Less is more

Många frågar hur jag trivs i nya lägenheten. Brukar svara att jag jobbar på det...

Åka bilenVårt lilla åk. Nej. Vårt stora åk. Vårt rätt gigantiska åk. Vi lämnade Stockholm strax innan 20 i torsdags kväll. Checkade in på vårt hotell i Oslo strax efter 04.30. Checkade ut kl 07.30 efter att ha sovit och ätit frukost (!). Ankom till Bergen vid 17 efter att ha suttit fast i kö i en timme precis utanför stan. Sov 18-22. Lämnade Bergen kl 23.30. Kör just nu några mil söder om Göteborg. Tack och lov är vi två som turas om. Helt galet mycket tid i bilen! Vi har kört drygt 200 mil på ett och ett halvt dygn!

Jag visste sen tidigare att det är ett helvete att köra i Norge, men varje gång man gör det blir man ändå lite överraskad. Det ÄR verkligen förjävligt! Smala, krokiga vägar med hastighetsbegränsningar typ 60, 70, 80... Och med vår lilla bil gasar man inte i kurvorna kan jag meddela.

Helt plötsligt var vi på väg rakt upp för ett berg. Sen ner för skiten igen. Vi har väldigt tung last i skåpet = det trycker på som f*n i nedförsbackarna, bara att stå så gott man kunde på bromsen. Bensinlampan började lysa. Ingen bensinmack hade synts på sex mil! Det tog ytterligare drygt tre innan vi rullade in på en mack och nästan grät av lättnad. När vi tankade bilen stannade mätaren såhär:Kronor 666. Lätt att få en känsla att bilen ville säga oss något. Eller världen.

Vi ses.


You fixed yourself

you said; well, never mindtack cohen. och tack robin på may die tattoo för att mitt liv på trettio minuter gick från bra till helt fantastiskt. kanske så nära en religös upplevelse jag kommer.en tisdag

dagen började med parkeringsböter. magkänslan inte så himla bra när jag öppnade porten och såg att bara min bil var kvar på gatan. fyrahundrafemtiokronor. fan. jag lär mig visst aldrig vilka gator man ska passa sig för vilka dagar.

morgondagen blir ekonomisk redovisning för sm, förbereda muntlig redovisning av examensarbete (sm) och skriva ihop ett bra arbete för att komplettera ett annat bristfälligt. annars inte examen - och examen vore typ bra. och tatuering. imorgon tatuering. äntligen!

sovdags.

i need you, i don't need you

besök ikväll från han som kommer ibland och sen kastar jag ut honom och sen kommer han hit igen. vi skrattade åt det idag. sen lagade jag mat och bad om ursäkt för att jag glömt hans födelsedag. bjöd på glass och sa förlåt. sen gick vi ett varv runt strömmen och jag förundrades över hur det kan vara lika vackert varje gång. han skrattade åt mig men förstod vad jag menade. han sa att vi kanske kunde ses igen. vi får se.

idag:
försovning men hann nästan i tid till tandläkaren som slet o drog i munnen på mig men inga hål men öm i munnen hela dagen. och sen tillbaka med all teknik och sånt efter sm. snäll pappa hjälpte till. sen fullt ös till nyköping och skrev tenta i marknadsföring. sen frukost vid två-tiden. packa upp några kartonger. bokade tatueringstid! handlade mat tre gånger. släppte in katten i kolmården. fick besök.

nu sitter jag på köksgolvet och ska åka till nyköping om sju timmar. sovdags. lyssnar på leonard cohen. ska ta honom med mig in i sovrummet.

natti.

blogga

fan vad vissa människor är bra på att blogga! min blogg blir liksom lätt bara massa blaj om vad jag gjort hela dagarna och det är inte så överdrivet intressant alla gånger.

borde plugga. men vadå borde. jag bara sitter här och tänker att jag skiter i den jävla tentan. men alltså allvarligt talat, det gör jag ju inte.

