Hem till Årsta

Fyra intensiva dagar i Norrköping. Eller ja, underliga dagar i alla fall. Kom ner torsdag natt efter att ha jobbat på KY-galan i Nyköping hela dagen/kvällen. Sen fredagen flöt jag mest runt. Hamnade hos pappa på kvällen. Klappade hundar (www.drakedram.com) och åt mat. Fick tröst av min söta pappa efter lite tårar över en jobbig fika. Nu är Norrköping över på riktigt. Jag bor inte kvar i lägenheten och Jonas och har jag avslutat vårt förhållande. Jobbig skit efter så lång tid ihop...

Lördag = kulturnatt. Vann poetry slam i Salongen för andra året i rad! Jippie! Sen uppträdde Dödsstjärnan på Grammofon. Sjukt roligt! Våra teampiece-dikter blir bara roligare och roligare  - ta chansen att se Dödsstjärnan om du får den ;)

Lugn söndag i stan. Fint väder. Idag vänder jag hemåt. Hem till Årsta. Norrköping är fint men Årsta är hemma. Det finns inget i Norrköping kvar för mig.

Vi ses,
C

På scen

Nu är det upp på scen om tre timmar. Jag sitter på mammas kontor och skriver ut nya dikter. Rätt skumt, har inte skrivit dikter på flera månader. Nu har jag tvingat fram två dikter som ärligt talat är rätt kassa, men åtminstone något nytt för åhörarna.

Var förbi en sväng hos Mia förut. Hon var hemma från Lund över helgen och skulle klippa sig och bleka håret. Lånade lite blekningsmedel, så nu är jag inte längre lila i håret utan blond igen. Helt fantastiskt! Vet inte hur mycket jag skrivit om mitt lila hår, men lyckades i alla fall skvätta i svart färg i det blonda håret förra färgningen. Resultatet blev lila. Nu är jag dock back on track och intar Stadsbibliotekets scen om 2 h och 38 minuter.

Vi ses!

C


Sammanfattning

"Så konstigt att du vinglar för dig själv när du har svårt att stå
Din vän har gått ifrån dig med miraklet som du väntat på
Det blir max ett litet skvaller
när du slutligen faller
och ingen står och tar emot
Du kanske borde tänkt på hur du mår
Du kanske skulle tänkt på hur det går
Du kanske borde tänkt på nånting mer än bara kicken, idiot" 


Lägesrapport 2.0

Fortfarande vid liv. Fortfarande datalös.

Norpan i helgen = dator!

Vi hörs.

LägesrapportBloggandet ligger lite risigt till nu i veckan: Imorn beger jag mig upp till Årsta igen - utan Indira. Eventuellt bloggande blir alltså någon slags bonus. Har letat fram en gammal laptop från 98. Den är flyttbar och inte bärbar och vägrar veta av mitt mobila internet. Jag ska kela lite med den, så får vi se vad som händer...

Tips! På lördag 27 september händer två rätt spejsade saker i Norrköping. Det händer egentligen rätt mycket spejsat, det är nämligen Kulturnatt. Kvällen då Norrköping visar sig från sin bästa sida! Inte mindre än TVÅ år (i rad dessutom, dock många år sen nu) har jag fått ragg på Kulturnatten! Det ni!

Hur som helst: Vi bjuder på poetry slam på Stadsbiblioteket kl 19-21. Sen kl 21.30 och nån halvtimme framåt uppträder Dödsstjärnan (alltså jag, Jonas och Martin) på Grammofon. Kom kom kom! Allt är gratis, såklart!

I övrigt? Jodå. Ordkrigandet är över. Lite tomrum men inte så farligt. Mycket efterarbete att göra, budgetar som ska fixas iordning och kvitton som ska nitas på papper. Ska göra lite nu innan jag somnar, resten tar jag med mig till Årsta. Montys Loco spelade i lördags, helt sjukt bra! Lina och Johanna kom förbi och kollade hela kvällen, också sjukt bra. Det var så länge sen jag såg dom...

Det har hänt mycket saker idag, men allt kan inte publiceras på bloggen. Ni får hålla ut, förr eller senare vet hela världen.

