Money makes the world go round?


Puh, jag har jobbat lördag, söndag, tisdag, torsdag, fredag och känner mig ganska slut - men imorgon är jag ledig! Känns helt befriande, är uppe sent ikväll och tänker sova gott i natt. Måndag och onsdag har varit skoldagar och jag har haft mycket att göra (även om jag inte nödvändigtvis varit i skolan).

Imorgon blir det nog Norrköping Horse Show och kanske hundutställning på Himpafältet. Pappa och Rita ställer ut sina pekingeser och pomerian. Har nog tänkt åka dit och heja lite.

Ikväll är jag hundvakt till Hugo. Han traskar runt här och undrar vad katten är för liten filur. Katten fräser och fräser och Hugo fattar noll. Jag vet inte vem jag ska tycka synd om.

Den 20 juni jobbar jag min sista dag i serveringen och åker upp till Stockholm 23 juni för att börja jobba. Jag räknar dagarna..


C

Dödsstjärnan på turné?

image234


För er som tänkt besöka Sjuhäradsfestivalen i Ulricehamn den 24-26 juli kan jag nästan utlova att Dödsstjärnan (en utökad version som inkluderar Vilska Lindgren) kommer att finnas på plats någon av dagarna. Helt klart är det inte och jag borde antagligen hålla käften, men det är mycket tråkigare.

Såg precis min sambo komma gående tvärs innergården med cykeln. Han har varit barnvakt åt sin brorson sen i förmiddags. Det är skönt att se honom, det är alltid skönt att se honom. Särskilt nu när det visade sig att han fått en chokladask som tack. Men skämt åt sido, han är fantastisk. Jag har en fantastisk sambo.

11 maj förlovade jag mig. Vi oss. En konstig sak som på något sätt känns för vuxen för mig. Känns så himla underligt, men tryggt på något vis. Ringen skaver lite ibland, ofta när jag kör bil, jag vet inte varför. Men den känns trygg. Som att alltid hålla Jonas i handen.

Jag är så himla förvirrad att jag drömmer om dagar då jag kunde ligga kvar i sängen och bara ligga där. Jag är så trött. Fast jag är glad på något vis, bara lite rädd att bli vuxen antar jag. Men ringen sitter fint på fingret och det känns tryggt.

C

image232

En ny familjemedlem

Morsan har köpt hund, en Lhasa apso som hon kallar för Hugo. Jag är så förälskad i honom att jag nästan inte kan hålla mig i skinnet. Jag välkomnar honom det varmaste in i vår familj!

image231
Bilden är tagen från hans uppfödare Ammolis , hans riktiga namn är som ovan Ammolis Amigo.


På fredag är det äntligen dags för Anna + Idde på Skandia. Be there or be square.

C

Byta däck

Kände att jag var tvungen att delge en bild tagen när jag kom hem efter att ha bytt däck i mackens gör-det-själv-hall. Jag hade verkligen inte en aning om att jag hade hela fejset fullt i skit. Men det hade jag!

image229


Att vara tjej och byta däck i hall skulle kunna vara en väldigt enkel match - så fort jag körde in bilen genom portarna kom en man fram för att hjälpa mig. Nu råkar jag vara en sån brud som mest blir förbannad istället för tacksam och sköter hellre jobbet själv. Min pappa suckade när jag beklagade mig över mäns övertygelse om att tjejer är oförmögna att byta däck - som att jag skulle kört bilen till hallen och bara hoppats på att någon skulle lösa resten åt mig... Pappa menade på att jag ska vara tacksam, men tyvärr. Jag är en bitterfitta, en bitterfitta som kan byta däck och det är jag jäkligt nöjd över.

C

SM över för den här gången

Hemma från Poetry Slam SM i Halmstad, hemma också från sex veckors praktik i Stockholm. Lunchrast i Nyköping, känns helt snett att vara tillbaka i skolan igen. Hårda stolar, sitta still och bara lyssna.

Jag har, minst sagt, haft fyra galna dagar i Halmstad. Först onsdag, torsdag där mitt eget tävlande gick helt åt skogarna. Irriterad och uppgiven förberedde jag någon "gammal skitdikt" till fredagen - sket helt i att träna in den och åkte till Ullared istället. Väl på plats upptäckte jag någon halvtimme innan jag skulle upp på scenen att den dikt jag valt var oläslig. Säga vad man vill om att läsa något som man tycker om men så himla kul är det inte att gå av scenen och alla pärmar visar 6.0 - typ. Efter att ha suckat uppgivet över att jag fått reda på att av de tre poeter jag skulle möta var Oskar Hanska den ena (fantastisk poet!). Jag kan ju hälsa hem, tänkte jag. Men sen blev jag full i fan och rotade fram en gammal klassiker som jag inte kört på något år. Och fort gick det! Och skratt blev det! Och helt plötsligt gick jag av scenen och lägsta poängpärm visade 9.0. Inga poäng lägre än 9,0. Helt jäkla sjukt.

image228


För de som inte vet något om poetry slam: Jury består av publik som har fem stycken poängpärmar. Man kan ge poeten poäng mellan 0.0 och 10.0. Efteråt tar man bort högsta och lägsta poäng (för att undvika ev jäviga jurygrupper) och lägger ihop de tre i mitten. Maxpoäng blir alltså 30.0.

Ett Heat är 4 poeter från 4 olika lag som tävlar mot varandra i ett Bout - där 4 poeter från 4 lag tävlar. Alltså kallas den omgripande tävlingen Bout - 16 poeter från fyra lag. En från varje lag är ett Heat. Man kan få rankingpoäng 1-4, 4 är sämst och 1 har man alltså slagit de andra tre poeterna.

Min sammanlagda summa blev 28.1. Det var sjukt. Och allting finns på film, det är också lite sjukt.

En bättre summering kommer senare. Men ett stort grattis till SM-vinnaren Laura Wihlborg och tips om att kolla in bilder på http://blogg.poetryslam2008.org

Tjo!

RSS 2.0