Hurtbulle

En timme medelpass på Friskis. Jag är en friskare och sundare människa nu än för ett par timmar sedan! Jippie! Känner mig som pånyttfödd.

C

DilemmaHar precis tryckt i mig rester från någon gång förra veckan. I tillagningsprocessen såg det ut som ovan, vilket kanske säger en del om vilket humör jag var på när jag lagade maten; en burk kikärtor, en burk vita bönor, en röd lök, typ 10 bortglömda cornbitar o senare tillkom lite havregrädde också. Vilket party...

Kl 20:30 börjar ett medelpass på Friskis inne i stan och jag har ett träningskort som jag betalat dyra pengar för o inte aktiverat än. Borde alltså sluta äta ur gårdagens godispåse och om en stund byta om till tränings-outfiten. Herrejösses.

Högst upp på min önskelista just nu står en dvd-spelare. Tur för mig att jag är luspank, annars skulle jag antagligen inte ens komma till jobbet...

Hur fan gör man?

   
Olga & SensationHar gått den här veckan och varit orolig och haft kval om det här med kärlek och livet och sånt. Djup skit. Har känt mig vilsen och lite borttappad. Alltihop nådde nån slags kulme i fredags natt. Försökte hälsa på i gamla lägenheten men gamla lägenheten är ett hem som jag inte bor i. Jag älskar att gå in där och hatar att gå in där och nu klarade jag helt enkelt inte av det. Sånt är livet. En ledsen natt, men sen jobbade jag med min favoritkock på lördagen och vi fick finbesök i matsalen. Plötsligt kändes inte livet så himla hopplöst ändå. Hälsade på mina älskade, älskade hästar. Olga har mer päls nu än någonsin förut, Senan växer och är opropotionelig. Jag älskar dom så hejdlöst att det gör lite ont att se dom. Olga är som vanligt lite svårcharmad när jag varit borta för länge, men sen hittade jag ett bra kliställe i örat och då var vi vänner igen. Senan ser alltid ut som att han inte förstår. Han har inte ärvt sin mors intelligens, han är antagligen ihålig i huvudet. (Förlåt, bebis).

Resten av min lördag var fin. Min söndag också. Fin. Jag tror det regnade, kanske. Jag vet inte egentligen. Kanske regn i verkligheten, men jag var i min egen värld. Den är fan i mig inte så dum ibland. Att lära sig att man själv är den enda man kan lita på att man alltid lever ihop med, är pissigt. Att behöva inse att det bästa man kan göra, inte bara för sig själv utan för alla i ens omgivning, är att lära sig att älska sig själv och kunna laga sig när fogarna spricker. Man kan inte alltid ringa hantverkaren, man kan inte alltid kasta sig ihop med någon annan som ska göra jobbet. Nästan aldrig är det schysst att luta sig för mycket på någon annan. Man måste helt enkelt lära sig älska och ta hand om sig själv. Jobbig skit kan tyckas.

C


Utmaning antagenJag har blivit utmanad av Linda och bangar såklart inte.

Regler:
¤ Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
¤ Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
¤ Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
¤ Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

7 saker om mig själv:
1. En gång när jag var kanske 10 år ringde jag Mia, min bästis och frågade om hon ville följa med min familj till Öland. Hon frågade sin mamma och kom tillbaka i luren med frågan "Jag får men mamma undrar vilka dagar vi är borta" och jag svarade som min mamma instruerat mig: "Vi åker härifrån om 45 minuter ungefär, så vi är hos dig om en timme".
2. Jag har sett Lars Winnerbäck spela live 64 gånger sen mars 2003.
3. Jag blir jättelätt kär, men har nog varit kär riktigt på riktigt tre gånger.
4. Innan min fantastiska iBook Indira kraschade räknade jag ut att jag använde datorn (det här var visserligen nära inpå Ordkrig) mellan 8-16 timmar om dagen
5. En genomsnittlig dag tar jag emot någonstans mellan 20-25 sms och skickar ungefär lika många.
6. Jag älskar feel good-litteratur och -film. Jag är helt fäst vid Emma Hambergs och Marian Keyes böcker.
7. Jag är en del av poesigruppen Dödsstjärnan i Norrköping.