sm är slut. jag kom hem halv sex imorse o var så uppspelt att jag somnade först halv sju. helt tomt nu. jag kan inte förstå att det är över. som att jag skulle gjort slut med någon jag haft ett långt förhållande med. på baksidan av våra backstagepass kunde man skriva ett citat. jag valde att citera martin johnsson.ett sista tentaförsök, sen sova.

vi ses.

scones

[censurerat vid vaket tillstånd 19:14. en del saker känns liksom mer lättsamma när man inte somnat än kl 06:19 än efter ett par timmars sömn...]

hemma nu. klara vid strax efter tre på arbis. jag fick gå upp efter finalerna och tacka alla. det var fint att jag fick göra det, jag ville gärna få äran. och alla tackades. och sen tackade vilgot mig. det kändes bara förjävla bra alltihop. ville nästan gråta av lättnad och lycka. intog dj-båset istället. spelade pop och pop och pop (allt jag äger). en av ljudteknikerna kom fram och kramade om mig och sa att han nog var kär i mig. det var lite konstigt för jag hade mer eller mindre aldrig sett honom förut. han krävde pussar för att hjälpa mig med discot. jahaja. sen ville han ha mitt nummer och det fick han. jag vet inte riktigt varför. sen kom en söt en och gav mig en puss. jag var inte riktigt beredd. jag har sneglat men vet att allt jag rör i blir till skit. men så en puss. jag blev lite snurrig, men det är ju det roliga vi nykterister har. eller hur var det? sen kom en blond kille och liksom gick inte. (det är svårt att flytta på sig som dj...) han var söt och trevlig men jag ville inte hångla. det ville nog han, ganska säkert. när han gick kom en fjärde kille (!) och klängde. jag har inte fått så mycket uppmärksamhet någonsin tror jag. blev helt förvirrad. spelade håkan femtioelva gånger. det var sjukt roligt att vara dj. jag är dock helt värdelös. övergångarna existerade knappt ens, det blev bara skit av dom men jag var jäkligt glad ändå och dansade för allt jag var värd. dansade mer än de övriga i lokalen. dansade så mycket att jag dansade ur kontakten till anläggningen. då fick ljudteknikern komma och kolla vad jag gjort och jag blev skyldig en puss. (...?!). kan man dra det på skatten?

sen packade vi ihop det sista och sen var vi på väg hem. då ringde affe och meddelade att sconesen på vandrarhemmet var klara. så vi kastade upp lite saker i lägenheten och sen åkte vi dit. där fanns det scones och fulla, glada poeter och väldigt konstiga diskussioner. det kommer kännas tomt nu när de åker.

martin bor hos mig och vid 05.30 var det dags att gå hem och sova, tyckte han. det hade han ju rätt i. nu kan jag inte sova. jag är fortfarande uppe i varv. skulle kunna skriva utvärdering på personalen! eller försöka sova...

kram,
c

SM i poetryslam: Lördag.

sista tävlingen för hela sm pågår just nu. solja krapu är mc. ungefär halva finalen har rullat. sen är det typ slut. eller ja, först poesikaraoke, sen slut. jag ska försöka spela lite skivor efter det. och plocka ihop. mest plocka ihop. lite nu strax också. kommer bli en satans massa vändor med prylar på måndag... undrar om någon av de andra tänker på det. man kan ju hoppas.

börja plocka ihop lite kanske...

fulla poeter

kommer kanske aldrig sluta fascineras av fulla poeter. de är inte som vanliga fulla människor. kanske för att jag förväntar mig att de ska vara fulla, riktigt fulla. och det är de. då blir det annorlunda. vanliga människor blir kramiga när de blir fulla (vissa i alla fall). poeter blir extremt kramiga. alldeles väldigt extremt kramiga. och så är allting så himla bra. mina dikter, arrangemanget, min dialekt (what?). och det är fint på något vis. fulla poeter. det finns en charm. underligt uttalande från en nykterist kanske, men så är det.

imorgon kör vi finaldag på SM i poetryslam. kom! fritt inträde innan kl 18!

