årets...

oj vad jag bloggar! för lite att göra? ja, precis faktiskt. jag hittade min "årets"-lista från förra året, den jag publicerade på min blogg. den slutade såhär:

"och i övrigt har jag varit i Riga, bott i en tältsäng hos Teresa, förlovat mig, blivit projektanställd på turné, åkt mitt livs första turné, tappat verklighetsuppfattningen, gjort Ordkrig 08, brutit förlovningen, flyttat till Stockholm, gjort ännu fler veckor på US, flyttat hem till mamma och nu sitter jag här i källaren."

ska göra en ny årets-lista. förra årets lista byggde på en massa konsertminnen från sommaren. det var fint. undrar vad som hänt sedan dess. ska klura på det till imorgon.

kärlek.

musik.

just nu väldigt mycket musik. hela tiden. mest kent för tillfället. skulle jag göra en lista på bästa låtarna för mig just nu skulle den vara ungefär såhär:

1. krossa allt - kent
2. berätta hur du gör - winnerbäck
3. lät du henne komma närmre - melissa horn
4. natt efter natt - markus krunegård
5. ballad om vintern - veronica maggio
6. vals för satan - kent
7. jag kan inte skilja på - melissa horn
8. lithium - the tiny
9. burn - the tiny
10. second winter - laakso

m

det går över, det går över, det går aldrig över

senaste dagarna har jag tänkt på förra året. hur allting var då och hur jag trodde att ingenting någonsin skulle kännas bra igen. ingen ork. ingen lust. ingenting. bara ett stort svart hål. kanske en månad eller två var allting bara ett stort svart hål. sen blev det bättre. det tog en jävla tid. jag trodde aldrig det skulle bli bra igen. tänkte på det. tänkte att det blev bra igen. att det ju tog en jävla tid. men att det blev bra. att jag kan andas igen.

undrar vart jag är nu. undrar vart jag är på väg. vad jag vill. hur det ska gå med mig. bra, antagligen. åt rätt håll, antagligen. undrar om vanligt folk vet om när det går åt rätt håll. när allting är bra. och om det känns bra. om de är lugna i det. jag är aldrig lugn i något.

"du vet alla sjuka saker jag sagt om mig själv
på skoj
allt är sant"

m

Skooooor

läste precis Johannas blogg och såg en bild på ett par fiiina skor. skor är ju det bästa som finns, mer eller mindre. jag fick också skor i julklapp! ingen bild såhär långt - skandal!

 

 

kan inte bestämma mig om det är byta eller behålla. världen är full av stora problem som är svåra att ta ställning till. som detta.


Krossa Allt

Det finns inga tecken vad jag kan se
Inget som tyder på din oskuld
Det finns ingen förmildrande omständighet
Bara ögonen som följer dig

 

Genom en dörr, genom hela ditt liv
Förbi alla fönster som lockar till oss
Och ingen förmildrande omständighet
Gör ansvaret till någon annans än ditt

 

Men kärleken finns där en gång
Bygg något vackert eller krossa allt

 

När ska jag lära mig att ingen är hel?
Att allting är mer eller mindre trasigt
Glöm symmetrin, tänk att mindre ger mer
Men episoden slutar ändå med att

 

Ingen kom ridande till ditt försvar
Det fanns ingen som vittnade till din fördel
Nej, det är bara du och så har du ju mig
Men jag är ingen man kan räkna med i kris

 

Men kärleken som fanns där en gång
Har byggt något vackert som krossar allt
Kärleken finns där en gång
Bygg något vackert som krossar allt

 

Och när ljuset släcks så ska du vara min
Och när ljuset släcks så ska du vara min

 

Så ska du vara min
Så ska du vara min
Så ska du vara min

- kent


på andra sidan julen

ute på andra sidan. överlevt julen. smärtfritt faktiskt. julaftonskväll hemma med daniel. julte och klappar och film. sen promenad. jag fick choklad i julklapp. och en perfekt väska! och boken jag så gärna ville ha. två fina smycken. en fin tröja av mamma. ett par heta skor jag ska försöka leva upp till.

juldag och annandag hos svärföräldrarna. idag är det hemåk. besvikna svärföräldrar undrar varför vi inte kan stanna till nyår. vi kan inte stanna till nyår. jag måste stimuleras, annars välter jag snart en vägg. rastlöshet är mitt andra namn.

håret fixat. sminkad och klar. nu bär det strax iväg söderut. en bit söderut. någon kommer bli glad att se mig hoppas jag. jag kommer i alla fall bli glad!

God Jul! (igen)


God Jul!

