Olga

 

 

 

 

 

Världens finaste ponny. 11 år av kärlek.

Brolötens Jazz ("Tant Olga")

21.5.1990

24.11.2009

 

Föralltid i mitt hjärta.

 


...

dåliga nyheter. dåliga dåliga nyheter. jag vill inte vara på turné nu. vill bara härifrån och hem. ingela ringde och berättade att olga är jättedålig igen. att det är hemskt att se henne. att hon inte vill röra sig och andas tungt. och jag lovade mig själv att inte utsätta henne för det igen. att om det hände igen skulle hon inte behöva gå igenom det en gång till. och nu händer det igen. och nu ska jag alltså ta ett beslut. men jag vill inte. jag bara gråter. jag kan inte förstå. det kan inte vara sant. det får inte vara såhär. det är helt ogreppbart. ska hon alltså försvinna? min olga? försvinna? jag vill inte vara med. hur ska det någonsin kunna bli bra. hur ska jag någonsin kunna ta ett sådant beslut?

jag fattar inte. jag vill inte. och jag tror inte på att någon någonsin kan förstå.

malmö

daniel ringde och gnydde. han ville att jag skulle komma hem nu. det ville jag också. är i malmö istället och det är långt till hemma och så lite tid att det är frustrerande. han gnydde lite till. sen la vi på.

jag passar på att kolla igen bonde söker fru. försöker se igen varje vecka men missade förra veckan. huvudsaken är att tomas är kvar. jag kollar bara för att se hur det går för tomas. min kompis från högstadiet. världens bästa kille.

Borås

Lasse spelar Hugger i sten. slutsålt i Borås. snart två gig gjorda den här svängen. två av fem. imorgon ska vi till malmö och jag ska träffa jackie. fina jackie. jag har inte sett henne på alldeles för länge. kommer bli fint. slutsålt i malmö. allting är lätt med bra folk omkring sig. markus är utbytt mot jossan. jossan är grym. det är bra. gör att dagarna går fortare. tar en chailatte på espressohouse. en om dagen. idag med pepparkaksmuffin.

jag har inget vettigt att säga. bara säger ändå.

vi ses.

Söndag 15 nov 2009

 


ett skämt som inte slutar som ett skämt



sitter och skriver medan lasse spelar brustna hjärtans höst inne på scenen. mer än fullt i bergen. regn. igår kom jättemycket snö i tönsberg. jag var latmasken som åkte buss istället för att flyga som de övriga. fick sova i nightliner hela natten medan de andra gick upp 6.30 för att lyfta kl 8. ibland har man det bra. allt som oftast. jag känner mig sjuk och konstig och inget vidare. vet inte vad det beror på. först var jag förkyld. nu mår jag bara konstigt. yr och febrig och illamående. häromdagen tänkte jag det som att jag kände mig åksjuk. som att jag varit åksjukh ela dagen tänkte jag när jag skulle gå och lägga mig. idag ont i magen hela dagen. inget vidare faktiskt. men fylld paprika till middag i alla fall. för fjärde gången på tio spelningar. det är ju galet. karlstad. stockholm. igår i tönsberg och idag i bergen. fylld paprika... kan nästan inte komma på något tråkigare att äta.

igår fick jag ett sms från min syster som inte fick välja längre. måste kännas som att vara tillbaka på ruta ett. men ändå en lättnad på något vis. fast ledsamt. svårt att förklara. jag vill att hon ska må bra men jag vet inte hur man gör för att hon ska göra det. hon vet nog inte heller. nu får hon i alla fall inte välja och då är det ju som det är. vi ska hälsa på imorgon, daniel och jag. ska köpa med korsord och något annat roligt. roligt. allt blir ju relativt. och roligt är lugnt i norge. så varje gång jag säger att det ju är roligare att köpa nya skivan ser alla norrmän förvånade ut. och sen kommer jag ihåg. och säger skojigare. skojigare. vad är det för ord egentligen?

vaknde 11.30 idag. mormor hade ringt tre gånger. mamma ringde sen. sa grattis fast det egentligen inte har hänt. ingenting har egentligen hänt. än.


