Bern/Zürich

april 2009:
mars 2010:
igår var första gången den här turnén som jag fick chans att känna igen mig. vi spelade på Bierhübeli i Bern. jag var där med anna förra våren. då såg det ut som översta bilden. nu som nedersta. kanske ser deppigt ut men Bern var fint och bjöd på lite sol och kanske 13-14 grader varmt. idag är vi i zürich som också är varmt och skönt men lite regnigt nu på eftermiddagen. imorgon åker vi hem. eller: imorgon börjar vi åka hem. räknar med att vara i norrköping kring lunchtid på måndag. det blir en lång resa. på vägen ner tog jag åksjuketabletter inför färjan. de gjorde att jag var så trött att jag inte var med i matchen igen förrän kvällen därpå, typ 30 timmar senare. jag var så trött på dagen efter att jag somnade i badkaret på det superflotta hotellet! lite läskigt faktiskt. det är kanske värt att försöka utan tabletter på hemvägen. ska köra bil efter mindre än 24 timmar. vill ju inte köra av vägen...

sista spelningen. de här dagarna gick fort. blev inringd i torsdags med frågan om jag ville sälja skivor på turné i tyskland o schweiz med avresa från norrköping måndag 15.30. så blev det. och nu snart hemma igen. skönt. det finns personer jag saknar där hemma så jag nästan går sönder.

har stickat den här turnén också men det är en present så jag ska inte visa än. det är inte riktigt klart men nästan. kanske klart om nån vecka. får sticka lite i sverige med. har hört att man kan sticka även om man inte är på turné. ställer mig tveksam till det påståendet.

nu är det middagsdags! äta bör man annars dör man.

Berlin

idag i berlin. first we take hamburg then we take berlin. spelar på en klubb som heter lido och ligger nånstans i berlin. jag har aldrig varit i berlin. vi bor på ett flott hotell med en lobby stor som en idrottshall. väldigt modernt. väldigt stort. väldigt rörigt. väldigt fluffiga täcken. igår också. fluffiga täcken. när jag vaknade imorse hade jag sovit så tungt att jag vaknade i ren panik över att inte veta var jag var eller vem jag var eller vad det var tänkt att jag skulle göra. kan se ett liknande scenario inför morgondagen. vi ska åka galet tidigt för att spela i frankfurt på kvällen. sen bern. sen zurich. sen hem. hem hem hem. nä. sen till norrköping o hämta pärlan o sen till örebro o sälja merch o sen hem på morgonen o byta bil o åka till västerås med mina grabbar. sen hem på natten. då hem. hem hem hem.

frida skickade mig ett sms idag och skrev att jag skulle vara glad att jag inte är hemma för de håller på att fräsa bort fasaden på vårt hus. yes. bra tajmat.

sen en tråkig sak. besiktigade pärlan i måndags. vi fick tolv poäng. om det var poäng man fick alltså. det är det ju tyvärr inte. vi fick sex anmärkningar. fem av sex anmärkningar var saker som kommer kosta mig massa pengar. det är ju skitdumt för jag har ju inga pengar. mamma erbjöd sig fixa och jag sa nej. det kan ju också verka skitdumt men tycker faktiskt man ska klara sig själv. annars får jag väl ställa av henne ett tag tills jag kan hosta upp de där pengarna. så tycker jag för jag är lite korkad.

vi hörs snart igen.

Tyskland

nu försvinner jag kanske en vecka. ligger iaf i sängen på färjan trelleborg-travemünde och beräknas vara tillbaka på svensk mark måndag 29 mars kl 07.30. ha det fint tills dess. förhoppningsvis får jag tag i internet på nåt hotell men annars hörs vi nästa vecka helt enkelt.
puss.

Kanelbullebyrån

Den här kampanjen måste vara gjord för mig:

köra lastbil

jag är verkligen dålig på att blogga nu. kan på sätt och vis vara ett bra tecken typ leva i nuet och sånt. jag jobbar och kör lastbil om vartannat. snart ska jag skriva teoriprov. sen köra upp är det tänkt, om jag nu klarar teorin. jag hoppas på det. jag brukar klara testerna jag gjort på körskolan så det ska nog gå vägen. säger till när det är klart :)

på fredag tar jag med mig grabbarna o drar till växjö och kafe de luxe. kom och titta. södertälje på lördag på telgias salonger. 23årsgräns. jag kommer alltså inte in. eller alltså. det gör jag ju. men tanken är lite rolig.

vill rapportera men ska vara lite tyst för att göra världen lite enklare. vi hörs snart igen.

Friday I'm In Love

dålig på att blogga just nu. lyssnar på soundcheck. vi har gig på klubben Friday I'm In Love i Sundsvall ikväll. imorgon åker vi hem till stockholm igen. fira jossan som fyller år. söndag i solen med teresa och hennes kamera. och så måndag i göteborg kanske. turné igen på fredag. det är mycket resande för mig. ibland får jag betalt. ibland inte.
puss.

