turnépremiär

sammanfattar gårdagen i två bilder:


Turnépremiär.

Kyla. Och humor.
(Förtydligande: Fick stå utomhus och sälja, vilket ledde till att det efter gig var frost på hela mitt bord. Använde min kreativitet... )


avgiftning : dag 1

idag började avgiftning. inga problem. som jag nog sagt tidigare läser jag sockerbomben av bitten jonsson. i och med att jag läst boken har jag insett att många av de (få) problem och krämpor jag har med största sannolikhet hänger ihop med mitt enorma sockerintag. det finns flera fakta som pekar på att jag är sockerberoende. så från idag ska jag försöka avgiftning från socker. har gått bra idag. enligt boken går det ungefär såhär:

dag 1 : inga problem. fast besluten att klara detta.

dag 2 : känner dig konstig. sting av oro. lättretlig. dock hanterbart.

dag 3 : orolig. minnesförlust och förnekelse. tvivel.

dag 4 : rastlös. irriterad. arg. oftast värsta dagen.

dag 5 : lite bättre.

dag 6 : lite bättre men inslag av sorg, tomhet och lite rädsla. snabba humörssvägningar.

dag 7-21 : bättre och bättre. dock korta perioder av islak och glömska.

vi får se hur det går. håll tummarna för mig.

m

göteborg. igen.

tillbaka i göteborg. kom med bussen kl 07 och tvingade mig ut. hade nästan glömt känslan av att sova i buss. jag älskar det. trots att jag inte sovit på hela natten nästan. min säng har ett stort fönster (alla sängar har det...) så när man inte kan sova kan man titta på sakerna man åker förbi. försökte att inte vara bitter när vi passerade "min" avfart till nyköping ungefär tio timmar efter att jag lämnat lägenheten. kom alltså till göteborg. igen. ringde hotellet för att se om jag kunde få checka in. det fick jag, men med ett annat rum. cool, tänkte jag. sen ångrade jag mig och vände i dörren till rummet. har aldrig varit sån förut. lite snobbig. men ingen lust med ett pytterum med utsikt över en betonginnergård i fem dygn. jag såg en lista på vad jag skulle fått för rum egentligen. och gick alltså tillbaka till receptionen och lämnade tillbaka nyckeln. antar att man faktiskt blir mer kräsen. töntigt. fast ändå.

så nu sitter jag här. väntar. incheck kl 15. sitter knappast i sjön. som man bäddar...

den som väntar...

den väntar. var här i god tid. väldigt god tid. marginal på typ sju timmar. ville inte vara sen. var inte sen. hade kunnat ta sista tåget upp istället för kl två. grämer mig. försöker att inte tänka på det. tycker synd om funny. hon bor hemma hos daniel med marie som kommer och matar och klappar på henne. det är ju bra. men mycket ensamtid. daniel är hemma igen på måndag. jag är hemma igen 9 nov.

men.
nu är jag här iaf. vi åker kl 23. woho.

Cruella Productions

jag har en firma som jag kallar Cruella Productions. från början dB Cruella Productions för att slippa förkortningen cp. sen orkade jag inte tycka det var ett problem längre. men för att komma till sak: jag har en hemsida; www.cruellaproductions.se . den har aldrig haft någon info fastän jag haft den i två år (!). nu håller jag på att försöka fixa det. eller. ärligt talat är det mest martin. jag ändrar och han rättar. än så länge är den inte så mycket att hänga i julgranen, men snart. snart!

om fyra timmar går mitt tåg till stockholm. därifrån buss senare ikväll. har bara packat om väskan i nyköping ikväll. lämnade daniel på bjertorps slott igår fm. bjertorp slott. daniel. inte såå sugen på att åka. sovit ensam i lägenheten för första gången. nu tvätt och sen kolla packningen och sen åka. kanske lunch också.

hade en vision om att måla om och fixa mammas kontor på fredgagården innan hon kom hem från thailand. hon åkte 19 okt och kommer hem 8 nov. jag åkte 20 okt. idag är min första "lediga" dag. finns ingen poäng med att åka till norpan för att ha ännu längre tillbaka till sthlm. nästa lediga dag är måndag 9 nov. så gick det med det.

måste få något gjort. hej svejs.