Jag utmanar: Teresa, Johanna, Lina, Michaela & Sandra (fler kom jag inte på, tyvärr)

C

Göra min dag

Jag glömde berätta;

Idag när jag gick upp till repan för att skicka ett fax fick jag till min stora glädje syn på en turnékamrat jag verkligen saknat. B är min favorit och jag har inte träffat honom sen sommarturnén tog slut. När jag fick syn på honom blev jag så ställd att jag vände på klacken och sprang ner för trapporna igen. Inte bara för att jag sett honom, till stor del för att jag kom på att jag glömt papprena jag skulle faxa också. Jag har annars en grej för att springa o gömma mig när jag ser människor jag 1. blir väldigt glad att se men inte vet hur man startar en dialog med för att jag blir nervös, eller 2. är extremt intresserad av. I det här fallet nr 1 (och att jag hade glömt faxet).

Sprang hur som helst och hämtade faxet, upp för trapporna igen. När jag kommer upp tittar han på mig och ropar "TJENA SNYGGING!!!!" - något han ropade efter mig varje dag i somras, så fort han fick syn på mig. (Mer eller mindre oavsett situation och plats). Svårare än så var det inte att göra min dag. Jag fick en lång, varm kram och log hela eftermiddagen. Vilken man...

Nu är det dags att dra sig mot stan o köra småfulla tanter från Borgen.
Vi ses,
C


Rekommendationer

Är nere hos mamma och hälsar på. Sitter i hennes soffa och har precis sett Om Sara. Först slog jag bara tv:n av ren tristess medan jag surfade lite. Sen kom jag in i filmen och nu är jag helt rödgråten. Jag är så himla larvig när det gäller film, bölar för vad som helst. Fast i det här fallet är jag faktiskt riktigt positivt överraskad. Filmen var bra, jag rekommenderar den varmt till alla som vill ha lite svensk tragik och kärlek.

Ett annat tips: Idag kom L förbi med två ex av Bob Hanssons senaste bok "Kärlek - hur fan gör man? Bob Hansson frågar dom som vet". Har läst intervjuerna (eller interljuverna som de kallas i boken) av de första fyra personerna. Jag gillar konceptet och jag gillar verkligen att läsa om hur folk ser på kärleken. Låter banalt, men boken är verkligen grym. Alla har sin bild av kärleken; vad den innebär, vad som förväntas av oss, hur mycket man ska eller hur den formar oss som människor.

Tänk om man kunde släppa sina föreställningar om hur kärlek ska se ut. Hur man ska bete sig, hur ens eventuella partner ska bete sig och hur ett förhållande ska se ut. Att starta något nytt utan att fastna i gamla mönster. Vilket arbete att nå en sådan punkt.

C

Surkärring


Jag är på så jävla dåligt humör idag, det är helt sanslöst. Går runt som en tjurig bomb och bara väntar på att få spöa skiten ur någon. Detta trots att jag bemödat mig med att försöka göra en panda boll. Eller kanske på grund av det. Att dagen började med att jag misslyckades med min pandaboll. Nu är håret mest tovigt.

Gick nästan rakt in i Markus Krunegård på väg från jobbet. Han tittade på mig med en skum blick som gjorde mig helt paff. Kom på när jag gick vidare att det kan ha haft att göra med att jag hade jacka från sommarturnén på mig. Eller så inbillade jag mig bara.
På tal om Markus Krunegård ska jag, Jackie o Teresa (o Lina?) se honom i Norpan på torsdag. Ska bli grymt roligt. Sen blir det Lasse Lindh i Linköping på fredagen. Panghelg.

Ska åka ner till Norpan imorn men ingen är hemma och har tid med mig så jag överväger att åka ner lördag morgon istället.