SM i poetryslam: Fredag.

fredag. tiden går sjukt fort. idag har vi korat ett vinnarlag i triathlon. uppsala vann.

tidigare idag var martin och jag på banken. det regnade jättemycket och var tjugo nummer före oss i kön. vi fikade utomhus under ett jättelikt paraply. när vi kom tillbaka till teatern fick jag en kram och en fråga o jag hade duschat. det hade jag ju, i och för sig, men var nog mest blöt av regnet. regnet är ju naturens dusch, sa han. det hade han ju rätt i.

jag ska äta mat strax. igen. mm... har ätit godis också, fast jag inte riktigt får. det blir lite så nu när man jobbar från 10 till 03 och sover lite för lite. men jag är pigg idag! på riktigt. jämförelsevis med igår i alla fall. har tagit en partytuta. det piggar upp. michaela kom hit. hon piggar också upp.

vi ses.
c

Min vän...

bad honom förklara nu. med glimten i ögat såklart. bad honom förklara varför just jag blev tillfrågad att gifta mig med honom. alltså inte en seriös fråga. men nu plötsligt beter han sig lite som om vi faktiskt hade ett förhållande. han skriver att det bara är en känsla han har i hjärtat. att han har berättat för sina vänner att det bara är som det är och att det inte har någonting med ålder att göra. kära vän. galna tysk. rappakalja alltihop. men lite roligt också.

springer upp och ner för den jäkla trappan och släpper in vänner som ska sova här. nu är det en kvar. jag vill sova. hoppas hon kommer snart.

jag blir så himla lätt förälskad i nästan vem som helst. i personer som tar i mig och kramar om mig. de är jag svagast för, de som rör vid mig. och nu rör visst alla vid mig. en lite mer än de andra, men det verkar ligga i hans personlighet. det gör mig lite skakig i knäna så jag hoppas han slutar. eller inte. lite av båda, faktiskt.

sova några timmar. imorgon arbis öppet 12-03 som vanligt.
pyss.

SM i poetryslam: Torsdag.

Kan fortfarande hjula mig igenom entrén. Alltså inte utmattad på något vis. Lite trött - ja, men inte utmattad. Sitter just nu och försöker börja med en powerpoint (jag vet, pp är inte världens bästa grej... men så blir det) samtidigt som jag sitter inne på SM. Jag kommer inte riktigt igång. Skyller på att jag inte har tillgång till vår grafik (bullshit).

Många söta vänner här idag. Johanna, Lina, Oscar, Jackie... Simon Norrsveden spelade förut och det var grymt. Allting bara rullar på idag. Igår var det mer hysteriskt. Nu har alla hittat sina positioner och arrangemanget liksom sköter sig själv på något vis.

Ska gå en runda och kolla läget.

Vi ses,
C

Ikväll...

Ville nog bara tillägga. Möte en vän idag av en slump. Eller fick syn på, snarare. Gick fram och sa hej. Blev glad på något alldeles underligt vis. Vet inte hur många år sedan jag såg honom sist. När jag tog studenten kanske. Tre år. Minst. Jag har tänkt på honom ibland men inte hela tiden. Undrat lite var han är och vad han gör. Nu satt han bara där och såg ganska söt ut. Tänk vad som kan hända på en affischeringsrunda. Jag fick ett nummer och ska nog ringa någon dag. På riktigt.

SM i poetryslam

Om 14 timmar är det invigning för SM i poetryslam. Vi har jobbar som tokar i nästan ett år. Det här är det största projekt jag varit projektledare för och dessutom mitt examensarbete. Kom och kolla!

Program, SM i poetryslam 2009 : Arbisteatern, Norrköping
onsdag       
16:00:00    16:30:00    Invigning
16:40:00    18:00:00    Bout 1
16:40:00    18:00:00    Bout 2
18:15:00    18:50:00    Pixie
19:00:00    20:20:00    Bout 3
19:00:00    20:20:00    Bout 4
20:40:00    21:30:00    Teampiece bout 1 och 2
21:40:00    23:00:00    Bout 5
23:00:00    03:00:00    DJ Queens of noise
       