God Jul. bara man håller sig lugn nu kan det här bli en jättefin julafton. massor med snö. kallt. vakna hemma med någon man tycker om. lunch och eftermiddag hos mamma med syster och systerbarn och mormor och morfar och bror. och så jag. och daniel.

morgon-julklappen. ser fram emot jättemycket. inte att få, men att ge. såå nöjd med mig själv. mössorna däremot verkar gå sådär. pappa fick sin ikväll. inte lyrisk direkt. jag själv väldigt nöjd såklart. började inse sen att den som är gladast över de stickade mössorna verkar vara jag. otroligt stolt över att ha åstadkommit något. en mössa. alldeles själv! pappa sa att den nog kommer hamna i hundhuset. jahaja. det var de dagarnas stickning, tänkte jag. men jag sa inget. gav pappa en stickad tröja (som jag inte gjort själv). hade ringt innan o erkänt att jag köpt dåliga julklappar. kanske inte dåliga förresten. men för lite tyckte jag fast jag borde tyckt att det var lagom. kanske var det därför pappa hade på sig sin nya tröja hela kvällen. kanske för att jag inte skulle skämmas. jag hade på mig min nya tjocka tröja av ungefär samma anledning.

gick till may die tattoo idag. har min favorittatuerare där. han som gjorde tessa-tatueringen och citatet jag har på högerarmen. vi bokade in en tid den 12 januari kl 12. han har skissat upp två rosor som ska täcka mitt fula ankare. bort med ankaret. en gång för alla. bokat och klart.

så. nu blir det julafton. diskat och fixat. slagit in alla paket. entusiastisk för att ge. det är en schysst utgångspunkt.

god jul! lovar er ett kort med tomteluva imorgon. som att ni ville det. antagligen inte. men ni ska få! och om ni inte passar er har ni snart varsin stickad mössa. att ha i hundhuset kanske. eller bara lägga åt sidan.

m

Lägenhetsklar

Oscar och jag har flyttstädat hela dagen. Oscar är fantastisk. Han har hjälpt mig köra grejer hit och dit och fram och tillbaka. Mia kom förbi med lussebullar och pepparkakor. Det har gått så lätt att flytta ut. Lite för lätt. Tionde gången jag flyttar. Daniel har sagt upp lägenheten i Nyköping så inom tre månader är det dags att flytta igen. Elfte gången gillt.

Ikväll : Godis, mammas soffa, Dansbandskampen. Hade tänkt åka hem till Nypan men sen kunde jag inte hämta hund förrän imorgon och är för mesig för att sova helt ensam i lägenheten. En riktig tönt. Jag hatar att vara rädd.

m


Ny tatuering.


Tatuering nr 5

Imorgon kl 12 händer det. Grymt.

En dålig dag

två män i lägenheten imorse när jag vaknade. jag skrek. vad annat ska man göra liksom. de försvann tillsammans med min mobil och lite andra prylar. jag efter inlindad i täcket. de hade brutit upp låset medan jag sov. tagit winnerbäck-glasen. jag svor ett tag åt det. mobilen är ju trist men sur över att bli av med mina fina glas. sen mindes jag att jag hört ett klirrande och när polisen var här hittade jag glasen. de hade tappat dem vid änden av sängen, mellan tvättkorgarna. glasen var hela. som ett litet mirakel. tur i oturen. de hade inte hittat min väska som stod precis innanför dörren med dator och kontanter. tack gode gud för det. ändå obehaglig känsla när man står i en lägenhet med uppbruten dörr utan telefon att ringa någon med. gick ner till en snäll granne. sen kom daniel. sen kom polisen. sen kom låssmeden. och nu är det kväll igen. imorgon kommer jossan. jag har ingen lust alls att sova ensam längre. spelar ju ingen roll att man låser dörren, uppenbarligen. fan.

i övrigt: slut på turné. ont i hjärtat när jag lämnade stockholm. skjutsade ut jossan till värmdö och tänkte på hur mycket jag tycker om henne. hela vägen tillbaka tänkte jag på det. nu har jag en ledig månad hemma. hemma i fantastiska lägenheten i nyköping. fan. inbrott. vilka idioter. tittade på ny telefon. 6500 för en likadan. jahaja. tappade lusten och åkte hem. vi köpte fusk-lussebullar på vägen. bake off. om en timme kommer marie och äter upp dom. kan bli bra. och så jossan imorgon. och tessa på torsdag. kanske finns ett liv utanför turné ändå.

m

västerås

tänk att det skulle vara så svårt att lägga ett blogginlägg efter olga-inlägget. veckan har gått bra, känt mig lite deppig men jossan är fin och gör mig glad. jobbar o jobbar o tänker inte så mycket. det är skönt. två lediga dagar i norrköping bara kom och försvann igen. träffade tessa, tvättade, duschade ifred, tvättade bilen, tränat med senan, gått på bio med mamma... helt plötsligt var man på väg mot västerås igen. i bil. för att man missat tåget. för att man fixat håret. bingo. men mamma visade hur man plockar upp tappade maskor på vägen. alltså stickning. det var bra.

nu är det snart sovtajm. uppsala imorgon.

vi ses.

RSS 2.0