Allt flyter

Vilken fantastisk film! Jag log över hela ansiktet när jag gick ut ur salongen. Kände mig lite fånig, så mycket log jag.

Har ev. en ny lägenhet på gång 1 feb - 1 april. Håll tummarna nu...

C

Biotajm

Om en liten stund ska jag hoppa på bussen (en av de där tre bussarna som faktiskt passerar här utanför) och åka in mot stora staden och gå på bio med Tessa och Jenny. Det är lite som förr i tiden. Helt plötsligt är alla hemma i Norrköping igen; Tessa, Jenny, Oscar, Mia.... Livet blir lite som det var innan sommaren. Bara att jag bor i en källare med min mamma, Funny & Hugo istället för i en fantastisk tvåa inne i stan, där jag var naiv och lycklig nog att kalla oss för familjen Olofsson/Edström. Well well. Funny har sovit ihopkurad med mig i sängen i natt. Det känns tryggt att ha henne där, om än lite hårigt. Fick ett mess av Jonas innan jag somnade (inte helt taget ur luften, vi hade messat om annat innan) där han listade Östergötlands (tror jag, kan ha varit världens) fem sämsta ligg. Någon slags vänlig gest tror jag. På femte plats kom Ramundertrollet.

Nu måste jag springa.
Kärlek,

C

Duktig flicka

Idag har jag gjort massa bra saker! Jag har jobbat med SM (redan här var jag tvungen att tänka efter vad för mer bra saker jag gjort idag egentligen...), jag har... (jag kommer inte på någonting) ... gått! Och köpt ett busskort! Egentligen var det en kombination, de två sista. Jag köpte ett busskort och eftersom det går ungefär tre bussar om dagen hem till mamma så gick jag från Krokek hem. Det gick mycket, mycket snabbare än jag hade trott och ökar mina bussförbindelser till storstan från tre om dagen till kanske tio minst. Åt varje håll! Kan åka buss hela dagarna om jag vill. Jag är väl medveten om att normala människor inte ser någon storhet i att åka buss, men jag har kört så sjukt mycket bil senaste tiden att det kändes som ett lättnad att få hålla ett busskort i handen.

Mamma och jag lämnade huset 7.30 imorse och körde full rulle (!) ner till Jönköping. Där satt hon i sammanträde och jag och jobbade på ett kafé till 12:30, då vi rullade vidare ner mot Ullared. Jag vägrar nämligen åka söder om Ödeshög utan att få ta "svängen förbi" Ullared. 14:30 var vi framme och gjorde effektiv shoppning till 17:00 då vi åt och åkte hem igen. På två och en halvtimme hann jag bränna 1128 kr på bland annat en ny stalljacka. Satt och funderade på mitt köp på vägen upp. Å ena sidan såg jag nämligen jackan som det absolut bästa köpet eftersom dragkedjan på min gamla varit trasig över ett år. Å andra sidan tänkte jag att den gamla jackan ju faktiskt fungerade om man knäppte knapparna, det bara drar lite... På sätt och vis lite underlig inställning till ett plagg som man normalt har 7 dagar i veckan hela vinterhalvåret och oftast flera timmar i sträck i kyla. Jackan kostade 249 kr...

I övrigt? Femtioelva par strumpor, leggings, 5 klädvårdsrullar (att bo med en norsk skogskatt och en lhasa apso är ingen lek) och 5 liter spolarvätska. Och så århundradets bästa (?) impulsköp: Ett par gråa transportskydd med babyrosa kanter och döskallar på till Olga. De matchar benlindorna jag köpte förrförra gången jag var där och grimman jag köpte förra gången. Jag kunde inte stå emot. Det stod "Olga" skrivet på dom. Nästan.

Sen jag kom ner till Norpan igen och träffar mina hästar oftare har jag blivit väldigt mycket nördigare. Eller ja, jag har blivit som vanligt. Det känns bra. Olga kommer att hata sina nya transportskydd, Senan kommer bli förtvivlad över att få hennes gamla.