Säffle Stadshotell

säffle. var rädd att det skulle vara mer likt årjäng. vi åt lunch i årjäng igår. årjäng. nedlagt. säffle. nedlagt. fast lite mindre än årjäng. årjäng var verkligen nedlagt. i säffle har de lindex men nästan ingen annan butik. i årjäng fanns mer eller mindre bara systembolaget.

inte så höga förväntningar. sen jättefina arrangörer och allt väl. jag gick en vända till säffle bibliotek och lånade boken sockerbomben av bitten jonsson. bra gjort av mig. jag skaffade till och med lånekort på säffle bibliotek och räknade ut att om jag lånade den här idag kan jag lämna den på karlstad bibliotek om en dryg vecka. alla vägar bär till värmland.

på lördag är det pappas 50års fest = ledig dag för mig. daniel hämtar upp mig, de andra gigar (lämpligt nog) i nyköping. sen två dygn med daniel. som en livlina.

en dag sa han att livet inte varit direkt dåligt innan mig, bara annorlunda. jag känner likadant. annorlunda. jag undrar hur det varit om vi inte setts. om han inte hade gått på examensmiddagen eller om det inte blivit ledigt en stol just mittemot mig eller om slumpen gjort något annorlunda. vet inte. kanske inte dåligt. men annorlunda. jag är glad att det blev såhär.

Oslo

har haft ett hat gentemot oslo. eller. mer som en bitterhet. hat är lite starkt. varit bitter. redan när vi passerade gränsen tänkte jag på det. min gamla bitterhet över norge i stort. dyrt. konstig mat. och dåliga minnen. irritationsmoment. bitterhet. sen tänkte jag på vad som hänt sedan sist jag var i oslo.
sist jag var i oslo visste jag ingenting om daniel. då var det jag och becko och en jättestor bil. ett par timmar bara. innan det var den där gången. den där gången jag varit så bitter på. den dagen var oslo så fult. den gången blev jag lämnad i oslo. eller egentligen lämnade jag honom i oslo. snarare. men det var jag som var ledsen. och han lättad. tror jag. han sa från början att han skulle lämna mig. jag blev ändå arg när han gjorde det. han hade ett sätt. vad han gjorde stämde aldrig med vad han sa. han höll om mig försiktigt men han sa alltid att han skulle gå. och så gjorde han det. jag var så arg. och bitter. men en känsla av förståelse. något i det som jag förstod. och hade han inte gått hade jag nog gjort det. men det är länge sedan nu.

när vi körde in i norge idag tänkte jag: vilken tur. vilken tur att det blev så den där gången. en fling som försvann och lämnade plats för att tänka och vara ensam och arg. sen hitta något större.
och här i askan utav sönderbrända drömmar ska vi bygga nånting större.

oslo. jag tror du är förlåten.

Sova.

tomt i sängen. kallt i rummet. men inte den där konstiga lukten som i huvudbyggnaden. bra. dubbla täcken. faktiskt inte sovit ensam på jättelänge. gått och blivit bortskämd. när turnerandet är slut flyttar jag till nyköping. jag gillar att flytta verkar det som.

imorgon oslo.

Sikfors Herrgård

 

 

Turné, dag 1. Sikfors Herrgård.

Vet inte vad det är med herrgårdar ger mig creepy feelings. Vi åt lunch på Gripsholms Värdshus. Också herrgård. Jag gillar inte herrgårdar. Jag skäms över att säga det men jag gillar rena, nya hotell. Vore charmigt att älska herrgårdar och antika hus. Jag gillar klassiska, vanliga hotell. Inte så himla originellt. Inte sött eller personligt, men ljust och rent och anonymt.


