pop? i can do pop!

pop-posen is back:


Facitalltså med facit i hand; det blev ingen chailatte för det var fullt på espresso house o jag har slutat chansa någon annan stans. istället en semla. faktiskt kanske bättre än chailatte till o med! oscar surfade rätt på mitt tåg i sin mobil (det där är fortfarande en oupptäckt värld för mig) o såg att det var en kvart försenat. tog det alltså lugnt. väl på stationen var tiden flyttad från 16.40 till 16.53 till 17.25 för att bli 17.45 för att bli 18 och så kom tåget strax efter sex. tågresan tog tre och en halv timme från stockholm till kolmården, standard typ en och en halv. när jag klev av tåget stod det "Ankommande tåg från Stockholm 18:08. NY TID! 21:32". den du.

så någon let's dance-kväll blev det alltså inte. fick låna mammas bil. åkte förbi max o köpte mat o sen till tessa. körde dessvärre fast på deras parkering. blev så frustrerad (och var så hungrig!) att jag stängde av motorn o helt sonika lämnade bilen mitt på parkeringen. då var klockan nästan 22:30! senare fick tessa o hennes föräldrar följa med mig ut o putta loss bilen :) lite pinsamt faktiskt. tur att man känt dem länge!

nu ligger funny med tassarna på mitt tangenbord. får inte skriva fel för hon har höger framtass på suddknappen o blir sur om man vill åt den knappen. nåväl.

vill inte vara en suris. det var faktiskt en mysig tågresa. hamnade bredvid en lumpen-kille som var på väg hem. när han såg att jag tog upp teoriboken för c-kort plockade han upp sin likadana och sen pratade vi lastbilar fast ingen av oss egentligen kommit längre än till kapitel tre. och damerna mittemot skämtade och skrattade. hade jag inte missat let's dance-kvällen hade det varit en bra kväll ändå. om ni förstår.

nu sömn. helt slut. imorgon ska jag försöka få ner håret i normalposition igen. om det går :)

Friday I'm in love

FREDAG! tessa-dagen!! äntligen. hela veckan en enda lång väntan efter fredag och let's dance-kväll och godis och mys. och imorgon sovmorgon. fan vad skönt. vaknade med huvudvärk men har supit bort den lite med cocacola och daim. lykke li nästan hela dagen. inte gjort fler knop än absolut nödvändigt.

igår stor arrangörsträff med jobbet. himla roligt! jag var så seg på morgonen men kom igång lite när jag upptäckte hur mycket folk jag kände. eftermiddagen var ett stort svart hål. segare än någonsin. deppig och trött. hem o vila en kortis sen masade jag mig till mitt favorit friskispass. och vet ni vad? jag gick därifrån till festen - med tusen kilo ny energi. minglade och var glad till strax efter tolv! på förmiddagen var tanken på att ens gå dit jobbig sen efter passet kändes det lätt som en plätt - och jag hade skitkul!

nu ska jag rengöra kaffemaskin. posta några brev. sen till centralen och en chailatte med oscar. tåget mot norrköping. fan vilken eftermiddag!

m


Krossa allt

Facebook 2010-01-27:
Matilda är inte längre "förlovad".

And then you kissed me II

Slow dancing tight
My barring heart and I
Your name used to taste so sweet
Then you bit the love right out of me

It's a mystery how people behave
How we long for a life as a slave
When he kissed me I gladly gave in
To a fight nobody could win

Man, he left me blue
And if I could, I would do it too
I tell you now like I told you before
Love is a powerful force

And it's a mystery how people behave
How we long for a life as a slave
And tumble into any open arms
That will only ever do you harm

Oh, you, you, it's always you
The best kisser that I ever knew
True love is cruel love
Not much to be proud of
Nerve-wrecking, acrobatic backwards bend
All for a happy end

It's a mystery how people behave
How we worry ourselves to the grave
When he kissed me I lost everything
Then I got up and did it again

Oh you, you, it's always you
The hardest hitter that I ever knew
True love is cruel love
Not much to be proud of
Ass-kissing, mercy-missing faithless friend
All for a happy end

Godnatt, världen

fick fråga om varför jag tog bort ankaret på armen. för att jag inte tyckte om det. för att det kändes för mjukt och flickigt. och för att jag tatuerade in det som en symbol för winnerbäck och hovet och jag är inte längre tillräckligt intresserad av det för att behålla ankaret för den sakens skull. hoppas det var ett svar.

bio med mamma ikväll. igår let's dance-kväll med tessa. underbara tessa. när jag gick därifrån tänkte jag bara på hur mycket jag älskar henne. hela huvudet var fyllt med den tanken. idag åkte vi till granngården och köpte torv och sen till stallet. det är så skönt att vara i ett "riktigt" stall. jag har blivit så bortskämd när mina hästar varit helinackorderade. idag har jag mockat. det är en skön känsla att göra det. fysiskt arbete. tankerensande. varje dag under tio år och nu nästan aldrig.

