Man saknar sånt som man inte har

image222


Det är svårt att föreställa sig att man kan sakna stallsysslorna; mockningen, slita i blöta hösilagebalar, brottas  med förvånad ettårig hingst och bli överkörd av glatt ponnysto. Men efter tre dagar hemifrån saknar jag stallet - trots att jag faktiskt har världens roligaste dagar här i Stockholm. En vacker dag flyttar jag hela mitt pick och pack, med hästar och sambo och allt. Det är bara en fråga om tid. Tills dess längtar jag lite.

"Till mina fans, om jag hade några"

Reklam för mig själv;

På fredag står jag (och Martin Johnsson) på scen på Skylten i Linköping kl 19.00, Vernissagefest i samband med kulturhelg. På söndag är jag på samma plats igen, men tillsammans med hela Dödsstjärnan (även Jonas Edström). Tiden är kl 13, efteråt åker vi direkt till Norrköping och deltar i finalen för uttagning av Norrköpings lag till SM i Poetry Slam i Halmstad.

Kom och ge mig en kram eller bara göm dig i bakgrunden o smyglyssna.

C


Känd skådespelare tog springnota

I lördags kväll övervägde jag att skriva ett blogginlägg om att jag haft en tråkig dag på jobbet, då plötsligt en "känd skådespelare" stod i entrén och ville ha rum. Vårt hotell ligger ute på vischan utanför Norrköping och jag o kocken fnissade gott åt att ha en kändis i lokalerna. Serverade lite mat och dryck men de höll sig mest för sig själva. Mumlade hela tiden om att han skulle betala senare, någon annan skulle komma. Skit samma, tänkte jag, som ändå inte skulle jobba på söndagen. Åkte med gott samvete hemåt o såg slutet på Melodifestivalen.

Idag skriver Expressen att "Känd skådespelare tog springnota". Håll i hatten! Min mor ringde suckande och sa att pressen fullkomligt ringer ner henne i frågan och att allt hon säger är "ingen kommentarer". Roligt att se hur en historia växer fram och likätarjournalisternas fantastiska förmåga att göra hönor av fjädrar.

Och jag? Jag fick en riktigt bra Lassie.

C

Solsken

Solen skiner och fåglarna sjunger. En perfekt dag att städa bilen på.
Nästa vecka blir fantastisk, men veckan efter blir bättre.

/C

Mantorp

image220
En dag då ponnyns vänstra sida, faktiskt var den renaste...

Idag var det dags för ett återbesök på Mantorps hästklinik med min tant. Dagen till ära har tant Olga njutit av den härliga vårsolen. Jag såg de tydliga tecknen när jag hämtade henne i hagen, på ett ställe var leran liksom tillplattad i form av en ponny i bekant storlek. Olga själv stod en bit bort och försökte tugga i sig några begynnande grässtrån, omöjliga att se för ett otränat öga. Höger sidan var ren, sånär som på lite torkad lera. Vänster sidan var täckt i blöt, tjock lera. I en naiv förhoppning om att få hästen att se skaplig ut inför veterinärerna, tog jag in henne i spolspiltan. Min plan var att spola av vänstersidan, en bit upp på kroppen, utan att blöta ner rygg eller högersida. Ryggen för kylans skull.
Efteråt la jag på en filt och hoppades på det bästa. När vi kom fram och blev tvungna att ta av filten var tant blöt och lockig på vänster sida av kroppen, helt ren och torr på höger och matte skämdes. Samtidigt är det omöjligt att inte fyllas av kärlek, det finns bara en ponny som min ponny, även om hennes son är lik sin mor;

image221

För att svara på Krilles fråga;

När jag var yngre hade jag min häst uppstallad i samma stall som en gammal travtränare. Senare flyttade Nils Enqvist in med sina små travarföl, varav hans Opal Viking blev något av en travarkändis med tiden... Det är väl allt.

Natti,
C

Montys Loco


Ikväll är det releasefest för Montys Locos nya album Farewell Mr. Happy!

RSS 2.0