Den varmaste kärlek,

C

Tyst minut

Jag vill be er alla hålla tummarna för Indira. Min söta mac alltså. Hon startar inte längre och är just nu hos farbror doktorn som ska försöka rädda hennes hårddisk. Jag gick till en reparatör och ville lite tårögt inte lämna ifrån mig datorn. Till slut sa killen bakom disken helt desperat "Jag lovar att ringa så fort jag vet hur det är ställt med datorn". Jag tänkte säga "henne!!" men stoppade mig. Än har han inte ringt.

Jag tillbringar i snitt mellan 4-10 timmar om dagen vid datorn, ofta mer. Nu är hon borta, somnat och verkar inte vakna mer. Sorg. Djup sorg.

Dagen D

Idag smäller det. Ordkrig öppnar dörrarna om 6,5 timme. Vi har ätit tårta och firat Jonas. Han blev lycklig som ett barn över att få ett 8-bitars Nintendo. Sött. Nu går han runt i sin nya tröja och pratar om Dagen D och dess kopplingar till historien: Kriget som startar, och tycker jag är smart som döpte inlägget till just Dagen D.

Möte på Skandia och en kvart, dags att försöka se ut som folk.

Vi ses,
C

Ordkrig

Nu är det två dagar kvar till Ordkrig. Ett och ett halvt dygn, närmre bestämt. Jonas viker programblad och jag mailar funkisar. Ikväll har det varit hemligt tacoknytis här hemma. Bjöd in Jonas kompisar som glatt kom med grönsaker och leenden och gjorde en fin kväll. Jag har lagt Ordkrig på Jonas födelsedag, så det var inte mer än rätt att kompensera med ett hemligt födelsedagspartaj.

Imorn är sista dagen att förbereda. Ska dessutom flytta min ponny till nytt stall. Blir nog bra, men stressigt. Underligt att man kan ha ett halvår på sig att förbereda ett arrangemang och ändå ha panik sista dygnet. Fast inte panik än, i och för sig. Än så länge bara lite stress.

Vi ses på Ordkrig?

C

Duktig flicka?

Ikväll har jag:
1. Jobbat lite smått  med Ordkrig
2. Färgat svarta delen av håret
3. Sett en film med Jonas
4. Skickat iväg ett pressmeddelande (och skrivit) ang Ordkrig till all lokalpress
5. Skrivit klart en skoluppgift som skulle varit inne förra veckan

Guldstjärna, inte sant? Nog sovtajm nu tror jag...

C

Som en ekorre.Det första jag gjorde när klockan ringde imorse var att nynna "I'm high on you and on drugs...". Högt också, så att Jonas vaknade till och tittade lite frågande på mig. Låten sitter fast i min skalle som... Hm. Jag försökte förklara för Jonas igår:

"Den sitter fast som... en ekorre".
"Som en ekorre?!"
"Mm. I ett hjul."

Står fast vid min tydliga beskrivning. Kom med tåget imorse för andra (!) gången sen terminen började i augusti. Är alltså i tid idag. Ibland är jag i tid ändå, men åker inte tåg. Konduktören kollade som vanligt inte biljetterna ordentligt och jag fick chans att vara lite bitter över mina 61 ärligt betalade kronor redan innan slagit 8.

Nu är det dags att se sig själv argumentera inför klassen, inspelat på videoband. Yeay.

Vi ses,
C

The worst combination of addictions

Nattmacka coming up. Jag har blekt håret hela kvällen, inte alls gjort det jag ska. Nu kommer håret vara snyggt på Ordkrig, oavsett om jag hinner klart med resten eller inte. Hm. Underligt prioriterat när man ser det såhär rakt upp och ner.

Före:Efter:Lite blondare, lite bättre.

Har lyssnat på High Drama - Laakso hela kvällen. Om och om och om igen. "YES PLEASE MARKUS COME TO ME". Jag, till skillnad från exempelvis Jackie, känner inte riktigt så, men fantastiskt rolig rad att gå runt och sjunga i alla fall.

Vi ses,
C

Norrköping, Östermalm, Uppsala, Årsta

Ligger på en filt på golvet i min lägenhet i Årsta och önskar lite grann att jag hade en lampa som fungerade i rummet. Spelar mindre roll egentligen, ska sova o iväg igen och lampa i köket, badrummet o andra rummet har jag. Allting står i en hög i mitten, möbler och kartonger om vartannat. Ska bli roligt att ställa iordning, men inte nu. Klockan är tre och jag borde sova. Imorn ska jag tillbaka till Norpan o planera vidare inför Ordkriget.

