Tyskland/Malmö

ligger i en säng på ett hotellrum i Malmö och är slut. kört bil sen i torsdags morse med stopp i Lund för två timmar sömn i torsdags kväll och stopp i Haldern i sydvästra Tyskland igår på dagen. åkte igen imorse kl 10.30 och var på svensk mark 19.30 efter att ha sträckkört 75 mil med vägbyggen överallt. puh. nu är det bara vägen upp till Sthlm kvar o det är inte förräns måndag. blir bit av kaka.

när jag kom hit med min lilla bil spelade Miss Li på Stortorget (där jag lämpligt nog också parkerade). kollade ett par låtar sen kände jag mig trött o gick till hotellet. tyckte att det var lite synd för var peppad på att se mer musik men tänkte att det var lika bra. kollade programmet för säkerhets skull och upptäckte att Markus Krunegård skulle spela kl 22 i Folkets park. klockan var då 21.15. på med frisyren och i brallorna igen och högt tempo bort till Folkets park. på plats 21.50. kortfattat: en timme hysterisk dans tills bröstkorgen nästan sprängdes, huvudet kändes bortkopplat, synen svartnade. precis vad jag behövde efter tre tråkiga dygn i bil. en riktigt jävla bra konsert. tack Markus! vet inte när jag dansade så galet senast.

gick bort och tittade till bilen innan jag gick upp till hotellet. på Stortorget började Timbuktu spela. kollade ett par låtar innan Daniel ringde och jag prioriterade om och valde telefonen framför Timbuktu. inte för att jag inte tycker TImbuktu är sjukt grym, men ni vet... nästan två dygn telefonlöst i Tyskland. lätt att bli nervig när jag inte får höra hans röst. Daniels alltså. inte Timbuktu. honom lyssnade jag på så sent som i Danmark.

nu måste jag sova. imorgon ska jag backa mot scenen och i övrigt kolla Annas gig och sen bob hund framåt småtimmarna. Malmö från sin bästa sida, sannerligen!

vi ses.

kärlek.


tisdag

en planeringens tisdag. mycket folk på jobbet. nästan mest folk inne i personalrummet. revisorn på plats, pappa o lasse kom förbi o käkade, morsan o hennes boyfriend, en ny kock på provjobb + vanliga kocken, jag och yvonne som kom in för att ha planeringsmöte inför hösten.

det blev mycket planer. och ännu mer inför sommaren. det kommer att krävas en jävla massa jobb och slit och lite pengar men det får det vara värt. nu surfar jag runt på singelsidor för att försöka räkna ut hur f*n man planerar en singelträff. det blir en utmaning men kommer kännas så grymt om alla planer går i lås. när de går i lås.

imorgon kl 8.30 kommer affischer för vår första kväll: den 5 september spelar lokala dansbandet The Tigers covers med 60-talstema på Fredgagården, ute på dansbanan vid vattnet. bara att hålla tummarna för att 40 och 50-talisterna i åby och krokek tycker det låter roligt och dyker upp.

i övrigt har jag en att göra-lista för Fredga på flera sidor nu. dags att visa sitt engagemang som dotter, antar jag. och jag ska försöka.

vi ses.

Olyckssyster /Lisa Ekdahl

Har du sett min olyckssyster
Frågar jag min olycksbror
Vi förenas i vår vanmakt,
jag min syster och min bror
Såg du henne springa,
såg du åt vart håll hon drog
Såg du hennes tårar rinna,
såg du om hon log
Såg du om min oro är befogad käre bror
Tror du att det gått så illa
som jag anar som jag tror

Vi förenas i vår vanmakt
över tingens existens
Över dom som ser en syster
eller bror men inte nänns
Sträcka ut en hand
till den som trasslat in sitt nät
Har någon sett min syster
Såg någon om hon grät
Har du sett min olyckssyster
käre vackra olycksbror
Tror du att hon tog en genväg
dit jag anar dit jag tror
Vi förenas i vår vanmakt
i vår vanära och skam
Vi är starka i vår vilja
men når ändå inte fram
Var var jag då jag behövdes
var var jag då hon var svag
Var var jag då hennes livsvilja
tog ledigt för ett tag
Var var jag då hennes gnista
tycktes slockna och dö ut
Var är min olyckssyster
låt det inte vara slut