Lärdom sen igår: Det är smidigt att planera sitt liv efter sig själv och sina förutsättningar. Vad någon/några andra väljer att göra med sina liv, vad de tycker eller tänker, kan man inte anpassa sig efter. Låter banalt, men sannerligen en sanning för det.

C

Heja världen showBob och Kristoffer var grymma igår. Bobs poesi blir liksom en annan grej kombinerat med Kristoffers pianospel. Om ni får chansen att se dom i höst, ta den;

http://www.myspace.com/hejavarldenshow

Party

Dags att lämna kontoret och bege sig på releasefest för Bob Hansson & Kristoffer Jonzon. Den 9 oktober släpptes boken "Kärlek - hur fan gör man? Bob Hansson frågar dom som vet". Heja världen skiva släpps 29 oktober och Heja världen show har turnépremiär 31 okt. Fullt ös!


Vi ses,
C


Insikt

Imorse blev jag tvungen att ringa till tjejen med stallet utanför Haninge och erkänna att hur jag än vrider på det kommer det bli för dyrt; 6500 kr + stallhyra á 1300 kr/häst (enbart box, inget foder/strö) och el på ca 1000 kr i månaden. Svårt att få ihop med 7200 kr som fast inkomst. Någon eller ett par tusenlappar arbetar jag ihop i månaden, men att vara tvungen att jobba in minst 4-5000 kr bara för att leva och bo, är för mycket för att jag inte ska riskera att vara orolig. 5000 kr är ungefär 60 timmar på mammas ställe (www.fredgas.e.se) eller ungefär 70 timmar på mitt andra jobb. 60 timmar = 15 timmar i veckan = två kvällar i veckan á 8 timmar eller alla helger i månaden. Ohållbart om man vill hinna njuta av att bo där man betalar för att bo och hinna se sina hästar.

Kände mig helt tung i hjärtat efter att ha pratat med henne. Allting lät så himla bra... Men: Det är bara att leta vidare...

To be goneJag har lyckats byta lite färger och ordna om lite på bloggen! Är väldigt nöjd och stolt. Jag ska försöka fortsätta pyssla lite i dagarna, får vi se om jag lyckas fixa till något vettigt. Det här med koder är inte riktigt min grej, men lite roligt är det allt. Nu har jag alltså en lite fräschare blogg med priset lite mindre sömn och ingen matlåda till imorn.


Dagens lärdom är att aldrig lita på en fotografs ord. För några veckor sedan blev jag fotad av Sonic inför ett reportage om Anna Ternheim. Jag var rätt motig men fotografen övertalade mig genom att vara trevlig och charmig och försäkrade mig om att bilden skulle bli så liten att det inte var något att oroa sig över. Igår när jag o en kollega äter lunch ropar han från andra änden bordet: MEN KOLLA! Och håller upp ett uppslag i nya Sonic. Där är jag; Kisandes in i kameran. Bilden är så stor att jag nästan är tryckt i skala 1:1. Jag tar upp en halv sida, mitt nylle och min tatuering. To be gone. Jo man tackar.

C

Gnällkärring

Jaha, då var det dags att lämna praktiken ett par timmar tidigare igen och bege sig till nästa arbetsplats. Kvällen skulle kännas lite lättare om jag visste när jag slutar jobbet ikväll. Men, man kan inte veta allt här i världen. En sak vet jag i alla fall; Jag har ont i halsen och antagligen feber.

Vi ses,
C

Säg inte nej...
Jag säger helt enkelt kanske kanske kanske. Igår kom pappa och hälsade på. Tillsammans åkte vi till Knivsta för att titta på huset jag skrivit om. Min första insikt var att 57 km från söder är 57 km från söder och inte en meter mindre. Min andra tanke var att tråden i elstaketen behövdes stramas åt. Vi klev ur bilen och träffade en trevlig dam som visade oss runt i stall, hagar och hus. Sammanfattat så var det inget större fel på stallet, lite rörigt bara. Boxarna okej i storlek, okej takhöjd osv. Hagarna gillade jag inte. De var för små, men ett plus var att alla hagar hade eget vindskydd. "Mitt" hus hade egen hage på baksidan. Huset var jättefint, fräscht och varmt och kändes lagom stort. Inga minus alls med huset egentligen. Det som gjorde mig tveksam var avståndet och hagarna. Vi får se...

