Popcup som aldrig tar slut

Ibland är jag mest förvirrad av alla; Popcupen har ju inte alls stängt sin röstning - det var bara min lilla söta Indira (min mac) som inte ville visa mig ställningen längre. Nu ser jag igen och vad jag ser är att Lasse leder. Yay.

Nu har jag varit hemma i fem dagar. Stack visserligen ner till Malmö för att se Fiery Furnances i tisdags. Ett fantastiskt band, men hejjävlar vad långt det var! Jag som ändå är relativt van att köra långa sträckor trodde jag skulle kola vippen när vi, på väg tillbaka, passerade Jönköping och klockan visade 03:30... Sense moral: Kör inte Norrköping-Malmö-Norrköping på en kväll, det är ganska tradigt.

Tänkte länge åka till Karlshamn ikväll, men hejdades av mitt förstånd (it's still alive!). Det visade sig nämligen vara 38 mil till Karlshamn, och jag börjar jobba imorgon kl 12. Så, istället, kör jag Kalmar, Växjö, Örebro, Jönköping, Linköping och Linköping.

Och sen?
Tomheten efter explosionen. Och tid att vattna blommorna.

Vi ses.

Hålla tummarna


Nu verkar det som om röstningen i Svenska Popcupen är stängd. Spännande...

Sommarturné!

Yaaay! Sommarturné 2008! Nyheten kom till mig via telefon från ett lycklig Tindraz, ett härligt uppvaknande ungefär två timmar efter att jag egentligen borde varit på språng. Jag har en plan, den involverar min bil Pärlan, en gammal husvagn, ett gäng glada fans och en resa runt Sverige....

Här kommer utlovade bilder, till och med sämre än vanligt eftersom jag inte hade min egen kamera;

BORLÄNGE


Sen du var här...


Det var med skräckblandad förtjusning jag återvände till Dalarna. Jag flyttade därifrån i maj, efter nio månaders studier i Falun. Då var jag så less på stan och snön och lantismentaliteten att jag bara ville spy. Nu kom jag tillbaka och fann mig själv förälskad i Dalarna igen. Så enkelt kan det vara, med lite hjälp.

Bilder kommer inom ett dygn.

Snyggast i Västeråshallen? No way.


Att umgås med Jaqueline är alltid ett äventyr.
Måndag eftermiddag ringde jag efter sällskap, en glad Jackie utropade "Klart vi ska till Västerås! Vi ska vara snyggast i Västeråshallen!". Klart vi ska, tänkte jag i min naivitet och klädde mig i min finaste prickliga klänning och högklackat. Vad jag inte visste var att Jackies syn på "snyggast i västeråshallen" innebar långbyxor och blus. Nedan kommer vi därför att gå under namnen "angel-jackie" och "evil-tilla". Tror ni mig inte? Kolla bilderna...

Vid femtiden hämtade jag alltså en hysterisk snygging vid Västerås tågstation i morsans läckra bil (som jag lånat bara för att impa på Jackie, och tro mig - det funkade!). Det visade sig snart att ingen av oss visste åt vilket håll hallen låg.

Allting löser sig och vi hade en hysteriskt rolig kväll, helt galet från början till slut. Jackie blev fotad av Lasse och jag hängde med av bara farten. Flummiga som aldrig förr, tills Lasse skrattade och sa "Men tilla, nu får du sluta babbla nån gång och kolla in i kameran!". Hoppla. Jerker tittade på mig och frågade storögt; "Hur många spelningar har du varit på, egentligen?".

På natten tog vi snyggisbilen till Örebro, med stopp på en mack i Arboga för inhandling av spolarvätska. "Vänta!", ropade Jackie. "Jag måste fota när du öppnar motorhuven!". Så stod vi där, på en mack i Arboga mitt i natten och Jackie skrek "Puta med rumpan, tilla! Puta mer med rumpan!". De bilderna kommer aldrig att hamna här!

Morgonen därpå åkte jag till Nyköping för ett par timmar i skolan, sedan vidare till Stockholm för en rolig kväll med ett glatt, energiskt band som verkade lyckliga över att vara tillbaka i sin hemstad.

All kärlek.
tilla

Ps, längre ner på bloggen har jag uppdaterat ett inlägg med ett par Uppsala-bilder. Ds.

VÄSTERÅS

Angel-Jackie vs. Evil-Tilla Jackie & Lasse


STOCKHOLM

Tilla innan Annexet Oscar

SEGER!

Lasse vann Popcupen mot Timbuktu! Heja världen!

Jag ska vara ärlig: Det trodde jag aldrig. Men så ringde det en euforisk pappa vid tolv-tiden och ropade "Lasse vann! Lasse vann". Tur att det finns glada pappor. När jag kollade läget i måndags, precis innan jag skulle prata i radion, såg det nämligen ut ungefär såhär;

TIMBUKTU 72,28 %
LARS WINNERBÄCK 27,72 %

Det fanns ett ögonblick då jag övervägde att trycka bort samtalet när P3 ringde. Men vad gör man inte? Jag babblade som om det inte fanns något motstånd i världen - och det gjorde det ju inte heller. När fans-styrkan hoppade in vann Lasse med 55 %. Min prestation i måndags finns att lyssna på här, del 2, ca 11:43.