Ta det rätt. Jag har inget emot att vara här såklart. Jag var fylld med massor av energi idag när jag fick kliva på turnébilen igen. Jag skulle gärna vara hemma hos Daniel men det är skönt att röra på sig och göra något. Två månader hemma har gjort mig lite lat och van.

 

Underligt kan tyckas, men jag får alltid mer saker gjort när jag är på turné än vad jag får när jag är hemma. Inte typ byta däck såklart, men pappersarbete. Jag sitter flera timmar vid datorn. Hemma finns så många roligare saker att göra. Hästarna. Daniel. Vänner. Sen ska det diskas och dammsugas och allt det där. Nu sitter jag bara här och skriver broschyrtexter och planerar hösten. Ett lugn i det.

 

Soppa klockan 18. Middag kl 20.15. Sömn. Frukost. Vidare till Oslo.


Dödsstjärnan in the studio

Idag bjuder jag på det här:

http://www.youtube.com/watch?v=gD8f7yMIq3w

och den här:

http://www.youtube.com/watch?v=JS8ioT6WPpo


Kärlek.

Fredag

Idag (i prioritetsordning)
1. Snegla på Markus Krunegårds spelning på Vaxkupan kl 17
2. Byta till vinterdäck
3. Skiva superklatshiga texter till en broschyr om Fredgagården
4. Hälsa på hästarna

På ett ungefär.

M

inte näsor.

på blogg.se första sida handlar det om tyras näsa. jag är inte så intresserad. jag är numera bokföringens drottning. i wish. jag är bokföring i alla fall. ett papper med rubriken FRÅGOR. ett papper med rubriken UTLÄGG UTAN PAPPER?. ett papper med rubriken BORTGLÖMDA PRIVATA UTLÄGG SOM BORDE HA VARIT FIRMANS. typ. massa papper på hela daniels köksbord.

imorgon ska jag ner till norrköping igen. tre missions : 1. hästarna 2. frisören 3. handla bordsdekoration till 50årsfest 4. lära mig hur man larmar Grammofon (där vi ska ha poetryslam på torsdag). sen borde jag åka hem och sova och pyssla. tänkte skita i det. tänkte åka tillbaka till nyköping. hinna laga mat innan daniel kommer hem. vore fint.

varje kväll gör jag en matlåda. sen brer jag två mackor och lägger smörgåspapper mellan. lägger det i kylen tillsammans. jag sover som en gris när han går. vet inte om han blir glad men han lämnar små lappar. idag stod det "du är det vackraste som finns" när jag kom ut i köket. och i bokföringsboken stod det "puss".

fikade med marie idag. min tant. och hennes hund. det var fint. sen gick jag hem till oppeby. nu har jag skavsår på ovansidan av ena tån. men stövlarna är förbannat snygga.

dags att bre kvällens morgonmackor.

spetskunskap

prickade nästan alla rätt. tjuvtittade bara lite. men det var nödvändigt för att säkerställa. alla lw-titlar i spår-ordning per skiva. senaste gick bäst. vatten under broarna var svårast. massa låtar jag hade glömt bort. kan sätta alla winnerbäcktitlar på ett par minuter. spetskunskap tror jag det kallas.

daniel sover. han är fin när han sover. jag kan inte somna. bara stressad över mail och bokföring. igen. som igår. men varit så himla duktig idag. börjar se slutet på bokföringstunneln. tror jag. en sten som släpper. varvade med disk och tvätt och matlagning. åstadkom världens godaste piroger. tur det. jag är inte pill-typen och det var pilligt. irriterande. frustrerande. men sen blev det bra och daniel sa att de var världens finaste piroger. han sa att vi borde fotat dom. kanske som minne. jag vet inte om jag någonsin kommer orka göra sådana igen. kanske när han blev så glad. trots allt.

jag vill köpa homer simpsons röst till min gps men får bara upp ett felmeddelande. doh.

pannkaka.