Under dagen och kvällen idag har jag kollat upp andra möjligheter till att bo i närheten av hästarna. Precis nyss ringde en kvinna som har gård utanför Huddinge. Allting låter perfekt; en jämnårig lekkamrat till Sensation, ridbana, hus som ligger helt fristående med alla tänkbara lyxigheter (till o med bubbelpool!). Finns boxplats till båda mina hästar, de är ett par stycken som har hästar på gården och hjälps åt när någon är borta o så. Hon sa själv att hon inte rider så mycket längre utan mest pysslar o fikar på stallplanen. Precis så vill jag ha det. Det låter som himmelriket för mig. Hon skulle ringa igen imorn, kolla lite saker bara. Är allt ok (ev krångel med en box) så kan jag komma o titta direkt om jag vill. MEN: 6500 kr/mån i kallhyra = 100 % av min inkomst. Och det utan stall... Tåls ju att tänkas på. Undra var ifrån man ska hosta upp de pengarna... Men vill man så går det ju, sägs det. Jag ska undersöka saken.

Utöver de ovan nämnda har jag haft kontakt om ett hus som låg "sydväst om Katrineholm" (jag börjar bli lite desperat) - vilket visade sig vara Rejmyre. Sen en flygel på herrgård, också vid Katrineholm. Låter superfint, men dyrt. Sen ringde en tjej om ett rum i Årsta också. 4000 kr för 12 kvadrat med delat kök o badrum. Intressant det här med vad man kan få för nästan samma pengar...

Jag håller er uppdaterade. Hörs snart.

Er,
C

Ps

Kom på att jag bara måste säga en sak till innan jag somnar:

"Tack, kära år som går
tack, kära dagar som lägger en paus mellan nu och då
och en paus mellan dig och mig
jag såg dig på stan igår,
du såg ledsnare ut än då
jag skrattade mig till sömns

Vilken jävla lögn att det ska vara ens bästa tid
"


A. Norlin, Och jag grät mig till sömns efter alla dar

C

Fotomania

Idag har det fotats mycket. Först hade jag och Funny en fotosession:Sen kom Michaela förbi. Hon tyckte nog att kakorna inte blev så jättelyckade...


Sen hittade jag en låda med MASSOR av spännande ting som jag inte sett sen jag gick i gymnasiet. Blev så inspirerad att jag var tvungen att fixa ihop en misslyckad pandaboll och ta lite kort. Jag har en bild av att man som poppare ska se förvånad och ganska korkad ut. Det tycker jag att jag lyckas oväntat bra med:
C (återförenad med sitt gymnasiejag. eller... aldrig i livet)

Det här är vad de säger

"Och det här är vad alla har sagt om dig:
håll dig borta från honom han kommer att såra dig
det här är vad alla har varnat mig
hej du är så bräcklig det kommer att krossa dig
Det här är vad alla har sagt om mig:
håll dig borta från elden
gå inte ute
bär alltid mössa
klä in dig i wellpapp
för du kommer att skadas ge dig aldrig hän
du har så veka leder
du kommer att skrapa dina knän

Och det här är vad magen säger om dig:
du gillar mig för mycket det måste vara nåt fel på dig
och det här är vad hjärnan har sagt om mig
jag måste vara galen jag har aldrig känt så mycket som jag gör när jag är med dig
jag har aldrig känts så mycket som jag gör när jag är med dig"

- A. Norlin, Det här är vad de säger


Fungerande kamera!

Nuuu lyckades jag få in bilderna från kameran! Jippie! Skickar er några härmed en bildrapport på maten jag pratade om förut:


Den vegetariska baconen ligger ovanpå de vidbrända cornfiléerna (jag la dom i stekpannan o gick iväg och bloggade...) Potatisgratängen är sörjan i mitten. För er som tycker det ser osmakligt ut vill jag bara meddela att det smakade sämre än det ser ut.


