Flopp

Ikväll har jag gjort en riktig flopp. Skulle gått på inflyttningsfest hos Hanna men blev inringd till jobbet och kände att jag inte kunde sätta Bahia i skiten genom att säga nej. Jobbade 18-23, åkte sen in till stan för att byta om och gå upp till Hanna. När jag fått Jonas att fixa till sig, sminkat upp mig, satt på mig min nya klänning (se nedan), sprayat håret och målat naglarna, står vi till slut vid dörren och ska precis gå ut med present o allt. Då ringer Jenny och berättar att de är på väg till Hugos för att gå ut.

image227
Kvar hemma.


Egentligen är det här ett helt vanligt festscenario men jag har haft absurd huvudvärk hela dagen så i mina öron var det här lika med död. Det blev alltså till att säga till Jonas att tyvärr, nu vänder vi, och redan innan vi hunnit ut genom dörren byta ner till mysbyxor igen. Känslan när man är inställd på att gå på fest men istället sitter hemma med sprängande huvudvärk är rätt trist, minst sagt. Men: Hugos är två kvarter bort och det är bara att gå om man verkligen vill, men det vill man nog inte.

På tisdag är sista dagen på praktiken. Jag kommer sakna människorna och känslan av att faktiskt göra någonting konkret. Kommer säkert på sikt till och med sakna lamineringsmaskinen. Kanske. Och Stockholm. Kanske.

På onsdag bär det av till poetry slam SM i Halmstad. Vi har möte varje söndagkväll och övar teampiece (lagdikt) och diskuterar smarta saker. Idag fick jag leta runt i lägenheten för att ens hitta mappen med dikter i, känner mig alldeles lagom förberedd...

Tjo.

Fredagkväll i Norrköping

image226

Ibland är det så svårt att veta var jag tagit vägen och var jag är på väg. Nu ska jag ner och möta mitt gamla med ett brännbollsträ och mitt nya med ett varmt hjärta.

Hemresa

Imorgon bär det av hemåt igen. Blir ganska upprörd över SJ som vill att jag betalar 160 spänn för att åka till Norrköping, ihoptryckt med alla andra platslösa resenärer på ett tåg utan vagn för obokade biljetter med ungefär dubbelt så mycket resenärer som plats. När ska de förstå att fredag är en ganska populär dag att resa på, och att en anpassning vore på sin plats?

Veckan har gått himla fort. Alla veckor går fort. Jag har haft praktik i Stockholm i fyra veckor och har bara en hel vecka kvar (plus två dagar innan valborg). Helt absurt. Jag trivs i Stockholm men det är skönt att åka hem när det blir helg. I Stockholm finns inga bekanta ponnier, ingen hårig katt och ingen hurtig sambo. Fast det är skönt att hinna sakna dem lite också.

En gång när jag var liten, kanske typ tolv, sa min bror till mig att inte förrän jag fyllde 21 skulle han berätta en hemlis han hade. Efter ett par år tyckte han väl att jag var mogen nog och då fick jag veta ändå. Så känns det lite med vissa funderingar. Som att jag nog väntar tills ni fyllt tjugoett. Kanske en dag när det känns bra, fast jag har ju ingen hemlis.

Den 23 maj arrangerar dB Cruella Productions Anna + Idde på Skandiateatern i Norrköping. 90 kr studenter, 120 kr vanliga människor. Det blir grymt.

C

Poetry Slam

image225

På frågan hur det gick i poetry slam:
Jodå, 30 april åker jag (tillsammans med Jonas Edström, Martin Johnsson och Vilska Lindgren) till Halmstad för att tävla i Svenska mästerskapen. Jippie!


En stolt mamma.

image223

På bilden: Min vackra son, ettåriga hingsten Sensation och så min Jenny.

I lördags var vi på utställning utanför Sparreholm. Senan hade många eldprov att klara, han skulle dels åka hästransport själv för första gången (inga problem!) och dels komma själv till en stor utställning med 80 andra hästar - visas för hand i skritt och trav och kunna stå ordentligt när domaren tittar. Att få min söta ettåriga 200 kg-klump att bete sig normalt när vi kom fram var som att försöka få ett hysteriskt, autistiskt barn att sitta ner o le snällt i tre och en halv timme. Men: Han var bara lös på området en gång och när det väl gällde skötte han sig exemplariskt.

Efteråt var vi alla helt och fullkomligt slutkörda och lämnade av min son på kollo ihop med en annan unghingst. De bestämde sig för att bli bästisar. Rätt sött. Jag kommer sakna honom, men samtidigt... det är för jäkla skönt att utställningen är över  - för den här gången...

image224

RSS 2.0