Tog tågbuss upp till Stockholm, lovade Teresa att skriva om Anna & Iddes spelning på Nordisk visfestival för Musicstage. Medelåldern var 65+. Direkt efter spelning packade vi in oss i Teresas bil o åkte till Uppsala. Där träffade vi Jackie och kollade Markus Krunegård. Jackie berättade att hon först inte blivit insläppt i lokalen eftersom det skulle vara "ungdomsdisco" där. Medelåldern var 14. Jag kände mig lastgammal. Sen gick Markus på och vi lyckliga småbarn som stod och dansade o tjoade och skrek "JÄVLA KARLAR VARFÖR SKA'RE VARA SÅ FÖRBANNAT SVÅRT..." osv.

Sen hem till Årsta. Först körde jag vilse när vi skulle ut ur Stockholm. Sen körde jag vilse när vi skulle ut ur Uppsala. Sen körde jag vilse igen när jag skulle från Skanstull till Årsta. Nu är jag dock här.

Vi hörs imorn. All kärlek.

C

Excelark

Först ett besök hos svärföräldrarna med tårta och tacos. Sen hem och göra funktionärsschema för Ordkrig. Lättare sagt än gjort. Två timmar tillsammans med Excel och ett gäng hallongrottor. Nu mår jag lätt illa av allt socker, men schemat är klart. Skön känsla.

Lyssnar på de 25 mest spelade låtarna jag hade i Itunes. Rätt så enformigt, ärligt talat. Just nu rullar "Hör dåligt, fattar trögt" med Emil Jensen. Den är så bra att jag får kväljningar. Missförstå mig rätt, det är positivt att få kväljningar.

Nu är det sängen, imorn är det möte och sen Markus o sen Årsta.

Vi ses,
C

Jag vill också dansa, men inte nu, kanske sen

Idag lades vår lägenhet upp på Hyresbostäders hemsida. Känns lite sorgligt, faktiskt. Vi bor oerhört fint, men Jonas kan knappast behålla en så stor (läs dyr) tvåa själv. Har man tur flyttar man nog in i en lägenhet som känns som hemma om ett tag igen. Årsta har jag knappt satt min fot i än, bara mina saker som står där och väntar på att någon ska ge dem uppmärksamhet. Jag ska... Bara det här Ordkriget som tar all min tid.

Fick ett mess från Jaqueline i förrgår, sent. Hon meddelade att Krunegård ska spela i Uppsala på lördag (imorgon) och att jag borde åka dit. Så nu ska jag det. Jag är aldrig omöjlig...

I skrivande stund sitter jag i badrock o har precis duschat. Sa till Jonas att jag skulle vara hos hans föräldrar i Söderköping "fem, halv sex". Eftersom det tar minst en kvart att köra till Sörping och eftersom jag antagligen borde komma klädd i något annat än en randig badrock, bör jag avsluta detta bloggande genast.

Vi hörs imorn,

Puss.

Himmelriket 10 september

Idag har varit en tråkig, grå, medelmåttig dag. En riktig bajsdag om man ska uttrycka sig så. Idag är det svårt att tänka sig vad som skulle kunnat göra dagen till ett himmelrike men kanske

1. Sjuka mängder choklad. Helt absurda mängder.

2. Att ha sovmorgon imorgon. (Lite underligt, eftersom jag hade sovmorgon imorse. Men ändå.)

3. Ren lägenhet.

Nu ska jag gå o kolla Scrubs. By the way, jag har ätit upp alla sura döskallar. De var slut redan i förra veckan. Det ni...