Välkända vyn mot tvärbanan, från min dator. Som ni ser bloggade jag när jag tog det här kortet också. Herregud, vad jag har bloggat idag!

Vi ses imorn,
C

Säkert!

"Fallera. Varför faller vi aldrig
Fallera. Bara lite i taget
våran lägenhet, vi har
precis lagt om golvet
det tog så lång tid, jag orkar inte riva upp det
"
- A. Norlin, StetoskopOscar kom förbi ikväll. Vi har legat i soffan och glott på film och ätit choklad (och glass). En perfekt fredagskväll, jag var alldeles för trött för något mer avancerat än så. Enda tillfället jag varit utanför dörren sen jag slutade jobbet kl 15, var när jag köpte chokladen. Choklad, glass och så lite blötmat till katten. Hon får alltid blötmat på fredagar.

Imorn ska jag göra absolut ingenting. Kanske läsa en bra bok, laga mat och dammsuga. Kanske tvätta. Göra fint och ta det lugnt. Gå en sväng om vädret är okej. Men först ska jag sova.

Vi ses,
C


Vykort

Idag när jag kom låg ett vykort bland posten:

"Dear Matilda!
Hope youre having a great time in Stockholm. Here in NY we've got a whole deal with the financial crisis. Rest of the time I just try to relax. Was out for Miamy last week, 82*f is a fine contrast to the fall in north. Take care, hope to see you soon. Yours sincerily
"

Poststämplat i Stockholm 2008-10-16. Humor.

Vardagsrapport en fredag

Det var tänkt att jag skulle följa med Teresa och Lina till Kulturhuset på Kulturhusnatt ikväll. Jag jobbade inatt och kom hem 01, så jag är alldeles för trött och ställde in. Nu socialiserar jag med katten, lagar mat och bara latar mig. Jag har svårt att tro att jag kommer ångra mig, även om det hade varit roligt att gå ut.

Har varit hur hurtig som helst och lagat en potatisgratäng som i skrivande stund står i ugnen. Kom precis på att jag glömt laga något till den och sprang iväg och slängde i två cornfiléer och två skivor vegetarisk bacon (!) i stekpannan. Ska bli himla spännande att se hur det sistnämnda smakar. När jag har ätit ska jag gå iväg o köpa en stor påse godis (eventuellt glass o äta med sirap och banan) och sen ska jag slänga mig i soffan och inte göra ett knop förrän söndag. Hade sån sjuk tur att min tv som bara vill visa SVT1 blev brädad av att ettan faktiskt var den enda kanal som visade en romantisk komedi - vilket passar mig perfekt ikväll.

Om ni undrar vart alla bilder tagit vägen kan jag förklara att jag inte hittar drivrutiner till min kamera och alltså inte kan ladda in bilderna. När jag flyttade ifrån Jonas lämnade jag honom dessutom med den fantastiska kameran. (Tänk er här ett bittert skratt)

Funny har fått spelet totalt. Hon bara flyger runt o lägenheten och bråkar med allt hon inte får bråka med. Häromdagen behövde jag köpa ny mobilladdare och "passade på" att köpa lite skivor i samma sväng. Nu rullar Säkert! här hela kvällarna. Köpte Laaksos "My gods" och Kent "Tillbaka till samtiden". Jag har inte ens tagit ur Säkert! ur cdspelaren sen skivorna kom i tisdags, men kanske i helgen?

"Din mamma kanske hörde av sig
kanske en släkting som är sjuk, vem vet
eller: din telefon gick sönder
du kanske tappade den i havet
den kanske gled i vattnet
du kanske var på Holmön i helgen
du kanske glömde den i stugan
eller spillde rödvin på displayen"

Vi ses,
C


Regn

Gick till jobbet imorse också, som den hurtbulle jag blivit. Jag klapprade på bredvid Magnus i regnet. Försökte till en början hålla huvan uppe, men precis som man lärde sig när man var liten, så stiger ju värmen uppåt. Det blev alltså alldeles för varmt o jag fick leva med att komma till jobbet som en dränkt katt.