Oslo

alltid oslo. eller hur? nu i oslo igen. allt har gått hur bra som helst idag. oslo smörar för mig. fin mat och bara smidigt allting. hann inte fika med tommy så vi köpte en muffin på 7eleven istället. lovade honom fika imorgon istället. min bästa busschaufför.

har haft feberkänningar under dagen men man får vara tyst om det. så fort någon säger "jag fryser" skriker alla SVININFLUENSA! och backar flera meter.

läst första kapitelet körkortsteori på förmiddagen. mest om övningskörning och fordonskategorier och lite grund. förstår nu att jag måste läsa på grundteorin också. uh. vill helst göra test direkt. fast jag skulle ju inte kunna svaren. har inget tålamod. vill bara bli klar. kanske borde boka ett teoriprov, sen är det bara att se till att bli klar i tid. ska fundera på det. kanske typ i slutet av januari. klarar jag det?

nu är giget snart slut. ännu en dag tar slut. det gör inget. det är rent av ganska skönt.

Summer rain

"Last summer was mad remember the rain
I know people complained
I had something else in mind
Not the sound of rain against my window pane
All I could hear was you
Hammering in my head

Fall like a wave
Against a rock
Leave with a rush
Or get crushed
You never know
Until after the shock
When you wake up
What’s broken what’s not

One day I don’t know how
My whole life evolved
Around you my Lord
Believing was not enough

You said I was a hole of desperate need
And no love in the world
Not even yours
Could satisfy me

That’s when the troubles began
Disasters came
One by one I nearly drowned
In that Summer rain

Fall like a wave
Against a rock
Leave with a rush
Or get crushed
You never know
Until after the shock
When you wake up
What’s broken what’s not

We fall like waves
Against the rock
Leave with a rush or get crushed
You never know
Until after the shock
When you wake up
What’s broken what’s not
When you wake up
What’s broken what’s not"

Anna Ternheim
Send "SUMMER RAIN" Ringtone to your Cell

gone shopping

Dagens inköp: Gris från Åhlens som ska hänga i julgranen. Daniel och jag såg ut den tillsammans i Göteborg men jag avskräcktes lite av priset (95 kr...) men nu står den här hemma på köksbordet. Tre par örhängen från Ur&Penn för 25 kr styck. Sen lånade jag Tungboken - Att köra lastbil och buss på biblioteket. Najs.


Min syster säger

min syster sa. alltså inte min biologiska syster. eller alltså inte min adopterade syster. utan min syster. hon sa att hon blev orolig när jag inte åt socker. och inte vitt mjöl. och det kändes annorlunda att säga det till min syster än till andra människor. och hon förklarade. och jag lyssnade. hon vet så mycket, min syster. hon kan allt om näringslära och är mycket duktig på att bry sig om och argumentera för sin sak. vi fikade en timme. lite mer. sen åkte jag hem. på vägen hem köpte jag godis att äta efter maten och sen gjorde jag piroger med vitt mjöl. spelar roll. så tänkte jag. för min syster sa att jag inte skulle göra fel nu och om hon säger att det här är rätt då får det bli så. ingen annan kan påverka mig som min syster gör.

så träffades vi igen idag. och jag fick mocka och sopa stallgång och det var så länge sen. det var så skönt att få göra det. och sen gick jag och min syster red och när vi åkte pärlan hem pratade vi om när vi var yngre. när vi träffades och hur mycket hon betytt för mig när jag var sjuk. hon säger att jag betyder mycket nu. hon betyder mycket fortfarande. på ett sätt kanske mer nu än någonsin. det pratade vi om. sånt man aldrig pratar om. och när hon hoppade ur bilen tittade hon in igen och sa att hon tycker om mig. och jag tycker ju så mycket om henne. som om orden inte räcker till. och det betyder så mycket att hon säger att jag betyder för henne.