C

Kom K

Jag har legat här så länge o stirrat i taket att jag kan varenda spricka i färgen nu
Att bära en dröm idag är ingen lätt sak
Men jag har aldrig, aldrig, aldrig, aldrig nånsin bett om nått lätt
blod ska va blod och svett ska va svett men tyvärr är jag världsbäst på att förtränga
jag är som Houdini fast liksom bak och fram

Kom D, kom R, kom A
kom K, kom Y, kom S o S
Kom D, kom R, kom A
Kom, dra med mig in i ett hörn, kyss mig och ljug
och gör det så bra att jag verkligen tror dig

Jag klippte, klippte, klippte, klippte, klippte mig igår och köpte ny tröja och skor
och kände mig ovanligt söt men ingen märkte nått och nu känns allt bara så meningslöst
Och nu så har jag ätit och sovit bort halva dan och kan inte komma på en enda sak
jag inte hellre skulle göra än ligga här men jag kommer liksom aldrig upp och iväg

Kom D kom R kom A
Kom K kom Y kom S och S
Kom D kom R kom A
Kom dra med mig in i ett hörn, kyss mig och ljug
och gör det så bra att jag verkligen tror dig

Lasse Lindh

Kom och utmana mig i nattPå väg till Nyköping igen, för femtioelfte gången. Kommer att ha en spännande föreläsning i eftermiddag, det är knappast synd om mig. Lyssnar på Lasse igen, det var länge sen. Har inte velat göra det sen turnén tog slut. Det känns så halvdant på något vis, Lasse på skiva.

Kom liv, kom liv...

Fikade med en vän i Norrköping igår. Kan inte minnas när jag senast fikade någon annanstans än i mitt eget hem och när jag senast pratade om något som spelar roll. Nu satt vi i två timmar och bara pratade. På vägen hem lovade jag honom småkakor.

Det är lätt att fyllas med ett stort tomrum när man plötsligt satt ord på sånt man innan bara tänkt. Kanske sa jag inte allt rakt ut, men tillräckligt för att väcka mina tankar igen. Det snurrar i min skalle. Jag var påtagligt oberörd av min avkörning i lördags, sen började folk ringa och säga saker som att de var glada att jag var vid liv. Vid liv? Det är klart jag är vid liv. Alla tankar i mitt huvud senaste tiden, sen en avkörning på det. Det är klart jag är vid liv. Sen började jag plötsligt förstå att det inte var så självklart att jag var vid liv, det gjorde mig inte rädd, bara förvånad. Om man kan plana av vägen i 120 km i timmen, vad gör då att man dör? Vad ska hända? Folk dör när de ramlar av stegar eller får saker i huvudet. Jag snurrade av i 120 km i timmen och det finns nästan inga tecken på att det överhuvudtaget har hänt.

Jag och min vän pratade om drömmar, om att veta vad man vill och leva för det. Om vad man gör när man vaknar en morgon och tycker sig ha uppfyllt allt man vill göra. Eller att inse att man inte drömmer om någonting alls.

Jag somnade tugnt inatt, drömfritt. Vaknade och kände mig konstig. Tung. Jonas strök mig över ryggen och hälsade mig välkommen till en ny dag. Nu är det Lasse och jag på bussen.

Och jag är envis kan man tycka, men jag ska finna all min lycka om så döden ska bli den som tar mig dit.

C

Ett löst mysterium

Nu har jag fattat varför läsken jag gör i sodastreamern alltid är äcklig först o sen god. Det beror på att all smaktillsättning lägger sig i botten och jag blandar för dåligt. Skönt att reda ut det.

Idag har det inte hänt något av vikt. Om någon har ett tips på hur man står emot att dricka läsk (inte hemmagjord, utan köpt i cafeterian) till frukost får denna person gärna föra den informationen till mig.

C

Uppenbarelse

Man blir lite bäng i huvudet av att fatta att man oskadd har smällt i 120 km i timmen. Fan, vad illa det kunde ha gått. Det var uppenbart för mig redan igår att det kunde ha gått illa, men idag har jag kört söderut på E4an och sett mina spår från igår. Har sett hela grejen i repris i mitt huvud ungefär hundra gånger. Allt som kunde ha hänt: Bilen jag kunde ha smällt med, stolpen jag kunde ha klippt betydligt värre än jag gjorde, kunde ha kanat åt andra hållet, smällt med ett träd, kört in i staketet till södergående körfält... Kunde ha tagit livet av både mig och bilen.

Pappa frågade idag hur fort jag ärligt talat körde. Jag tänkte att han trots allt är min pappa och svarade "strax över 110 km/h". Pappa blev helt galen, bara skrek i telefon. Tänkte att det var tur att man dämpar sanningen lite när man pratar med sina päron. Pappa undrade hur fan jag kunde vara så dum när väglaget var som det var, och hur jag kunde ha farthållare i. Svårt att svara på det.