Nu blir skuggorna så långa
och förändrar vad man ser
Snart är mörkret tätt inpå oss
då ser vi inte mer
Kom hit min olyckssyster
innan natten faller på
Jag är rädd för jag är rädd om dig,
det måste du förstå
Om världen är ett slagfält
om allting är en strid
Om vi är lätt förvirrade om allting är på glid
Då behöver jag min syster,
jag behöver henne så
Du får inte ta någon genväg
Du får inte gå

ledig måndag (facit)

lediga måndagen:
 • köpte en gps!
 • sov alldeles för länge
 • gjorde ingenting åt håret
 • hälsade på hästarna (väldigt snabbt)
 • satte inte upp gardinstången
 • packade inte upp väskan
 • slängde inga kartonger
 • träffade inte oscar
 • gjorde inget åt värken
 • fick inte tag på körskolan
åkte däremot till mantorp med tessa o mamma o kollade på trav. spelade bort 60 spänn men utflykten var fin ändå.

nu: mätt. trött. opeppad att jobba hela dagen imorgon. orolig. ful i håret.
vända negativa tankar till positiva: kommer att ha lätt att sova. tjänar pengar imorgon. exprimentell frisyr. orolig? det vet jag inte hur man vänder. dessutom förbannad och förvånad hur vissa saker aldrig verkar sluta göra ont.

ledig måndag

planer för ledig måndag:
 • sätta upp ny gardinstång
 • packa upp väska
 • köpa gps
 • slänga kartonger
 • få ordning på håret
 • göra något åt värken
 • hälsa på hästarna
 • träffa oscar
 • ringa körskola
sömn.

kolmården

sitter på tåget från bollnäs/gäve till kolmården där mamma ska hämta upp mig med Pärlan. första konduktören (snygg tatuering på vänster underarm) flinade o sa "och du har slutstation kolmården, höhö". klev på tåget från gävle. konduktören (äldre kvinna, rökare med raspig röst) flinade o sa "kolmården! det är ju bra! höhö".

om sex timmar är jag förhoppningsvis i askersund med husvagn och daniel. äntligen.

bollnäs, freluga trädgårdscenär idag på världens mysigaste spelställe. ska lägga upp bilder sen. ger er sålänge en fantastisk bild från mitt badrum på grand hotel i ludvika inatt...

puss.

en natt i glava

igår var jag i glava glasbruk. när vi kom dit hade jag ingen täckning på telefonen (igen!) och vi skulle såklart bo kvar just precis i glava glasbruk över natten så fann mig själv avskärmad från omvärlden i tjugo timmar. kan tyckas lite men ledde direkt till ett mindre nervsammanbrott. ingen telefon. inget internet. ingen choklad. ingen cola. inte ens en loge att trycka i sig en frukt i. oturligt nog hade vi just precis den här dagen ätit lunch på en herrgård som inte serverade någon vegetarisk mat (trots att jag bad snällt) och hade bara ätit några salladsblad till lunch. kombinationen gjorde en väldigt labil matilda som lånade vår teknikers telefon för att ringa daniel och ynkligt förklara hur hemskt allting var. ville bara be honom komma men var alldeles för långt bort för att det vore rimligt. när vi la på gick jag till mitt sovloft (!), la mig i sängen och grät lite i ren självömkan. sen somnade jag med hans sjal mot kinden o när jag vaknade efter en timme gick jag direkt till den pyttelilla serveringen i ett grannhus och hittade en burk cola. sen var läget under kontroll. jag som tror mig vara en stabil och stark person... fortsättningsvis kommer jag alltid ha med mig en burk cola och lite choklad när jag är på turné (iaf där man riskerar att hamna mitt i skogen). jag är allvarlig.

dags att räkna gårdagens kassa och räkna skivor. om en timme ska jag hämta mat i ludvika och sen är allt i rullning igen. imorgon gig i bollnäs och på måndag åker jag hem för att koppla på husvagnen och köra till askersund och möta daniel. äntligen.

kärlek.

RSS 2.0