torsdag       
12:00:00    23:00:00    Chill öppen
12:00:00    13:30:00    Lunchbuffé öppen
12:00:00    13:00:00    Workshop: Så startar du slamort i din stad!
13:00:00    14:00:00    Ericson syndromet
14:30:00    15:30:00    Workshop: Afrikansk dans
15:40:00    17:00:00    Improesi omg 1
17:10:00    18:30:00    Bout 6
17:10:00    18:30:00    Bout 7
18:40:00    19:30:00    Simon Norrsveden
19:40:00    21:00:00    Bout 8
19:40:00    21:00:00    Bout 9
21:10:00    22:00:00    Teampiece bout 3 o 4
22:10:00    23:30:00    Bout 10
23:45:00    00:30:00    killedbycoffee
00:30:00    03:00:00    DJ Wylderatt
       
fredag       
12:00:00    23:00:00    Chill öppen
12:00:00    13:30:00    Lunchbuffé öppen
12:00:00    13:30:00    Öppen scen
12:30:00    14:00:00    Slammastermöte del 1; Framtid, regler och formalia
14:00:00    15:00:00    Workshop: Med scenen som instrument
15:10:00    16:20:00    Triathlon
16:30:00    17:50:00    Bout 11
16:30:00    17:50:00    Bout 12
18:05:00    18:45:00    Sanna Carlstedt
19:00:00    20:20:00    Bout 13
19:00:00    20:20:00    Bout 14
20:30:00    21:50:00    Improesi omg 2
22:00:00    22:15:00    STÖN
22:15:00    23:35:00    Bout 15
23:45:00    00:15:00    Teampiece bout 5
00:15:00    01:00:00    Poesikaraoke
01:00:00    03:00:00    DJ Wylderatt
       
lördag       
12:00:00    20:00:00    Chill öppen
12:00:00    13:30:00    Lunchbuffé öppen
12:00:00    15:00:00    Slammastermöte del 2: Utvärdering, övriga frågor
15:00:00    16:00:00    Poesiworkshop med Caroline Donath
16:30:00    17:30:00    Improesi final
18:00:00    20:00:00    Final lag
20:05:00    20:45:00    Kung Henry
21:00:00    23:30:00    Final individuell
23:30:00    03:00:00    Öppet DJ-bås
 
Vi ses!!

If I hang myself in the Christmas tree, would you be missing me

Frågade Malin hur det är idag. Inte syftande på extremt skiftande dagsform utan rent artigt eftersom hon var med och flyttade igår. Påmindes om några veckor sedan då den frågan ramade in i min telefon, i min dator och i mitt öra nästan dagligen. "Hur är det idag?". Syftande på extremt skiftande dagsform. Som om varje dag var ett eget litet steg för sig. Vilket det kanske också var.

Sitter på golvet i mitt kök. Har inte burit in några möbler utöver sängen. Hur är det idag? Jag är sjuk och har ont i kroppen, men jag mår väldigt bra och är oerhört glad att SM går av stapeln imorgon. Men jag saknar dig. Det känns hela vägen ner i magen att jag saknar dig. Men det blir bra det här. Lägenheten blir fin. Jag kommer att trivas och saknaden har jag lärt mig leva med.

don't think too much
don't act too strange,
try to behave
come on
relax
but I'm a little tensed when I'm in love.

what are you afraid of
is it her,
she's not half as big as you,
what could she do
she couldn't harm you even if she tried.

knocking on an unlocked wooden door
that I used to live behind before
now you tell me time and time and time again
that things are different.

I promise
if I'll leave you'll fall in love.

my dear english christian friend said "hey friend
you know she loves you when she turns around
to see you again when you've just said goodbye".
I hear what you say
but you get married to get laid,
we're not the same but thanks anyway for being kind.

standing with my pants down on a square
everybody else but you would stare.
what on earth am I supposed to do
to get through to you.

I promise
if I'll leave you'll fall in love.

(the second winter without you
the second spring is coming soon
I melt away with the last snow
wondering why I had to let go)

-laakso

SM i poetryslam

Moa Martinsson. Snygg tröja!

Ikväll har vi ... Nej. Men snygg tröja i alla fall. Och skitsnygga banderoller över E4an och inne i Norrköping. Fint affischerat i stan och coolt att kuppa en gammal lastpall i vägkanten och göra om den till en stor reklampelare för SM i poetryslam. Oerhört uppfinningsrikt.