Ikväll ska jag jobba extra. Inte så att jag slår klackarna i taket över tanken direkt, men jobba bör man annars dör man. I alla fall stundar annars en ekonomisk kris.

Vi ses,
C


Matbeslut

Det blev taco igår. Det var så gott att jag åt upp alltihop så nu har jag ingen matlåda. Detta leder till nya frågor: Vad fan ska jag äta till lunch?

Hur ska man ha svar på livets alla svåra frågor?

C

Här under askan utav sönderbrända drömmar ska vi bygga nånting större

Den 1 december går min tid i lägenheten i Årsta ut. Innan dess är det tänkt att jag ska hitta ett nytt boende. Senaste veckan har jag börjat leta på allvar, lagt ut annonser och frågat runt lite. Imorse fick jag ett sms om ett rum i Liljeholmen, möblerat för 3500 kr i månaden. Jag är ganska ointresserad av att hyra rum, jag vill väldigt gärna få vara ifred i en egen lägenhet. Alltid bättre än något tänkte jag men en stund senare ringde telefonen. I andra änden var en kvinna som hade en gård utanför Knivsta. På gården finns tre boningshus och hon ville nu hyra ut det ena. 3 rum och kök, inklusive vatten och värme för 4500 kr. Hästarna kan jag ha på gården. Det är sannerligen skillnad på vad man får för pengar... Huset lät hur bra som helst. Knivsta ligger mellan Stockholm och Uppsala och det är möjligt att pendla på ett smidigt sätt. På söndag ska jag åka dit och kolla. Kan knappt bärga mig!

Strax efter samtalet om huset messade en vän med svar på frågor jag undrat över och dagen blev ytterligare lättare. Nu regnar det i Stockholm och jag sitter o spanar ut över vägen och pratar med mamma på msn. Hon har karlproblem, jag tycker synd om henne men tycker det är ganska kul att lyssna.

Nu är det dags att ta ett beslut om kvällsmat. Pannkakor går bort, linsgryta funkar inte - har ingen stjälkselleri. Pizza är no-no. Skulle kanske ev kunna äta taco.... Ska undersöka saken.

Vi ses,
C


Sommarlängtan

Måste skriva några ord till såhär på lunchen...

Satt precis och kollade tillbaka i min blogg, sen kollade jag lite i Johannas blogg. Minns när vi satt i bussen och klurade på vad hennes blogg skulle heta, hur vi fixade och styrde. Jag undrar om den här sommaren någonsin kommer att ge mig ro igen. Så fort jag tänker tillbaka på den, minsta lilla antydning till den, fylls jag av en känsla så stor att det känns som om kroppen ska sprängas. Som en stor boll blandad av så väldigt mycket lycka, så extremt mycket saknad och en liten bit ångest över allt den här sommaren förändrade. Sommaren är som en dröm som inte går att återvända till. På ont och gott. En vacker dag gör vi kanske en liknande resa, men tills dess är det svårt att föreställa sig hur man någonsin ska få känna de känslorna igen. Vår buss, alla hotellrum och tidiga mornar när jag varit vaken alldeles för länge, sovit alldeles för lite och släpade mig ut till bussen. Vår superglada busschaffis och tjejerna som yrväder och inte många gånger kände jag för att sova när jag väl nådde satt där i bussen. Jag sov nog inte många timmar alls, över hela sommaren räknat. Jag åt nästan inget. Det var som att alla vanliga behov försvann. Det blev helt plötsligt möjligt att leva på luft och lycka och drömmar. Den här veckan har jag sovit 6-7 timmar per natt och det har gjort mig helt slut och nu är jag dessutom lite sjuk. Det är underligt. Lycka är ett bra drivmedel.