Allt är i sin ordning och jag sover fast jag är vaken så nu ska jag stänga ögonen. Vill bara tillägga att fönstret närmast huvudänden på sängen inte är tätat. Det blåser rakt in och gör att temperaturen i rummet är typ 8 grader.

Kramen
C

Ps, lovar bilder på de fantastiska benskydden imorgon! Hoho. Ds.

På kafé

Mamma blir visst aldrig klar med det där kontraktet... Det gör mig nervös. Och lite stressad. Fast det är väl ingen fara direkt. Sitter på ett kafé i A6 i Jönköping och dricker te. Har suttit här i två timmar och (tro det eller ej) jobbat effektivt med SM. Nog för att det inte går av stapeln förrän 20-23 maj men det finns gott om arbete redan nu och jag har slarvat hela december. Skriver jag bara en ansökan till nu så ligger jag i fas...

Jaja, återgå till arbete känns ju som ett vettigt alternativ.

Vi ses
C

After eight

Ligger i soffan med huvudvärk o tycker alldeles lagom synd om mig själv och trycker i mig after eight. Morsan och jag har haft en deal; Hon ska skriva kontrakt i Jönköping imorgon och om hon inte hört något från sin flirt i Gnosjö innan måndag ska vi åka ner till Ullared direkt efter att kontraktet skrivits. Annars hade hon velat hälsa på honom, alltså. Inte ett ord har hörts från hans sida, så nu är det full rulle mot Ullared imorgon. Morsan är lite bitter, men situationen hade varit betydligt värre utan vadet, det är jag ganska säker på.

Blombudet kom fram förresten! Vår fantastiska fansbusschaufför Riddarn fyllde 50 år på annandagen. Stort grattis till honom igen.

En panodil på det här kanske?

C

Gnäll

Gnäll gnäll gnäll... Tanden värker och huvudet värker ännu mer och jag känner mig yr och konstig. Gnällig. Bara dåliga saker på tv. Orkade inte följa med till brorsan på julfika, huvudet bara dunkar. Har inte ätit något mer än en banan och lite godis, kan ju vara en orsak. Ska försöka masa mig upp ur soffan och bort till köket... MEN jag, Jenny och Hugo var en sväng i Krokek igen. Min nya stegräknare meddelade ungefär 9300 steg när jag åkte därifrån vid halv två. Duktig flicka. Men nu, som sagt; Huvudvärk och gnäll. Jag ska försöka gnälla mig bort till köket...

C

Juldagen

Har precis skickat mitt livs första blombud. Lite spännande minsann. Hoppas nu att mottagaren blir glad, men det tror jag nog alldeles garanterat. Jag ska avslöja vem som får buketten "Frestaren" (hoho!) när budet nått fram på lördag.

Julafton kom och gick. Jag var hos hästarna, en sväng hos pappa i skogen där det var flera centimeter snö. Sen lagom när Kalle började, tog jag och Pärlan oss hemåt till mamma igen. Brorsan kom vartefter, sen käkade vi och delade ut julklappar. Det vanliga, bara lite mindre folk. Rätt mysigt, men så himla segt. Det där med att umgås är uppenbarligen inte riktigt min grej, det bara kryper i benen på mig. Idag tog Jenny, Hugo och jag en lång promenad i Krokek igen. Den här gången begav vi oss upp i skogarna där vi brukade rida fullt ös en gång i tiden. För min del var det ruskigt länge sen, Olga var tyvärr skadad största delen av de sista åren i Krokek. Nu traskade vi hur som helst Galoppstigen runt och pratade minnen och hästar och att hitta någon att hångla med. Eller att ha fyra och fundera på om man verkligen inte kan ha kakan och äta den? Jag har ingen kaka överhuvudtaget, så för mig är det knappast ett problem.

När jag kom hem med Hugo blev mamma upprörd. En mindre granskog satt fast i pälsen och han hade lera hela benen, magen och halva ansiktet. Han hamnade i hon nere i tvättstugan, jag gömde mig i rummet för att slippa hjälpa till. Hugo gnällde så att det ekade i hela huset när mamma slog på vattnet. Det är samma historia varje gång, trots att han badas en gång i veckan... Varje gång är det den absolut värsta händelsen någonsin. Sen blir han torkad med hårblås och då njuter han. Knäpp hund.