Imorn går flyttlasset mot Årsta. Jag har kartonger kvar att packa.

Vi ses,

C

Livet är kort?

Idag ville jag hinna hälsa på Tessa innan jag åkte till Stockholm för att provjobba. SJ och Swebus är rätt värdelösa, så den enda vettiga kollektiva lösningen gick kl 10.25. Jag skulle vara framme 14.30 så jag tänkte att jag lika gärna kunde ta bilen vid elva i så fall o få en timme hos Tessa.

Sagt och gjort. Jag tog bilen till Stockholm. Det regnade som fan, men gick bra. Lyssnade jättehögt på Markus Krunegård, sjöng med och mådde gott. Tänkte vid något tillfälle att om bilen skulle slå runt av någon anledning var det korkat att jag köpt en burk cola istället för en flaska. Vet inte varför jag tänkte på det.

Strax norr om Sillekrog körde jag om en röd Saab. Då släppte vägfästet och bilen började vobbla. Vattenplaning. Hej vad det gick! Farthållaren låg på 122 km/h när fästet släppte. Jag minns att jag for fram o tillbaka på körbanan, att allt gick väldigt fort, att jag var nere i gräset, att jag var sjukt nära den röda bilen hela tiden. Minns en vit stolpe som jag hoppades på att inte klippa, minns att jag snurrade runt runt. Sen tog det till slut stopp med nosen upp mot staketet till E4:an söderut.

När jag vände mig om hade typ åtta bilar stannat i vägrenen på andra sidan. Hade väl sett lite konstigt ut kan jag tänka mig. Klev ur med värsta flinet o gjorde tummen upp och försökte se cool ut. Gick ett varv runt bilen o kollade. Inga skador, ingenting. Vände mig om o kollade stolpen, hade klippt den på vägen ner i gräset. Spåren att döma hade jag varit nere i gräset många gånger. Alltså gräset mellan norr- och södergående E4an. Hade tur, hade inget staket på min sida. Bilen var helt oskadd. Jag med. Läsken hade jag nästan druckit upp, så den var inte spilld i bilen den heller.

Sen åkte alla från vägrenen o jag satte mig i min bil igen o väntade på bärgning. Svårt att se cool ut när man sitter i en bil full i jord som är parkerad på gräset mittmellan motorvägen.Passade på att starta datorn o skicka iväg ett protokoll jag lovat Jonas att jag skulle skicka.

Bärgningsbilen kom, föraren hoppade in i min bil o körde upp den på vägbanan. Det hade jag kunnat göra själv, men alla tjatade o ska jag vara ärlig var det skönt att någon annan kom o kollade. Sen körde jag vidare, skulle ju provjobba... Hamnade i trafikkaos i Stockholm med avspärrningar o oövervinnerliga bilköer. Kom två timmar försent till jobbet efter att ha sprungit sista kilometern från Östermalm i ösregn. Jobbade ett par timmar. Fick jobbet.

Nu är det verkligen dags för sömn.

Vi ses,
C

Helt okej med mig?

För jag är inte i Oslo. För jag är inte i Oslo. För jag är inte i Oooooslo.

Fan också.

GoogleJag har precis googlat mig själv.

1. Matilda Olofsson [http://www.geocities.com/rulana_korsbar]
Första träffen är en hemsida jag hade när jag var ung och dum. Nu står det nästan ingenting där, det är jag ganska nöjd med. Väldigt nöjd med.

2. MySpace.com - Matilda Olofsson [http://www.myspace.com/matildaolofsson]
Min myspace som inte är uppdaterad på... ett tag.

3. Matilda Olofsson - Sesam Nyheter [http://www.sesam.se/nyheter/person/Matilda+Olofsson]
Skum sida med massa länkar där nästan alla faktiskt har med mig att göra. Massa gamla artiklar, mest från poesin och Dödsstjärnan. Här finns också massa bilder på mig och min youtube-film!

Resten av träffarna är till stor del andra personer som heter Matilda Olofsson som har bloggar. Tänk vad många Matilda Olofsson:ar det finns - och alla bloggar! Någon skrevs det om i anknytning till Lars Winnerbäck. Ganska roligt. De flesta Matildorna verkar dock vara ett par år yngre än jag, bilderna att döma...