pannkaka. igen. inte symboliskt alltså utan verkligen pannkaka. med sylt. undrar hur många pannkakor jag äter på en månad. hundra kanske. nej. inte hundra. men många. gick ner till ica för att köpa mjöl. kom hem och upptäckte att det inte fanns något margarin. att vi köpte lätta igår. att man inte kan steka pannkakor i lätta. att jag inte vill gå tillbaka till ica igen. nu steker jag pannkakor i lätta. kommer antagligen att fungera sådär. sådär ganska dåligt.

min bokföring över hela daniels köksbord. daniel i stockholm på praktik. igår gick vi och la oss men jag somnade inte. låg stressad över bokföring och allt jag borde göra när jag egentligen ville sova. gick upp igen. satte mig vid datorn. saknade daniel så mycket att jag gick tillbaka och la mig igen. hellre sömnlös bredvid än sysselsatt ensam i köket. när jag lägger mig bredvid honom är han alltid varm och mysig. jag blir lite som en koala. han sa att det nästan var omöjligt. häromdagen. han skulle gå upp men jag håller honom så krampaktigt när jag sover. men vadå. nu när jag hittat honom. liksom.

tvättar. lagar mat. fixar bokföring. gick iväg och postade ett viktigt brev. handlade. jag skulle nog vara en bra hemmafru.

för en lång lång tid

som sista dagarna i livet. lite så känns det. ledig hela veckan nu. tisdag nästa vecka åker jag på turné och är inte ledig igen förrän långt långt framöver. långt långt. ungefär åtta veckor. försöker fixa allt. bokföring. bordsdekoration till pappas 50årsfest. hundratals matlådor till daniel så att han inte svälter ihjäl när jag är borta. det skulle han såklart inte göra. det är nästan alltid han som lagar mat åt mig. vill bara vara på den säkra sidan.

måste också säga att jag är väldigt glad att jag har så mycket jobb. jobb är bra. jobb är pengar. pengar må vara materiellt men en lättnad att inte behöva tänka så mycket på dom.

ikväll blir det daniels specialité. wook med nudlar. ingen gör det som han gör det. men så är det ju allt som oftast.

Göteborg

nu i göteborg på mitt favorithotell. tittar ut över liseberg och tittar ibland ut över min säng där mina nya fina stövlar ligger. jag har verkligen letat. efter de perfekta. perfekta. stövlarna. att hitta stövlar när man har storlek 41 men normaltjocka ben är inte så lätt. skaften ökar med storlek. logiskt nog. kunde typ få in två ben. sen plötsligt. som en uppenbarelse.


strax ska vi gå och äta. jag vill egentligen sova men de andra har spelat och är hungriga. det kan man ju förstå. jag har ätit sedan lunch och är ändå hungrig igen. de har inte. jag vill ha mina stövlar men misstänker att det kommer se underligt ut. uppiffat.

jag måste klippa mig. igen. jag såg bilder på när håret var nyklippt. det såg annorlunda ut. kortare.

the tiny på p3 live session nu. deras nya skiva är grym. jag har tjyvlyssnat för jag köpte den på releasefesten i måndags. köp den. 14 oktober. www.thetiny.net . ni kollade väl videon?

kärlek.

Hur svårt kan det vara?

har verkligen lagt av mig med bloggandet. jag ser länken uppe i snabbmenyn ibland men sen orkar jag inte skriva något. lika bra det kanske. inte skriva för sakens skull.

sitter i nyköping. sol ute. sol på händerna på datorn, alltid något. releasefest för the tinys nya skiva Gravity and Grace ikväll. det finns ett spår på den skivan, deras första singel "Last weekend" som de spelade mycket när de var förband åt Anna Ternheim på Europaturnén i våras. jag blixtförälskade mig i den låten och gick sedan från slutet av april till förste september innan jag fick höra den igen när den släpptes som singel. den var lika bra som jag mindes den. kolla in videon på youtube! grymt.

kärlek.

RSS 2.0