ibland är det himla svårt att veta om allting håller på att gå åt helvete eller om det är nu det håller på att ordna upp sig. allt jag vet är att jag är arg. ikväll lite ledsen men mest av tiden är jag förbannad. känner mig överkörd och orespekterad.  frustrerad. sedan vi först träffades har jag varit frustrerad. först över den enorma förälskelse jag hamnade i. att han var så långt borta rent avståndsmässigt. frustrerad när vi inte var på samma ställe. frustrerad när han åkte. frusterad nästan jämt. sen frustrerad för att saker går för sakta. sen för att de går för fort. sen för att jag tappar greppet. nu frustrerad på honom som person. och all ensamhet.

nu sömn. godnatt världen. jag vill inte vakna till dig imorgon och inte dagen därpå och inte dagen därpå. men det kommer jag att göra. och det kommer att kännas okej. kanske inte imorgon. men kanske dagen därpå. eller dagen därpå. förr eller senare känns det bra igen.

m

Idé

ny idé. lägga sig i en grop och ligga kvar där tills allting blir bättre. tills världen blir lite ljusare. tills dagarna blir lite längre. tills någon lyfter upp mig och säger att det har ordnat sig. att alla är glada. sudda ut. göra om. rätta till.

"allt jag gillar upphör
passa dig
jag gillar dig"

m

Communication

En ganska bra förklaring. Communication - The Cardigans.

"For 27 years I’ve been trying to believe and confide in
Different people I’ve found.
Some of them got closer than others
And someone wouldn’t even bother and then you came around
I didn’t really know what to call you, you didn’t know me at all
But I was happy to explain.
I never really knew how to move you
So I tried to intrude through the little holes in your veins
And I saw you
But that’s not an invitation
That’s all I get
If this is communication
I disconnect
I’ve seen you, I know you
But I don’t know
How to connect, so I disconnect

You always seem to know where to find me and I’m still here behind you
In the corner of your eye.
I’ll never really learn how to love you
But I know that I love you through the hole in the sky.

Where I see you
And that’s not an invitation
That’s all I get
If this is communication
I disconnect
I’ve seen you, I know you
But I don’t know
How to connect, so I disconnect

Well this is an invitation
It’s not a threat
If you want communication
That’s what you get
I’m talking and talking
But I don’t know
How to connect
And I hold a record for being patient
With your kind of hesitation
I need you, you want me
But I don’t know
How to connect, so I disconnect
I disconnect
"

telefonfri.

på tåget mot stockholm igen. jag gjorde något jag aaaldrig gör. jag glömde min telefon i nyköping. tack och lov ska daniel komma upp i natt för att köra lastbil från stockholm till p3 guld. då får jag min telefon igen. bara flyt. vilken annan dag som helst hade det inte varit så och jag hade fått vara utan till nästa helg. nä. inte till nästa helg men det hade blivit krångligt.

träna kl 16. fika med jonas kl 17.37. välplanerat. en chailatte kanske. eller en chailatte nu när man kommer till centralen. kanske. borde fan inte. jag borde köpa något att äta men det är ju så TRÅKIGT! :)

min blogg är som ett centrum för meningslösa inlägg. här ännu ett.

vi ses.

Resultat

Såhär blev det:

suddigt, men det är bra det. klockan är ett och jag är hemma. så himla skönt att gå hem faktiskt. roligt att vara där också. såklart. eller kanske inte helt självklart, men väldigt väldigt roligt. startar man halv fem antar jag att det är okej att ge upp kring midnatt. skitsamma vad som är okej förresten. nu är jag hemma och det är fantastiskt. us artister vann priser i sju kategorier (om jag inte missat något). grymt.

 

nu sovdags.

 

m

Ingen vanlig fredag

imorgon är det inte vanlig fredag. imorgon är grammis-fredag. jag har packat ner klänningen och två par skor. i valet och kvalet mellan stövlar och nya skorna. kommer se ut som på turnéfesten i linköping. mer eller mindre exakt. det är lite tråkigt. daniel sa åt mig att inte tupera mitt hår. känns lite sorgligt men han har nog rätt. det blir platt som en pannkaka. hur f*n jag ska få klänningen att sitta uppe den här gången vet jag inte. de senaste två gångerna har det varit ett rent helvete. den har inga band och envisas med att hasa ner. när jag gått till hotellet efter festen i linköping o tog av mig jackan hängde klänningen med urringningen typ vid naveln (var tack och lov ensam!).

vad tror ni? fluffigt eller platt?
min första grammisgala! det är ju faktiskt lite häftigt. nu skönhetssömn. igen. tidigt idag, men har tränat tre gånger de senaste sex dagarna och är faktiskt fullkomligt slut.

natti.

Ny tatuering! Igen!