Tanken på att vara ledig fram till 7 januari känns konstig. Lite obekväm faktiskt. Jag har massor av saker liggandes som jag borde ta tag i, så jag borde inte känna mig rastlös. Det är bara så himla tråkigt att ta tag i ansökningar och skoldokument. Det verkar som att ju mer ledig man är, dessto svårare är det att ta tag i de små sakerna man kan göra "när som helst"; Allt från att skriva en recension på ett gig 28 nov till att plocka i diskmaskinen. Men: Idag har jag både skrivit recensionen och plockat in o ut diskmaskinen. Tjoho! Imorgon ska jag fixa lite skolgrejer som blivit liggande i vanlig ordning. Och skriva nyårslöften. Sånt är viktigt. (Nu skulle jag kunna ha en väldigt lång utläggning om hur viktigt det är att ha mål och hur inspirerande jag tycker det är att sätta upp sådana, men istället ska jag plocka ur diskmaskinen igen för den piper och sen ta en dusch och tvätta mitt äckliga hår.)

Puss.

Julfirande




GOD JUL!


Dan för dopparedan

Imorgon smäller det. I år känns julen så himla långt borta. Mamma har gjort jättefint i huset och jag har jobbat julbord i en månad, men någon julstämning vill inte infinna sig. Jag ska slå in lite julklappar senare ikväll, kanske kommer lite julkänslor då.

I förmiddags var Jenny, Hugo och jag ute på tur kring Krokek. Gick förbi Uttersbergsstallet igen (eller snarare resterna av Uttersbergsstallet) och promenerade runt gården och våra gamla hagar. Det var skönt att gå där tillsammans med Jenny. Dels har jag inte sett henne på fyra månader, dels är hon en av de få människor som har samma minnen kring vårt gamla stall som jag. När vi kom upp till askorna fnissade jag lite generat och erkände att jag hade med mig kameran. Jenny flinade och halade upp kameran hon också. Min dator vill dessvärre inte kännas vid min kamera (glapp i sladden) men jag lägger upp bilderna så fort jag vunnit över tekniken.

Nu är det snart dags för treans bingo... !

Puss
C

Flopp

Killen som jag skulle hyrt lägenheten i Aspudden av har floppat uthyrningen. Jag har försökt få tag i honom senaste veckan för att prata om när jag kan flytta in och tjata lite till om kontrakt. Sist vi pratades vid i början på december skulle vi skriva kontrakt nästa gång jag kom till Stockholm och allt var lugnt. Jag kunde utan problem adressändra dit och han skulle kontakta sin hyresvärd för att meddela att jag skulle flytta dit. Sen har jag som sagt ringt och messat utan att få svar. Började ana ugglor i mossen och började ringa mer intensivt. När jag ringde idag efter lunch fick jag ett mess där han meddelade att han skulle ringa mig framåt kvällen. Och mycket riktigt, han ringde och bad om ursäkt för att han inte ringt tillbaka tidigare men att han haft sån ångest. Han har nämligen träffat en tjej och bestämt sig för att bo kvar i lägenheten.

Jag blev förbannad på det hopplösa viset. Jag var så beredd på att han skulle säga något sånt men hade in i det sista hoppats att han bara skulle vara flummig och därför inte svarat. Eller typ maginfluensa under extremt lång tid eller så. Men nej, han hade helt enkelt ångrat sig. För min del hade han gärna kunnat skita i ångesten och bara svarat första gången jag ringde så hade jag i alla fall haft två veckor på mig att hitta ett boende. Blir alltså ingen lägenhet i Stockholm 1 januari för mig.

Som tur är, mitt i all ilska, har jag helt fantastiska kompisar. Många har redan ringt eller mailat och sagt att jag kan bo hos dom så länge. Det går ingen nöd på mig just nu. Jag kan bo kvar hos mamma så länge jag inte behöver vara heltid i Stockholm och det behöver jag egentligen inte förrän kring 1 mars. Tanken på att bo med min mamma i ytterligare två månader (varav en jag är på turné, visserligen) är dock ganska enerverande...