jag åkte därifrån till tatueraren men vågade inte gå in. kanske nästa gång. kanske nästa vecka. måste ha en tydlig plan. har en plan. men inte tydlig. åkte hem till nyköping. lagade mat. lagade skitmycket ris utan att riktigt veta varför. daniel kom hem. jag sa att jag funderat på julmust men sen blev det inte så. "julmust!" ropade han. "vill du ha julmust?!" och sen försvann han som ett skott och kom tillbaka efter kanske tio minuter. med julmust. och ett julljus. han är fin. han är en väldigt bra sambo.

jag verkar vara omgiven av fantastiska människor.

Saker jag vill bli av med...

Jag försöker sälja den här:



Om någon behöver en sängstomme & madrass 90 cm så skicka ett mail med ett bud. Står ihopplockad på pappas verkstad och bara väntar på att någon ska ta hand om den.


Har en sån där också.


Och ett Liatorp matbord med 4 stolar. Fast stolarna är lite slitna. Men de matchar.


Det är bara början... Jag har också 2 trasmattor, 1 stor vit matta med blå cirkel på, 1 vitt sängbord, massvis med böcker...

Så om någon känner att den har väldigt lite prylar och behöver mer - ring eller maila!


Stockholm.

fina saker väntar där hemma. jag i Stockholm ikväll. och igår. och imorgon. norge på måndag. ost & vin-kväll i bussen. sjuttio mil. fem dagar i norge. sen tre dagar hemma. tre dagar hemma.

när jag står och säljer kommer det nästan varje dag fram någon eller några som känner igen mig. de flesta känner jag igen. några har jag aldrig sett förut. några har läst min blogg. några har jag köat ihop med. några känner jag rent av ganska väl. det är roligt. bli igenkänd. och hälsad på. så hälsa gärna på mig om du är på konsert och ser mig sälja skivor.

ont i halsen. jätteont. svininfluensa. allt är svininfluensa nu. så fort någon hostar skriker någon annan SVININFLUENSA! som att något som förut varit en myt plötsligt blivit verklighet sen johan blev sjuk. fast jag är ju som alltid övertygad om att sådant inte händer mig. har den inställningen till allt. svininfluensa, rån, döden.

kom och köp en box. eller en skiva. kom och köp. kom och köp.

ps,

jag ska hålla käften om inget sug. jag har haft världens sug och abstinens i två dagar nu. man ska inte snacka så mycket...

skövde

man gör dagarna så bra som möjligt. såklart. idag vaknade jag i skövde fast jag nästan inte sovit. fönstren i bussen är alldeles för intressanta. låg på spänn för att se götene passera tills jag strax innan skara kom på att man svänger av innan götene när man ska mot skövde. vaknade hundra gånger. somnade nittionio. tänkte på daniel. och på att jag glömt ta ner mina laminatskyltar i göteborg. och på tessa. och på världen i allmänhet. något var det i alla fall.

sen åt jag frukost. och sov igen. sen fixade lite. fick mess från tommy som ville fika. fick samtal från daniel som  hade roliga nyheter. gick och fikade med tommy. sen tommy och markus. och sen tillbaka igen. nu har jag jobbat färdigt för idag och vet att jag inte behöver vara uppe tidigt imorgon. kan sova hur länge jag vill.

om jag fick önska en sak skulle det kunna vara att nyköping låg på vägen från karlstad till stockholm. men det ligger fint nu också och jag får lite extra tid i sthlm på torsdag innan gig. närmare bestämt ankomst kl 07.

inte gnälla. mycket tid att packa om lådor på. ätit god sallad. ska smita in och borsta tänderna innan vi rullar igen.

vi ses.

avgiftning dag 5

jahopp. igår skulle alltså vara värsta dagen. jag känner inte så mycket alls. eller jo. jag känner mig ledsen men jag tror det hänger ihop med att det är svårt att få tag i bra, mättande mat som inte innehåller socker. resultatet blir att jag känner det om om jag går runt o äter men aldrig blir mätt. det gör mig ledsen. kanske låter fånigt, men så är det. ska dock knata iväg o äta lunch strax. mmmmm.