Nu är det bara att rösta på Lasse i finalen, så att vi kan spola ner Kent i toaletten - en gång för alla.

Vi ses i Borlänge.
All kärlek.

Alla känner apan?

image32

I dörren, på väg in till Annexet igår, möter jag Lisse Andersson från United Stage. Lisse skrattar och säger "Och där kommer Matilda!".

Alla känner apan.

P3 på måndag

Idag har jag jobbat 10-24. Det är inget toppenpass, särskilt inte om man arbetar som servitris till ett sällskap som definitivt borde druckit varannan vatten. Minst.

På måndag, någon gång efter 11:30 bör det lyssnas på P3. Lasse mot Timbuktu i P3 Populärs "Popcup", kolla hemsidan; www.sr.se/p3. En Hanna ringde och "hade fått mitt nummer av Universal". Det är visst jag som på 30 sekunder ska förklara varför Lasse är bäst. Hej och hå. Rädda mitt skin - rösta på hemsidan! Tänk om allt jag skulle säga blev "Men han är ju så snygg?".

Håll alla tummar som går för ett uteblivet hjärnstopp.
Vi hörs.

Måste bara...

...säga tack till söta köare igen och deras söta kommentarer på de här inläggen :)

All kärlek.

Ps, hittade den här bilden från Peace and Love. Den är lite charmig. Ds.

UPPSALA

Uppsala

Igår var jag en sväng i Uppsala. Som så många gånger förut hade jag en tanke om att inte köa utan istället ställa mig någonstans längst bak. Ta det lugnt, ta bra foton, andas lite. Istället kom jag intraskandes när de öppnade och kunde inte hålla mig från att ställa mig i klungan längst fram. Helt konstigt, jag blir aldrig vuxen. Men det är väl tur det.

När Abalone Dots gick upp på scen var Uppsala nästan tyst. Jag blev frustrerad över att publiken var så tråkig, ingenting hände. Inte förrän Elin sa "Eskilstuna, det har varit så roligt att få spela för er..." vaknade publiken. Någon gormade "Uppsala!". Charmigt. Abalone är grymma, bättre förband än såhär hade Lasse inte kunnat hitta på den här turnén. Synd bara att folk är så ouppmärksamma på förbandet ibland...

Lasse o gänget rev av sitt gig som vanligt, fast lite gladare. Lite mer energi i Norrköping, det gjorde mig glad. Jag kände mig mest fånig i publiken, ibland gör jag visst det. Bandet bara skrattar när de ser mig. Jag kan inte göra mycket annat än att skratta tillbaka.

Nu blir det en veckas "ledigt". Bilder från Uppsala kommer snart.
Vi ses i Västerås.

NORRKÖPING

Lång väg hem

Efter en hård helg som arrangör för en av Sveriges största poetry slam-festival (http://www.dodsstjarnan.com/ordkrig07) var jag totalt slut. Tråkigt nog leder trötthet alltför ofta till dåligt humör. I måndags var jag så frustrerad att jag fullkomligt klättrade på väggarna hemma. Att på torsdagen åka till Oslo var efter en del övervägande för långt, men på fredagen slängde jag mig in i bilen när jag slutade vid lunch och körde till Skövde. Rastlösheten nådde inga gränser. 28 mil senare, efter nästan fyra timmars körande i 0 grader och snöblandat regn kom jag fram till Skövde Arena. På plats vid halv fem-rycket mötte jag den tappra skaran av sex (!) köare. Såklart trevliga, det är ju alla Lasses fans.
Väl på plats vid staketet kom turnéledare Krille fram till mig och två av tjejerna och bad oss följa med backstage för att bli fotade av Lasse. Tydligen fotas sex fans per konsert. Skumt, men otroligt rolig idé. Jag är alltid för blyg för att fota, så själv har jag inte några bilder från den delen - däremot har Lasse numera ett par bilder på mig. Underligt.

Konserten var bra, men jag var för trött. Jag saknade energin som fanns på turnéstarten, men så är det ju. Jag saknade min energi också.
Efteråt knallade jag tillbaka till bilen i kylan och rullade hemåt på vinterglittriga vägar. Halv tre var en trött men glad Tilla hemma i Norrköping med en sambo som åt ägg i köket. Jag somnade liggandes över köksbordet, filmade ett marsvin och har (tydligen) efter det tagit mig in i sovrummet och somnat uppepå överkastet. Där vaknade jag på lördagsmorgonen av att Johanna ringde och frågade mig när jag skulle till Himmelstalundshallen...

Vid 12-tiden var jag på plats vid Himmelstalundshallen och upplevde nog det kallaste, men kanske också trevligaste köandet hittills. Fullt med roliga människor jag träffat på andra ställen. Bättre än så blir det inte.

SKÖVDE


Bilder från Norrköping kommer på sikt, först ska jag sova. Imorgon blir det Uppsala.

Vi ses.

RSS 2.0