"är det de homosexuella som driver överallt?"


Idag har jag hört vad som kan vara Sveriges genom tiderna roligaste radiointervju (30 jan, kl 15:00), åtminstone om man bortser från att mannen är allvarlig. Eller så är det precis det som är så roligt. Bläddra fram till nyhet två och hör Åka Green upprört förklara att anledningen till att han blev utesluten ur IOGT antagligen är att de homosexuella håller på att ta över världen. Stackars förvirrade gubbe, någon borde gräva ner honom levande.

Om någon inte lyckas få ljud;

"jag tycker att det är kränkande, överhuvudtaget känns det väldigt konstigt... och jag menar, hur kan de homosexuella veta att jag tillhör där.. om det nu inte finns någon nära då i styrelsen som har tillgång till medlemsregister eller så här då, så att jag tycker det känns vääldigt väldigt konstigt. och då är frågan den alltså; är det de homosexuella som driver då överallt då (reporten fnissar) för att påverka, det är ju det man undrar egentligen, eftersom styrelsen inte kan trycka det här ifrån sig"

Cruella tackar Åke Green för ett gott skratt.

En gammal räv

image188Upptäckte precis en rolig sak; På plats 6 på Sverigetopplistans dvd-lista ligger Lars Winnerbäck och Hovet med Live i Linköping för 184e veckan!
På hitlistan för album ligger Bränt Krut på plats 23 och gör där sin 83e vecka. Antar att man bara kan säga Grattis.

Dagens lektion


Tillgångar ökar i debet och minskar i kredit.
Skulder minskar i debet och ökar i kredit.
Intäkter minskar i debet och ökar i kredit.
Kostnader ökar i debet och minskar i kredit.

Bokföring är poesi. Rimmar hela vägen. Nästan.

Rape-kit

Satt precis och läste på nt.se om att SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) utvecklat sitt "rape-kit" för att öka chanserna att säkerställa bevis i form av DNA direkt efter en våldtäkt. Yvonne Stegeryd på SKL säger att
"Vinsten med ett kit är att det leder till en standardiserad provtagning, som går till på samma sätt i hela landet. Det ska inte spela någon roll om du blir våldtagen i Luleå eller Malmö."

Rape-kit?

Nt.se meddelar också
att anmälningarna av våldtäkter i Norrköping ökat med 61 % under året, vilket är den högsta siffran i Östergötland. Den största ökningen låg i inomhusvåldtäkter där förövaren och offret ofta känner varandra eller har en nära relation

Att anmälda våldtäkter ökar är egentligen inte detsamma som att det sker fler våldtäkter. Förhoppningsvis har fler kvinnor mod nog att anmäla vad de blivit utsatta för. I artikeln säger Thommy Håkansson, chef för kriminalpolisen i Norrköping, att våldtäkt är ett väldigt grovt brott. Han säger också att rape-kittet är till hjälp för en teknisk bevisning.

Jag undrar hur ofta det krävs teknisk bevisning av våldtäkt i en nära relation? Hur ska man någonsin kunna bevisa inför en domstol, att en man du haft en relation med, våldtagit dig? Tekniska bevis hjälper inte i en situation där förövaren bara kan hävda att allting varit på bådas villkor - vilket vore helt naturligt i en vanlig relation. Vem har vittnen till en inomhusvåldtäkt?

Utveckling av ett undersöknings-kit är bra. Men när inomhusvåldtäkterna ökar i nära relationer står vi fortfarande helt tomhänta. Vi kan inte sätta filmkameror i sovrummen, vi har inga vittnen och ett rape-kit är meningslöst. När det kommer till våldtäkter av människor man känner, handlar det bara om en attitydförändring eller ett bra slagträ.

C

En liten tur till Göteborg

image184   image187
Jag med min Volvo S60 och Michaela med sin lilla miljon.


Måndag-tisdag var jag med klassen på studieresa till Göteborg. Jag har alltid avskytt Göteborg, det är grått och tungt och fyllt i Göteborgare. Nu var jag lite bitter över att jag inte hann se något av staden. Man blir nog aldrig nöjd. Vi har sprungit runt på Eyeworks (Bingolotto, Postkodsmiljonären), Sticky Fingers, ätit grekiskt, sovit för lite och varit en heldag på Brewhouse. En klass full med eventmänniskor blir intensiv och impulsiv - och alldeles alldeles underbar.

Komiskt var att  vi bodde på samam vandrarhem som jag gjorde när jag var nere på turnén. Dock; Den här gången slapp jag bo i ett förrådsrum utan fönster. Inför resan delades vi upp i grupper om fem eller sex personer som skulle dela rum - utsedda efter hur vi umgicks i klassen. Grabbarna fick ett sexbäddsrum, tjejerna fick fyra fembäddsrum och så fick jag och Michaela ett dubbelrum! Vi lär vara klassens mest osociala brudar! Men bekvämt var det!

