhults återvinningscentral (öppen onsdagar 15-18). Johanna flög ut ur bilen för att fråga om byn och var det fanns en badplats i närheten. Mannen räknade på fingrarna till fem personer som bor i Misterhult, sen gav han henne en enastående vägbeskrivning till närmsta sjö:
Ni kör förbi den gula herrgården, följer en slingrig väg. Efter en skarp kurva kommer ett dött träd. Sväng in där". Vi hittade aldrig den badplatsen, men vi fick många lååånga skratt och en fin tur i skogarna kring Oskarshamn.


Vägbeskrivning till sjön vid det döda trädet.

Vi körde tillbaka ut på E22:an mot Kalmar och körde ytterligare en bit. Brudarna bråkade om vilken by som skulle bli nästa offer, målet var att hitta en badsjö. Efter skrik från alla håll svängde vi in vid en gul skylt mot Rastorp. Rastorp visade sig vara två övergivna torp. Johanna flög än en gång ut ur bilen och utropade
 "Asså hallå! Det är västa spökligt! Det är helt övergivet, hallå! Vi måste knacka på!"
Vi tvingade tillbaka Johanna in i bilen igen och gav oss tillbaka ut på E22an.


Johanna väldigt upprörd över Rastorp.

Senare hittade vi en sjö vid byhålan Stensjö by. Oerhört vacker sjö, lugn och stilla tills det kom tre galna Östgötar (och en förvirrad Trollhätta) gapandes och tjoande ur en bil som senare krävde åtta omstarter för att hitta dragläget och starta i uppförsbacken på vägen därifrån...


Fyra glada idioter. Från vä Lina, Johanna, Sandra och så Cruella.


Vi nådde Kalmar vid ett-tiden och fick se turnéns hittills bästa gig. Ingen tvekan.


Det här är kanske den bästa sommaren någonsin.

Vi ses,
C

Kommentarer
Postat av: sandra

haha! sitter på jobbet och har massa dötid och tråkigt, och så läser jag detta! hela dagen blev genast mycket roligare! :) jag vill också åka på turné! aaaaah!

2008-07-28 @ 10:01:32
URL: http://accordingtosandra.wordpress.com
Postat av: Tindraz

Vem fan tog kortet när ni badade? Spökena som övergett husen? S

2008-07-28 @ 12:11:14
Postat av: Johanna

haha, du får mig att låta som värsta puckot!!

tack, :)

vi ses i morgon :O

2008-07-28 @ 12:27:20
Postat av: Cruella

Sandra: Åka på turné is the shit.Tindraz: Spökena tog kortet. Nej, en tyst snäll familj som vi skrämde slag på vid badplatsen tog kortet.Johanna: Det är för att jag tycker om dig så himla mycket!

2008-07-28 @ 12:30:25
URL: http://dontblamecruella.blogg.se/
Postat av: nidron

Halloj!

Götemaren var det han föreslog att ni skulle åka till för att bada. Synd att ni missade det :)Nog för att affären och banken slagit igen och att folk trillat av pinn, men fler än fem borde nog bo kvar i Misterhult :)

2009-05-14 @ 10:46:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0