I somras var varje dag som en ny dröm.
Mariestad. Sol, klänningar och världens bästa gig. En promenad längs stan när solen började gå upp.
Ransäter och ingenting. Och regnet.
Halmstad, århundradets värsta åskskur. Sandra som bara skrek och grät och jag som började hoppa i vattenpölar och bara garvade.
Misterhult.
Kalmar när jag inte hade någon röst.
Malmö när varken jag eller Johanna hade någon röst.
Säter när det helt plötsligt kom lösa getter i kön. Säter, när Jackie för full hals skrek "MARKUS JAG ÄR DIN TJEJ!!!!!"
Sundsvall och kylan, ironin över att Johanna missade Lasses skinnjacka.
Karlskrona och stämningen.
Linköping. Linköping. Linköping.

Nu kan jag tänka tillbaka och le, om än med känslan av att sprängas. Om några månader till har kanske ångesten försvunnit och jag kan tänka tillbaka med ren glädje. Jag hoppas det.

På väg till Kalmar.


Dalahästen i Avesta; Emmy, Sandra, Riddarn, Johanna & Lina


Lina skrattar så hon gråter i Halmstad åt att Johanna inte klarar mitt hänga gubbe-ord med en bokstav kvar...


Lycklig Johanna.


Jackie i Strömsholm.


Johanna och Jackie i Strömsholm.


Två lyckliga idioter.

Det är så svårt att tänka sig att något någonsin blir bättre. Men det blir det.
C

Emil Jensen

Jag och Oscar var och såg Emil Jensen på Södra teatern i tisdags. När jag kom hem knåpade jag ihop en recension som numera finns på www.musicstage.se

Trevlig läsning,

C

Onsdag

Förr eller senare måste ju trenden brytas. Nu skedde det förr. Idag försov jag mig och hann inte gå till jobbet, fick ta tvärbanan istället. En enorm besvikelse, jag var så fullt och fast inställd på att gå hela veckan. Om jag gick hela veckan skulle jag belöna mig själv med att köpa en skiva, nu får jag vänta till nästa vecka och se om jag klarar hela den veckan istället.

När jag kom till praktiken hade jag inget vettigt att göra, så jag streamade 300 affischer. När jag gjort drygt 250 affischer upptäcker jag att det står Måndag istället för Fredag innan datumet. Jahopp. Bara att riva bort allt man gjort, kopiera upp nytt och börja om. Avståndet till att ge efter och springa ner runt hörnet och köpa en chokladkaka att tröstäta var hårfint. Sen fick jag andra nyheter och dagen blev mycket mycket bättre.

Ikväll är jag så trött att jag har svårt att hålla ögonen öppna. Ska faktiskt gå o lägga mig nu. Larvigt kan tyckas, men jag måste vara laddad inför morgondagens promenad.

Vi ses
C


Jobbmorgon

Några minuter innan jobbet börjar på riktigt hinner jag blogga. Nu ville jag bara säga att den här dagen kommer bli så sjukt bra. Bara känner det. Kall, frisk morgonpromenad från Årsta. In på kontoret och radion spelar Jag vill gå hem med dig. Jag är pepp.

C

Vacker morgon ...

Vacker morgon i Stockholm. Jag och Magnus gjorde sällskap från Årsta in till Söder. Trodde det skulle kännas jobbigare att promenera på morgonen, men det var skönt att gå och trevligare än att åka tunnelbana. Konstaterade snabbt att utan Magnus hade jag aldrig hittat, hade gått åt andra hållet redan vid första korsningen. Nu är jag osäker på om jag hittar hem igen. 45 minuter tog promenaden och frös gjorde jag bara första minutrarna. Jag ser fram emot fortsatt promenering minst hela oktober. Är dessutom luspank, så kan jag spara in lite kostnader för lokaltrafik är jag lycklig.