Igår innan vi åkte hem plockade bussen upp oss utanför Lisebergshallen. Där var det tomt. Helt tomt.

image186

Nu är det dags att ge sig av mot Anna och Iddes och Stockholm.

Vi ses.
C

Att lära min man

image183

"Jag ska lära dig hur man handskas med orkidéer. En halv deciliter vatten varje måndag. Så gör jag där hemma och det kan min man här intyga (mannen nickar) att mina sju orkidéer där hemma, di blommar hela tiden. Sedan, när du blir äldre, då ska du lära din man att hur man sköter orkidéerna."

Jag lär mig mycket på jobbet.

Grymmare.


Töntig tilla:

image181

Cool tilla:

image182

Nu är jag värsta grymma bruden.

Minnen

Hittade lite bilder på mammas gamla dator igår, fick  mig ett gott skratt o lite nostalgi. Jag är självklart inte sämre än att jag delar med mig;

Jag sa nån gång till Tindraz att jag upplevde det som att Lasse ibland tittade rakt in i min kamera. Jag antar att det här kan ses som något slags vidareutveckling på den tesen. Karlskrona 2004.

image178image177

Såhär såg jag innan tidigare nämnda konsert. Fotot är bara för snyggt. Matilda 16 år;
image176

Studenten 2006, a little bit poppish;

image174

Innan studentbal 2006, se hur jag elegant förstör hela bilden! För att få igen klänningen i ryggen krävdes Hanna, Jonas och min mamma, som alla drog med all sin kraft. Jag kunde inte andas på hela middagen, men sen körde Jonas och jag en improviserad twist-variant och jag var back in the game.

image173

Nu är det lunchdags!

C

Bilder från Grammis

Mina bilder från Grammis blev inte så mycket att ha, satt allra längst bort från scen - inget guldläge för fotografering. Men, här är ett par i alla fall. Jag må vara en bitterfitta, men jag var tvungen att kasta in en bild på Lasse Stefanz dansare. De gjorde mig så frusterad! Har vi inte kommit längre på 2000-talet än att gamla äckliga gubbar väljer att ha ett gäng sexiga brudar dansande kring sig. Så jävla töntigt.

Något som däremot inte var töntigt utan bara fantastiskt, var Anna Ternheim. Kanske den vackraste människan i hela världen? Jag tror faktiskt det.

C

image166

image172

image170

image171

Grammisgalan


Nu är jag hemma från Grammis, en Jackie rikare än jag var när jag åkte. Stort grattis till Lasse för vinsten av Årets låt. Välförtjänat och jag fick äntligen skrika "JA!" istället för "MEN VAD I HELVETE?!" som det påstås att jag skrikit vid de andra tre kategorierna...

Imorgon kommer lite bilder och lite mer kärlek, för nu är det sovdags.

Er,
C

Just nu


Ikväll skulle jag kunna åka över hela Sverige för att få stå vid staketet på ett gig och titta på Lasse. Men här sitter jag, med missfärgat hår i mitt skitiga kök med en diskmaskin som luktar citron.

Dock: Imorgon är det Grammis och jag ska gunga med på min läktarplats någonstans långt bak. Jag och min kamera och tre fina vänner.

Det känns inte riktigt realistiskt eller befogat att påstå att man saknar Lasse, men det gör jag. Två dagar och ett halvår till turnéstart i Helsingborg. Bara en halv evighet.

Diskande Diskus

image165

DISKMASKINEN ÄR INKOPPLAD! Och döpt. Vi välkomnar Diskande Diskus till vårt hem. En normal diskning tar 145 minuter. (ETTHUNDRAFYRTIOFEM MINUTER?!)

Mannen i målarkläderna är min far. Han är bra till det mesta. Grabben bredvid som ser förvirrad ut är min sambo. Jag är besatt av att klara saker själv, men det är rätt skönt att titta på...

Och yes, jag kommer finnas i Globen på onsdag. Kommer ni?

CGetå - händelsernas centrum

"Det krävs en stor maskin för att få loss den"

Jag är född och uppvuxen strax utanför Getå, som ligger 5 km utanför Åby, som ligger en bra bit utanför Norrköping. I Norrköpings tidningar den 29 december finns en artikel om en grävmaskin.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=2976450

"Det känns tråkigt, säger Christian Carlsson som brukar köra maskinen"

En meningslös nyhet kan det tyckas eftersom det berör mest ingen alls (förutom Christian Carlsson), men under artikeln kan man läsa en 20 inlägg lång diskussion om nyheten.

"Julle, har du arbete på byggnadsnämnden kanske?"
"Slarvmaja, Nej jag jobbar inte på byggnadsnämnden. Men jag är faktiskt anläggningsingenjör."

Livet i Getå är sannerligen ett äventyr utan slut, i dagens tidning kan man läsa det här:
http://www.nt.se/norrkoping/artikel.aspx?articleid=3001687

Och nej, det är inte jag som är Getåolyckan. Jag är alldeles för ung.


Och det blåser genom stallet.