Vad jag har gjort ikväll? Det beror på vem som frågar.

Men på dagen har söta fina Malin hjälpt mig att släpa kartonger upp för alla tre trapporna. Nu ligger jag i min tältsäng i nya lyan och är så himla trött att jag slocknar strax. Natti.

bortgift

först två bilder från igår (där jag inte ser riktigt lika mycket ut som en transvestit):

jag har lämnat in min slutrapport! strax innan ett lämnade jag in spektaklet och dess tusen bilagor. skjuts iväg bara. så oerhört skönt. kan inte riktigt tro att det verkligen är sant.

åkte från lund kl 11.55 idag och var framme i norrköping kl 19. byte i jönköping med 35 minuter att sträcka på benen. när jag satt på bussen från lund - jönköping pratade jag med olli som jag lärde känna lite när jag var nere i tyskland för ett par veckor sedan. olli brukar skriva saker på svenska till mig. idag skrev han först "ha en bra dag!" och sedan "gift dig med mig!". jag frågade om han skulle betala mina studieskulder. han svarade "skal jag ja. allt för mena kvinna". då är det ju svårt att säga nej. så nu ska jag gifta mig med olli. jag avsluta konversationen (som skedde på facebook...) genom att skriva att jag var tvungen att gå för att busschauffören körde så dåligt att jag mådde illa. olli svarade att "and tell the bus driver that he will have a problem if he's not taking care of you". humor.

sträckte på benen. hoppade på nästa buss. där satt malin, som är personalansvarig för sm. hon hade varit i göteborg och var på väg hem till nyköping. skönt med sällskap, bussresan var ju rätt tradig...

sen möte och sen slutrapporten färdig. så SKÖNT. nu har jag renskrivit lite grejer o förberett möte för imorgon. dags att sova. natti.

Lund


Jag vet faktiskt inte varför jag lägger upp den här bilden för jag ser för hemsk ut. Det här är inte jag. Fast det är det ju.


Ligger i en bäddsoffa i Lund. Ensam. Mia är kvar på balen. Jag blev så otroligt trött, så trött att jag gick hem. Igår tog jag tåget ner hit och var nere vid 21. Balklänningen nertryckt i en sportbag. Vi åt jättegoda hallomiburgare och snackade skit. Klockan blev massor. Idag upp skapligt och in till stan för att handla balmask (!) och halsband. Hittade en frisör som klippte för 140 kr och klippte mig igen i ren desperation. Klippte mig egentligen i tisdags men jag var så missnöjd så jag klippte mig igen. Den här gången blev det bättre. Sen falafel och hem för sminkning och håruppsättning. Det kändes mest bökigt. Jag var inte speciellt motiverad. Hade snarare behövt sitta hemma och skriva på min slutrapport. Sen lite foton o sånt innan vi gick men jag kände mig faktiskt bara obekväm och fånig, inte vacker som sist jag var på bal. Då var man ju på bal för att man tog studenten och hade gjort något bra. Nu var jag liksom bara här... Vi gick till förfest med massor av vackra människor, sen vidare till balen. Mycket väntan. Maskeradbal, alla hade masker. Gav i alla fall något att titta på. Hamnade vid ett annat bord än Mia (på andra sidan salen) men bredvid en Michelle från förfesten. Hon var söt. Samtliga övriga vid bordet kände varandra på olika sätt, många var par. Ingen hade något större intresse av att prata med mig eller Michelle. Inget intresse alls faktiskt. Till slut sket jag helt i dom och pratade bara med Michelle istället. Middagen tog drygt tre timmar med massor av tal. Sen fyrverkerier och väntan medan matsalen dukades om för dans. Vi gick någon annanstans och dansade sålänge. När vi kom tillbaka spelade storband och alla dansade i par. Då gav jag upp. Då sa jag till Mia att det var dags för mig att vandra hem. Och nu ligger jag i min säng och är helt slut. Har haft ont i halsen ett par dagar så har whiskeyröst ikväll. Supersexigt. Synd bara att jag var på en bal med teknologer...