Farväl Nyköping


Sista prylarna hämtade. Nyckeln i brevinkastet. Boken på biblioteket. Farväl Nyköping. Ring inte. Skriv inte.

Om tiden vill ifatt

"det gick så sakta tog sån tid 
varenda vecka var ett år
vi ringde ibland 
för att fråga hur vi mår
tills jag sa väntar du på nån eller vill du bli min
du sa vad svarar man på sånt
jag sa man svarar nog ingenting

men lägg armarna runt mig 
slit ut vad jag har
gräv i det dunkla 
men sök inga svar
jag lovar ingenting
det är det enda jag kan hålla
men jag känner nånting
jag är så gott som förtrollad"
- lars winnerbäck

bara en tanke...

kom på. man reagerar inte på samma sätt över att det är fredag när man inte jobbar på kontor. nu blir det liksom bara en dag av många dagar. det är lite tråkigt.
en annan sak. om någon minns att jag undrade om den där blomman i badrummet hos daniel hade överlevt. det hade den. typ i alla fall. nu hänger den här i fönstret och dör. men bättre den dör här.

Kaos del 2

imorgon har vi turnépremiär. jag har hämtat bilen och tröjor och planerat och fixat. nu är det mest att hålla tummarna för att jag inte glömt något relevant.

har jag nämnt att det är kaos här? minst sagt. hämtade mina prylar i nyköping strax efter att jag hämtat resultatet av första lasset norrköping/nyköping. alltså sjukt mycket grejer. rummet blir inte större för att man kommer på att man har mer prylar som ska ta vägen nånstans. tyvärr.

ikväll ser det ut såhär:


försöker få ordning. vi var på ikea idag, jag och frida. köpte mig två förvaringslådor. som om det där kaoset skulle få plats i två lådor liksom. det fick det inte. det blev mest två lådor mer än tidigare.

Onsdag

igår var jag i Gävle och sålde merch med Markus och Heiki. det var roligt. på riktigt roligt. mycket folk och fint sällskap. en jäkla massa tröjor. tror jag räknade till elva olika motiv och sen hur mycket plock som helst; svettarmband, sjal, reflex, badges - you name it. tack och lov till ungefär samma priser så jag slapp hålla så mycket i mitt lilla röriga huvud.

dagen började egentligen med att jag tog pendeltåget upp till Märsta och körde lektion hos Conny igen. min andra körlektion med lastbil. har dubbellektioner så varje lektion är två timmar. mycket tid att sitta koncentrerad. igår gick det faktiskt riktigt bra tror jag. efteråt sa Conny att jag fick honom att reflektera över att det inte spelar någon roll om man är man eller kvinna när man kör lastbil. har man talang så har man - och det tyckte han att jag har. sug på den du! fick backa runt hörn och köra på smala ställen. det var väldigt roligt. det är ju roligt med allt annat också men ännu bättre när man får klura lite (typ "hur i helvete ska det här gå till?").

sen tåget till Gävle där Markus hämtade mig på stationen. hade tänkt äta lunch i Märsta men sen fanns det bara en grill så tänkte vänta till Gävle. i Gävle glömde jag bort det. sen ut till Läkerol Arena som ligger i tjotahejti. plötsligt var klockan 02 och vi skulle åka söderut och jag hade fortfarande inte ätit något mer än en burk kakor, en påse kanelgifflar och en mandarin. skitbra. fick massa cola så jag höll mig flytande. stannade i Wäsby vid fyra i natt men då kändes det bara fånigt att gå in för att köpa något att äta. blev lämnad på Gullmarsplan och gick hem. nu äter jag mackor. det första vettiga jag äter sen i förrgår! har varit så jävla hungrig! ääääntligen! ska äta en stor härlig lunch lite senare. kanske konstig sak att säga kl kvart i ett men kom hem sex och sov till tolv så ligger lite efter idag.

nu blir det intervju i hallunda. ska bara svira om och hänga tvätten så bär det av. med lite tur så.

m

Kaos

nu har jag hämtat de sista prylarna i Nyköping. bara skrivbord o ett bord kvar. kaos hemma. minst sagt.

 


Det här är vad dom säger

Och det här är vad alla har sagt om dig
Håll dig borta från honom
han kommer att såra dig

Det här är vad alla har varnat mig
hey, du är så bräcklig
det kommer att krossa dig

Det här är vad alla har sagt om mig
Håll dig borta från elden,
gå inte ute
bär alltid mössa
klä in dig i wellpapp
för du kommer skadas
ge dig inte hän
Du har så veka leder
du kommer skrapa dina knä

Och det här är vad magen säger om dig
Du gillar mig för mycket
det måste vara något fel på dig
Det här är vad hjärnan har sagt om mig
Jag måste vara galen
jag har aldrig känt så mycket
som jag gör när jag är med dig

Jag har aldrig känt
så mycket som jag gör
när jag är med dig

- Annika Norlin

RSS 2.0