Innan: (detta förbannade ankare. nu är det slut! )EFTER:


Nööööjd! :)

expedit


hemma i hammarbyhöjden. ensam faktiskt. hon som jag bor ihop med verkar vara kvar borta. jag har byggt expedit tv-hylla hela kvällen. allt utom toppen är på nu. det fattas två träkilar som måste ha ramlat ur i flytten. ska fixa imorgon. en vända till ikea kanske. behöver gardinringar också. stora saker som kräver att man tar bilen till ikea. fånigt egentligen. får köpa något som gör det mer försvarbart att ta bilen. typ en expedit till. eller en tvättkorg. eller ett berg.

första natten ensam i en lägenhet sen inbrottet. hell yeah. får se om jag är vid liv imorgon. antagligen. jag är lite lite kissnödig men vet att om jag ger efter för den tanken måste jag klä på mig (ligger i sängen nu), ta med nycklarna o gå ner en våning för att kissa. allt vatten är avstängt i vår lägenhet i en månad på grund av stambyte. man tackar. vi har dessutom fått massor av jättefin plast!

men: jag är i alla fall på benen idag. har till och med tränat aerobics på friskis med lisse. löst säsongskort som räcker fram till 30 juni så nu finns ingen återvändo. ska ev gå ett pass imorgon också. äta lunch med daniel som är i sthlm på möten. fika med markus. fika med tim och jossan. det är väldigt mycket fika i mitt liv just nu. det är bra, tror jag.

de lär börja borra imorgon 7.30 som de gjorde i fredags så jag borde sova nu. jag kommer vara på så jävla dåligt humör imorgon bitti. vågar inte riktigt tänka på det. kan bli ett jättetidigt ikea-besök.

vi ses.

en lördag

undrar när det börjar kännas bra. idag är jag i nyköping. mår illa som fan utan att veta varför. kanske sjuk. ska hem till stockholm sen. ingenting spelar någon roll idag. vissa dagar är väl så. jag sov till 12 idag. åt våfflor med daniel och hans kompisar. gick och la mig igen. vaknade nu. mår fortfarande illa. planerna på att gå ut i sthlm har blivit till bio i nyköping och kan tänka mig att de snart blir till film i soffan. daniel säger att han är väldigt kär i mig. jag undrar varför.

This is how it works...

undrar när vi blev duktiga flickor. vi som bara gjorde tvärtemot hela tiden. skaffade riktiga pojkvänner och riktiga jobb (okej, kanske inte jag. men typ) och förlovade oss. jag undrar om det håller. om vi kan reda ut det. leva med det och fortfarande vara stimulerade och nöjda. det är väl fånigt att spekulera i hennes eller någon annans liv men att spekulera i mitt har blivit så förbannat tjatigt. det är väl det som livet går ut på. att lära sig leva med det man tagit för sig. eller som regina spektor uttrycker det:

"This is how it works
You're young until you're not
You love until you don't
You try until you can't
You laugh until you cry
You cry until you laugh
And everyone must breathe
Until their dying breath

No, this is how it works
You peer inside yourself
You take the things you like
And try to love the things you took
And then you take that love you made
And stick it into some
Someone else's heart
Pumping someone else's blood
And walking arm in arm
You hope it don't get harmed
But even if it does
You'll just do it all again

And on the radio
You hear November Rain
That solo's awful long
But it's a good refrain
You listen to it twice
'Cause the DJ is asleep
On the radio"

Hammarbyhöjden

imorgon flyttar jag till hammarbyhöjden. till ett rum hos en tjej som verkar bra. jag borde packa ihop saker. soffan ska med. soffbordet. byrån. kläder. längre än så har jag inte tänkt. tv-hyllan. ett par gardiner vore ju bra. bara datorn och stickningen är med så funkar det hur som. min halsduk mäter nu nästan fyra nystan. ska bli sju. nu kanske 1.50 lång. vilken grej.

jag känner mig fullkomligt hjärndöd. det kanske märks. so what.

du sa du behövde tid

packat väskan. två till och med. ska strax åka söderut. ner till mamma ett par dagar, fast mamma är inte hemma. vara själv ett par dagar. det känns mest som ett straff men ska leda till något bra. kanske åka upp till josefin fin fin någon dag. kanske hitta på ett äventyr.

vaknade imorse av frukost på sängen. nybakade scones och te. ett paket med rutigt papper. med en kent-box. alltså röd-boxen. så fint. en stor röd ros också. den får följa med mig till norrköping. boxen får vila lite här. vet inte vem som är gladast över den, jag eller daniel.

träffa tessa kl 14. ska bli fantastiskt. äntligen.

m

Gott nytt år

note to self inför 2010:

  • ta ingen skit
  • be inte om ursäkt
  • följ hjärtat
  • ta aktiva beslut
  • tro på dig själv

gott nytt år.

/m


RSS 2.0