Om han inte gillar pop är han inte min flirt.

God natt.

moto boy

i lördags pratade jackie och jag och oscar lite grann om personer som man får ligga med även om man är ihop med någon. ni vet, typ madonna. eller bernard black. jag kom inte på någon. sen när jag körde ner till norrköping stod det solklart. moto boy. mm...

time to sleep. jag har inte gjort vad jag ska ikväll. inte skrivit på slutrapporten som jag borde. imorgon åker jag till lund för att hälsa på mia och följa med på bal. åker inte förrän 17.33 så ska försöka hinna jobba lite innan. kanske ett hästbesök. vore himla fint.

papper överallt. vi hörs imorgon. den som inte somnat än tipsar jag om att lyssna på titiyo och moto boy "if only your bed could cry". natti.

Allt är egentligen ganska absurt

"pendeltåg mot mjölby tranås avgår från spår två
ersättningsbuss mot ... avgår från hållplats d14 david fjorton
din drink avgår i gasform upp mot taket
du tänker inte hoppa upp och fånga den"

kolla in Dödsstjärnans myspace.

Fortfarande

Fortfarande irriterad. På inget liksom men ändå på något. Typ sirapslimpa. Vet inte om, nej fan nu var jag tvungen att avbryta och gå iväg och kissa i ren irritation. Borsta tänderna tänkte jag göra också men nu är jag tillbaka. Inte äta piller som vanligt för de fucking jävla pillrena ligger i en flyttkartong och jag har ungefär femtio flyttkartonger och vet inte i vilken de ligger. Men spelar roll då. Kan ju fungera som ett intelligenstest. Killar som är för korkade för att använda kondom är för korkade för att ens ligga med.

Här i huset

Morsan sitter i soffan med nya karln och kollar med ett halvt öga på kvalen till Eurovision. Jag äter makaroner som skulle vara stuvade men mjölken var sur. Katten ligger och tvättar sig på köksbänken fast hon vet att hon inte får vara där. Jag flyttar inte på henne. Jag skriver inte på min slutrapport men kommer göra det strax. Jag råkar tycka att det är roligt. Mamma säger "Men alla har hårförlängningar! Jag vill också ha långt hår!". Hunden har somnat nedanför hennes fötter.

På torsdag kväll får jag nycklarna till nya lägenheten. Flytta för nionde gången på tre år.

Besök i söndags, åkte idag. Jag gillar sirapsbröd och självständighet och mig själv. Trots allt. Och så gick det med den saken. Matilda Olofsson is still single and lives in Norrköping.

C

Sensation


Sensation 2007-05-09


Sensation 2007-05-09


Sensation 2009-01

min favoritkänsla just nu: senan som försiktigt luktar mig i ansiktet för att se om det är jag som är jag. varje gång. en mjuk mule som så nätt han kan blåser lätt på mig för att kontrollera. jag brukar blåsa lite mjukt tillbaka. det gör mig varm i hjärtat.

om nästan exakt tre timmar är det två år sedan sensation föddes. jenny och jag hade fölvakat i sjutton (!) dygn och var så slut att vi sov en kvart i taget. alltså sov en kvart, kollade kameran om något hade hänt, sov en kvart till osv. minns att jag vaknade 03.30 och det var tomt på skärmen. vaknade 03.42 av mig själv och då låg det ett föl i boxen, precis alldeles nyfödd var han, lilla sensation. och fina mamma olga. sa till jenny "du... det är nåt på skärmen?". för jag hade hallucinerat det så många gånger att jag inte var säker på vad jag såg. jenny var vid dörren på nolltid. jag låg bara kvar i min sovsäck och tittade på skärmen. jenny sa "men kom då!!!!" och sen kom vi ut till boxen och där låg världens finaste fölunge och han fick heta sensation.