På bild-träffar fanns det bilder från SM. Fotograf är Sune Frack, det är han som tagit bilden ovan. Sen fanns det lite bilder från hästtävlingar på andra Matilda Olofsson:ar som tävlar ponny. Tänk om vi alla är som små kopior av varann...

C

Ibland gör man rätt

Idag styr några kosan mot Oslo, jag styr den mot min retorikföreläsning i Nyköping. Skulle jag åkt till Oslo idag hade jag aldrig hittat hem igen. Ibland gör man rätt.

Passion banana

Härligt att jag är så inne i min kolsyre-värld att jag helt glömde bort att säga att passion banana är en smak till min kolsyremaskin. Har alltså gjort passion banana-läsk och inget annat.

Fyra kartonger packade. På måndag åker lasset. Lite underligt. Kanske borde packa istället för att blogga. På tåget hade jag massa jobb att göra men fastnade i ett långt blogginlägg om att det egentligen inte är bra att jobba. Inte för mycket i alla fall. Så jag bloggade istället. Smart? Nja, men lite roligt.

C

Flipp!

Har nu testat smaken passion banana (höhö) som enligt förväntan smakade skit från början. Ställde in den i kylen i hopp om ett mirakel - och det skedde ett mirakel! När jag tog ut den var den kall (föga förvånande egentligen) och smakade helt plötsligt gott! Även idag, ett dygn senare, smakar den gott!

Det är ju så man börjar tro på högre makter. Halleluja.

Resultatet av mitt kaksug

Innan ugn:Efter ugn:
Nej, jag ser heller ingen skillnad på innan ugn och efter ugn, men kakor blev det i alla fall. Skulle bli hallongrottor men hade i fel sylt så nu är det jordgubbsgrottor. Inte så illa, faktiskt. Vuxenpoäng.

C

En tisdag


"Jaqueline säger: (20.32.02)
jag tänkte gå å lyssna på svante thuresson - men köpte ett big tasty plusmeny istället.."Jag har packat två flyttkartonger. Båda är fyllda i porslin, men det står några tallrikar och lite skålar kvar på diskbänken. Glas har jag inte ens börjat packa ner. Skåpen ser gapande tomma ut, trots att jag lämnar lite av mina prylar kvar till Jonas. Känner mig väldigt osäker på vad jag ska packa ner och vad som ska lämnas kvar. Jag vill inte ta allt jag har och lägga i kartonger. Känns helt vrickat att packa ner något överhuvudtaget. Jag gillar verkligen den här lägenheten, den är hemma för mig.

Nu fick jag en impuls att göra kaka. Jonas och Mathilda sitter och pillar med hemsida till Qi Gong-huset. Blir till att styra stegen mot Ica för att köpa lite mjölk o ägg.

Vi hörs snart,

C

FloppÖnskar att jag kunde skriva att jag bytt ut en punkt i himmelriket mot min SodaStream som jag köpte idag. Eller, någon slags ful-variant av det riktiga märket SodaStream som hette Waves. Det smakar hemskt, som om någon kissat i läsken.

Alltså: Himmelriket 1 september kvarstår trots inköp av kolsyremaskin.

C

Himmelriket 1 sep

Dagens tre faktorer som skulle kunna skapa himmelriket är nog

1. En lång, varm kram
Träffade en vän jag inte sett på länge, på Popaganda. Först fick jag en kram för att vi inte setts. En snäll, varm kram. Sen gick jag tillbaka lite senare, då fick jag en till. Jag hade kunnat komma o gå till honom hela kvällen för att få fler. Till slut kom jag på mig själv med att inte släppa. Liksom kramp-kramade honom tills han nästan höll mig ifrån sig o sa "tilla, bob hund har börjat spela, gå dit!". Jag nickade, men fortsatte krama honom krampaktigt tills han snällt men vänligt sa att han behövde jobba vidare. Han var en bra kramare. Sådana kramar får plats ett idag.

2. Att ha bestämt sig.
Inte om en specifik sak, utan om allt jag går och funderar på. Vart jag vill bo, vem jag vill vara och hur jag vill planera mitt liv. Att ta ett beslut och stå fast vi det, och framför allt att tro på det beslutet.

3. Princesstårta?
Gärna ihop med vän.

C

RSS 2.0