idag är vi lediga. ska lämna hotellet kl 16. känns som om jag bor här på riktigt. fem nätter senare. kl 18 kommer bussen. kl 23 åker den. tills dess? no idea. ska gå utanför dörren strax o försöka hitta lunch. mm. sen?

regn i göteborg. jajamänsan.

eller hur. ironiskt.

kompis gjort slut med sin kille efter att han gjort något så jävla dåligt. underbar tjej. nu ledsen och knäckt och en stor känsla av att ha blivit lurad. det skrämmer mig och påminner om hur det kändes att känna sig lurad. hon var så säker. vi gick på götgatan och vi skrattade åt att vi kände likadant. hittat någon att stanna med. och nu känner hon sig lurad. och jag är skonad. men påmind om hur bräcklig verkligheten är. finns inga garantier. jag hoppas hon aldrig förlåter honom. jag hoppas att hennes smärta går över. jag minns hur det känns med all ilska i kroppen. det värker i hela bröstkorgen när jag tänker på det. tänk att det slutade göra ont för mig. jag hoppas det slutar göra ont för henne.

m

en grej till...

... glömt att berätta det. daniel kom hit natten till fredag. bussen rullade in 01:50. två nätter har han varit här hos mig i göteborg. fantastiskt. bara synd att tiden går så fort när han är i närheten. nu är det göteborg, resdag, skövde, karlstad, stockholm. sen ses vi igen. då borde det alltså vara torsdag.

m

avgiftning dag 3

inte speciellt aggressiv. eller minnesförluster. tror jag. shit. hur ska man veta det? känner mig iaf som vanligt. igår var jag oerhört frustrerad. jag och daniel gick nämligen och åt lunch. efter mycket om och men hittade vi en kinarestaurang men det enda som 1. var vegetariskt 2. inte innehöll socker 3. inte innehöll vitt mjöl, var salladsbuffén. då blev det alltså salladsbuffé. sen middag ganska nära inpå det. enligt boken ska man hålla sig till råris om man ska äta ris. och middagen var ris och fyllda paprikor. åt därmed paprika och massor av sallad. men inte riktigt mätt. lunchen idag blev en grekisk sallad. inte riktigt mätt. sen middag! med potatis och rotfrukter och aburgine. åt som en häst. potatis är ok. det står i boken att man behöver större portioner mat när man tar bort vissa saker. tanken är ju inte att man ex bara ska äta sallad, tanken är ju att man ska lägga till något av de tusen saker man faktiskt kan äta. typ quorn, soja, råris, quinoa. vore jag bara hemma vore det enklare. men har iaf utvecklat en kärlek till knäckemackor (som enligt boken är ok; knäckebröd eller osötat mjukt fullkornsbröd - men det tycker jag är äckligt). har ätit upp alla knäckemackor på spelstället. tog sista innan jag gick idag.

säljer skivor utomhus i göteborg, det finns för dåligt med plats i foaljén. jag frös väldigt mycket igår men idag funkade faktiskt riktigt bra. mer förberedd och lite varmare. igår hade jag (som ni kanske förstått) frost på mitt bord när jag kom ut för att sälja efter gig. inte såå roligt. rullar in grejerna under giget och värmer mig inomhus. idag gick jag och hämtade te och knäckemacka. ställde mig sen o kollade på giget. kom på hur jag måste se ut. petade till markus i sidan, fnissade o sa "jag är på gig och äter knäckemacka". kändes malplacerat.

ärligt talat. fryser fortfarande. vill ta en varm dusch men tror inte jag kommer vilja kliva ur igen. kanske bättre att låta bli. tv:n visar bara skräck. förstod för en stund sedan att det både var lördag och halloween. hade tippat på kanske måndag.

hoppas ni har det bra.
kram.

RSS 2.0