/c

att webanpassa sitt cv

det har jag gjort idag. webanpassat mitt cv för utbildningens hemsida. inte för att det var roligt. inte bara. lite för att det var en tenta också. nu har jag avverkat två tentor på två dagar. poäng till mig. det är inte så hemskt när man tar tag i det... mitt cv var dessutom rätt fräscht så jag behövde bara spara som pdf så var biffen kirrad.

idag räknade jag ut att jag kunde stryka fjorton punkter på to do-listan! det är nästan rekord. mycket tack vare att vi fått en personalansvarig och en lokalansvarig till sm. en del uppgifter som var mina har alltså blivit någon annans.

nu passade jag på att adressändra när jag ändå var i farten! den 18 maj flyttar jag ju. för en gångs skull är jag ute i någorlunda god tid i alla fall. (okej, inte så jävla god tid - men ändå).

nu sömn och sedan en fredag där min enda plan är att få klart sista resten i projektledning och förhoppningsvis även sista resten i branschkunskap. sen är min examen jäkligt nära.

kramar,
c

En söndag.

Idag är det inte söndag. Men jag var så jäkla övertygad över att det var det. Övertygad hela vägen in till mötet i förmiddags. Parkerade bilen utanför Arbis och tänkte "Fan, vad lite bilar det är här för en söndag" - Arbis ligger nämligen precis bredvid huset Jonas och jag bodde i förut så jag vet vilket helvete det kan vara att hitta en ruta en söndag. Jag betalade inte någon biljett eftersom det är gratis på söndagar. Sen var jag och Aleqzia på möte en timme. Kastade in väskan i bilen och beslutade att den kunde stå kvar (det var ju ändå gratis...) medan jag gick ner till stan en sväng. Skulle nämligen till banken (inga varningsklockor), sen skulle jag till Myrorna (som inte har öppet på söndagar). Ringde pappa som var på jobbet (fortfarande inga tecken på förstånd) och gick förbi Världens bar. Det såg stängt ut. Underligt tänkte jag, det brukar ju vara öppet alla dagar utom söndag  - och det är det ju inte idag (här har alltså ljuset rent teoretiskt gått upp). Pratade med pappa några minuter till tills jag var nere på stan. DÅ slog det mig, frågade för säkerhets skull: "Pappa? Det är inte söndag idag va?". Pappa svarade, mycket logiskt "Nej, det är onsdag" (eftersom det är onsdag). Joggade tillbaka upp till Smedjegatan i regnet och var så lättad över att jag inte fått böter att jag tog bilen ner till stan och ställde den där istället. Och betalade.

C

Onsdag kl 12:11


Handfatet tyvärr redan upptaget.

scrubs

kom hem från jobbet (på restaurangen) strax efter tio, jobbat sen tolv med avbrott mellan två o fyra när jag jobbade med SM istället. tänkte att jag skulle fortsätta jobba med SM när jag kom hem men jag orkade faktiskt inte. nu har jag kollat dubbelavsnitt av scrubs istället. jag tror inte det blir något mer jobb gjort ikväll.

förut skrev jag på min slutrapport. minimum tio sidor är det som gäller. hade skrivit fyra när jag insåg att jag inte ändrat till 1,5 radavstånd - vilket plötsligt gav mig sju sidor och gjorde mig på väldigt mycket bättre humör!

på lördag laakso. på söndag kommer borlänge. på måndag ska  min rapport till projektledningen in och den har jag inte börjat på. har alltså till på fredag på mig att fixa det. herrejösses...

C


funny

klockan är 02.36 och funny har fått syn på en fluga som surrar ovanför sängen. hon tänker eventuellt döda den. åtminstone plåga den. ett stycke katt far runt hysteriskt i sängen. en matte ligger på mage med datorn framför sig fast hon lovat att hon inte ska ha datorn i sängen (utan sova i sängen istället). matten säger "kill, funny! kill!". jonas brukade också uppmana henne att döda, på den tiden det begav sig så att vi bodde ihop. nu är det ungefär hundra år sedan och jag har ändå en tendens till att prata om det som om det var igår.