Igår sålde jag soffan! Vet inte hur mycket av soffhistorien som jag delgett, men alltihop började i alla fall med att jag köpte fel soffa på IKEA. Eller ja, fick med mig fel soffa hem i alla fall. Istället för en Ektorp bäddsoffa fick jag med mig en vanlig Ektorp-soffa. Eftersom en vanlig tvåsitssoffa är rätt obekväm att sova i och att felet egentligen var IKEAs så beslöt jag mig för att lämna tillbaka soffan. Kvällen när jag skulle hyra släp hittade jag en annons på Blocket om en begagnad bäddsoffa, sån som jag tänkt köpa. Ny kostade den 6200 kr, den här tjejen sålde den för 2000 kr. Jag köpte den och vi åkte för att hämta den på St Eriksgatan. Blev varnad i telefon för att hon bodde på 6e (!) våningen och att soffan vägde 90 kg. SÅ farligt kan det ju inte vara, tänkte jag i min naivitet. Jag övertalade Teresa som aldrig fick reda på extrainformationen, var helt enkelt rädd att hon skulle hoppa av. Senare suckade hon och sa att om jag bara sagt det från början hade hon ju kunnat ringa fler att bära... Men men, det gjorde jag inte och Teresa och jag kom till soffan som faktiskt vägde 90 kg, minst. Och ja, den stod på 6e våningen utan att gå in i hissen. Vi kunde inte rubba den. Teresa ringde en vän som kom efter nån halvtimme. Stackars sate. Sen var det bara att börja släpa skiten ner för trapporna. Herrejösses, vilket helvete! Att släpa 90 kg soffa sex våningar ligger på min topp10 av jävliga händelser i livet.
Men: Soffan kom ner och sen upp en trappa till min lägenhet med hjälp av två starka karlar. Jag hatar sånt egentligen, hatar när det kommer karlar och fixar saker för att tjejerna inte pallar - men nu hade jag redan bevisat min styrka genom att bära skiten sex våningar och behövde knappast hävda mig. Jag bara log och hejade på.

Efteråt var klockan för mycket för att returnera gamla soffan. Efter att ha släpat bäddsoffan vägrade jag att hyra ett nytt släp och släpa soffan tillbaka till IKEA. Dessutom hade jag tjänat så mycket på att köpa begagnat att det inte var hela världen om jag förlorade några hundralappar. Igår äntligen fick jag den såld och jag behöver inte leva på vatten och vatten resten av månaden. Jippie.

Sense moral:


What have I done?

Annas nya singel är så vacker att jag går sönder lite varje gång jag hör den. Vad jag i övrigt tycker om Anna Ternheim kan man läsa i nästa nummer av Sonic. Herregud. What have I done?

Imorse blev jag en erfarenhet rikare. Sensation (min unghingst) kastrerades och jag stod och höll i honom. Stackars Senan var så drogad att han inte överhuvudtaget fattade vad som hände. Veterinären snittade och det sprutade blod åt alla håll. Uh. Om jag får en son ska han inte kastreras.

Nu sitter jag hemma i Årsta. Imorn ska jag ner till Norpan och ge grabben smärtstillande. Stackars min bebis. Var i Norpan igår kväll och firade min pappa som fyllde 49. Tyckte på något underligt sätt att han rimligtvis borde bli äldre. Det tyckte inte pappa. Det skiljer 11,5 år mellan mina föräldrar. Känns skumt att pappa inte ens är 50 när morsan snart är 61.

En härlig sak med min lägenhet är att man har utsikt över tvärbanan. Sitter här på dagarna och tittar på folk som springer till och från den. Låter kanske tråkigt, men det är oerhört underskattat faktiskt. Folk ser obeskrivbart dumma ut när de springer och missar tåget.

Det här inlägget blir väldigt osammanhängande.Jag har ätit 3 bullar och 6 kakor till kvällsmat och är därmed fortfarande hungrig. Ska göra något åt det. Snaart. På söndag flyttar Funny hit. Måste göra lägenheten mer kattvänlig innan jag somnar och återvänder till min gråa, regniga hemstad.

Vi ses,

C


RSS 2.0