Igår morse hade jag morgonfodring och utsläpp av hästarna. Jag hatar att gå upp på mornarna, vilket gör att jag också hatar att ha utsläppet. Igår var det extra jävligt eftersom det blåste storm. Mitt på stallplanen står min ståtliga vagn (se inlägget där jag skadade knäet - den vagnen) invirad i en presenning 10*5m. Eftersom det, som sagt, blåste storm och så hade gjort hela natten, hade presenningen självklart lossnat lite här och var och fladdrade nu över stallplanen som en flagga. Hästarna var måttligt roade och jag var minst sagt genomsvettig innan alla skärrade häststackare var ute i hagen. Vem ska man klandra? Det är min vagn och min konstuktion. Min egen ponny orkade inte ens bemöda sig en blick åt presenningens håll. Det är skönt med stabila vänner.

Hur som helst; Alla hästar var ute och jag bestämde mig för att en gång för alla knyta fast presenningen i vagnen. Jag hämtade lite balsnören  och började klättra runt den för att knyta dels i presenningens öglor, dels i vagnen. Till slut var det enda som behövdes att krypa (?!) under hela konstruktionen för att knyta fast sista snöret på andra sidan vagnen. Jag böjde huvudet framåt för att börja krypa under när jag smällde pannan rakt in i fotsteget av metall som finns för att alla vackra damer enkelt ska kliva upp i vagnen. Tänk att jag har betalat 4000 kr för att ha en möglig gammal 1900-talsvagn ståendes på stallplan, vars enda funktion är att vålla mig besvär - och skador.

Nu har jag ett skrapsår och en härlig blå bula i pannan.

Cruella- hetare än någonsin

Min kärlek


Hanna vann min kärlek som den mest korrekte och ende gissaren!

Efter att ha rensat ur de bilder jag inte ville spara hade jag så mycket som härliga 2293 bilder kvar från den här höstturnén. Ganska bra jobbat, på det hela taget.

Vad en avloppsmuff är för något verkar dock vara oklart även i bloggläsarnas värld. Jag återkommer.

Fråga

image161

Jonas och jag försöker installera vår diskmaskin.

"Avloppsanslutning
Se installationsanvisningen för nödvändiga uppgifter. Montera i förekommande fall vattenlås med avloppsmuff."

Vattenlås med avloppsmuff?!

Jonas säger att vi ska skita i att koppla in avloppsslangen och bara lägga den i diskhon som en slapptask.

C

Ett genidrag

image160

Det kan verka lite korkat att jag inte gjort det tidigare, men nyss brände jag ut säkerhetskopior på alla bilder jag tagit på Lasses höstturné. Någon som kan gissa hur mycket bilder det blev efter att jag hårdhudat rensat ur alla bilder som jag inte var nöjd med?

Rätt gissning får min kärlek.

C

Årets...

jag är inte så bra på det här, men jag ska göra ett försök;

Årets;

1. bästa händelse, bör ju rimligtvis ha varit Sensations födelse 9 maj efter 16 dygns vak.

2. flopp, lär ju ha varit när jag och Jenny fick för oss att visa marsvinen på utställning, åkte 25 mil för att bli diskvalificerade pga ohyra i marsvinens päls... Det var ganska pinsamt.

3. citat står Jackie för när vi av en slump mötte bandet på huvudgatan i Örebro och de säger att vi borde komma förbi till Mitt andra hem. Jackie svarar helt enkelt "Vi kommer om vi inte hittar något bättre". Strike.

4. och mest kär har jag varit Jonas

5. impulsiva är kanske inte jag, utan istället min pappa och hans nuvarande fru som ringde mig 25 mars och meddelade att de bokat in ett bröllop 14 april!

6. bästa konsert, antagligen lasse i örebro 5 dec. dels för att jag älskar örebro, dels för att jag fick chans att retas med lasse för att han aldrig byter ut sina mellansnack och såklart för att jackie var där.

7. vettigaste beslut, att bara läsa första året ljudteknik i Falun och flytta hem till Norrköping igen. Efter ett år blev jag fortfarande glad som ett barn om jag någon gång lyckades få något att låta, eftersom jag alltid chansade vilt...

8. mest frustrerande syn lär ha varit när jag kom till stallet och min ponny såg ut som på bilden nedan...

9. musikaliska upptäckter är dels Pogues, skivor jag aldrig kan sluta spela och dels Regina Spektor, vars låtar hängde med mig i min mp3-spelare halva Sverige runt.

10. stad är Norrköping. Vackra, vackra Norrköping.

1. 3. 4. 6. 7. 8. 10.

Vi ses.

C

2008


This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't
You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath

Regina Spektor - On the radio

---

Tänk om man skulle göra en sån där 2007-lista, ni vet, typ konstigaste minne, eller äckligaste macka eller nåt. Jag återkommer i frågan.

Jag har ägnat en och en halvtimme åt att försöka bestämma mig för om jag ska gå och köpa godis runt hörnet eller inte. Jag återkommer i den frågan också.

C


RSS 2.0