min arbetsdag idag;
10.30 vakna
11.00 frukost på restaurangen
11-11.30 ringa tre personer, maila iväg lite info
12.00 köra fort in mot stan
12.10 vara tio minuter sen till elizabet
13.40 avsluta skolaffischering med elizabet
14.00 fixa sista på deklarationen
14.30 äta
15.30 möte i nyköping med personalansvarig för sm
16.40 hitta skattekontoret i nyköping, lämna deklaration
18.00 i linköping, bakad potatis på café m
19.30 möte på café m
21.00 bil mot kolmården
22.00 hemma
22-23 matlagning, äta, duscha
23-02.30 jobba sm

imorgon kl 11.30 börjar jag jobba på restaurangen, har lovat morsan att hjälpa till 11.30-22. sen ska jag försöka skriva slutrapport efter det.

funny är inget vidare bra på att döda flugor. hon är dock vänlig nog att ta sats stående på min rygg. jag får skylla mig själv som sover på mage. (eller?)

gick precis med i facebook-gruppen "if you can't fix it with gaffa tape, you haven't used enough". ett relativt säkert tecken på att det är dags att sova.

natti.

DeklarationGlömde säga att jag deklarerat min firma inatt. Min bokföring och jag kände igen oss precis; http://www.youtube.com/watch?v=A10PvpbPJZw

To do

Idag har jag strukit ungefär fem punkter på min to do-list. Skrivit till fyra. Gjort en separat lista över folk jag ska ringa imorgon med sju namn. Dags att sova.

C

Kom och slå sönder min värld

Jag är inne i en kent-period igen. Den började igår. Fortsatte idag. Egentligen har den pågått rätt länge men under min Europaflykt lyssnade jag inte på någon annan musik än den som stod på scenen.

Det finns så mycket saker jag vill köpa! Men helst vill jag inte jobba, för det är tråkigt. Jag vill liksom att pengarna bara ska flöda in på mitt konto medan jag bara gör roliga saker. Det är ju faktiskt möjligt, men just nu ser inte mitt liv ut riktigt så. När jag får pengar ska jag köpa;
  • en säng! (helst en riktig säng med ben och gavlar och sånt)
  • tyg att täcka de fula väggarna i min nya lya med!
  • bra saker!
Jag är oerhört sugen på att besöka Myrorna. Får höra till planen i veckan. Och tatueraren. Och Forex. Och möte i Nypan på måndag. Och försöka affischera lite på skolor. Och så vidare och så vidare.

På söndag (om en vecka) kommer Borlänge på besök. Jag ska visa honom Norrköping, är det tänkt. Det hade varit kaxigare om jag hade en bostad. Sannerligen. Jag är uppe i varv över lyckan att få visa min hemstad. I bakhuvudet ekar en liten tanke om att han kanske inte är intresserad av Norrköping som stad ändå. Men skit i det. Nu har jag chansen. Att besöka Kolmården kostar 245 kr. Hurvida det är värt pengarna eller inte tåls att funderas på.

Innan dess, den 9 maj är det Laakso på Horntullsstrand och jag är PEPP!

I övrigt har jag jordens mest snea dygnsrytm men det spelar faktiskt ingen roll för jag har ingen morgontid att passa på i alla fall tre veckor. Det ni.

C

Kolmården

Satt precis och läste i Elizas blogg. Kreativ människa. Fick mig att bli sugen på att slå in skokartonger och pyssla. Fick min blogg att kännas hopplöst grå. Borde kanske ha lite mer rosa i mitt liv.

Kom hem från Paris kl 04 imorse. Blev avsläppt vid Klinga där Pärlan väntade. I Tyskland var det 25 grader på dagen, när jag klev ur bussen fick jag skrapa rutorna på bilen innan jag kunde åka. Sen fick jag köra om bussen. Det var roligt. Jag slog på varningsblinkers som för att vinka, Tommy svarade med att blinka med helljuset. Jag skrattade lite för mig själv i bilen och sen kändes det mest sorgligt.

Idag har jag varit hos hästarna. Vackra, fina hästarna. Jag är glad att de finns. Sen handlade jag mat och åkte hem och grillade med mamma. Har precis övertalat henne att åka till Borgen (= jag kör henne till stan, jag kan kosta på mig att hyra en film och lata mig som f*n i soffan hela kvällen alldeles själv).

Vi hörs snart,
C

RSS 2.0