En sak till som är lite ironisk är att jag äntligen fått tag i en stallplats som verkar vettig. Ska kolla på den nu i mellandagarna...

Så: Hör ni någon som vill hyra ut en lägenhet i Stockholm/Södertälje till en glad student med katt - be denne maila mig omgående; [email protected]

Nu är det hög tid att sova...

C

Minnestripp

Har precis ägnat ett par timmar åt att tanka in det jag behöver från de fem dvdskivor som innehåller all info jag hade på Indira. En del saker behöver jag ju helt enkelt inte längre, en del grejer har jag bara gått igenom. Behöver exempelvis inte ha tretusen bilder på Lars Winnerbäck i datorn. Jag kan gott och väl leta fram skivorna om jag nån gång skulle känna ett behov av att frossa i bilder, vilket jag ställer mig rätt tveksam till att jag kommer vilja.

Hittade dock en och annan bild som väckte minnen. Bilden nedan ger mig kalla kårar, just den bilden gör att jag minns hur sjukt ont jag hade när jag gjorde tatueringen. Herrejösses.


Ska dela med mig av fler roliga saker någon annan dag, nu ska jag definitivt sova om jag ska orka jobba sista dagen innan jul imorgon.

Kram
C


Love actually

Upptäckte att Love actually gick på tv när jag kom hem från jobbet nyss. Sitter och kollar i soffan nu, med datorn i knäet. Jag har kanske sett den här filmen ungefär hundra gånger. Jag är rätt svag för romantiska komedier. Särskilt den här. Fast jag kan inte låta bli att störa mig... Inte fan stannar hela världen är jag drar av mig kläderna för att hoppa i ett bad... Ni vet den där scenen när hon tjejen hoppar i för att simma efter killens papper... Ljuv musik när hon börjar klä av sig och hoppa i och han står bara och tittar. Öh. Borde skaffa mig en bra musiker som smälter in lätt och kan spela lite stämningshöjande bakgrundsmusik varje gång jag klär av mig. Eller egentligen varje gång jag dyker upp.

Jobbat 11-21 och nu ska jag typ äta lite strax och sova o sen jobbar jag sista julbordet imorgon! Woho! Sen jobbar jag visserligen på måndag, men bara ett par timmar vanlig lunchservering. Känns som om jag bara jobbat o jobbat hela december... Men det har jag ju iofs också...

VI hörs snart,

Skylten - igen!


Nu bär det av till Linköping och Skylten igen. Möta upp Johanna och se Wrestling with angels. Trodde jag väl aldrig... 

C

Dödsstjärnan @ julfest

Ikväll har Dödsstjärnan kört scenpoesi på en julfest. Det var riktigt roligt, faktiskt. Låter ju torrt, men funkade toppen. Efteråt fick vi mingla med Östergötlands kulturelit och äta julkäk. För oss vegetarianer innebar det typ grönkål (som satt fast mellan mina tänder i flera timmar efteråt), potatissallad och bröd men jag hade inte ätit ordentligt på hela dagen så jag var djupt tacksam. 

Mötte upp Johanna efteråt, sen åkte vi till Lina i Ljungsbro och kollade på Solen i ögonen. Brudarna hade ju sett den ungefär trehundra gånger men jag var rätt nyfiken på extramaterialet. Tro det eller ej, men roligt att se filmen för tredje gången också. Extra kul att just se den ihop med tjejerna. Mycket minnen och skratt. Johanna uppmärksammade mig på att vi gör samma roliga huvudrörelse i Åt samma håll ("Vi kanske hittar nåt att bygga upp en vacker dag"). Ser för roligt ut! Johanna hade messat mig i förra veckan och skrivit att hon och Lina, jag citerar, "höll på att dö" för att jag var så söt i slutet på Dom sista drömmarna på extramaterialet. Vi tittade och jag var mycket riktigt med. I Jonas mössa och allt, ser för rolig ut där också... Känns lite faktiskt ganska bra att vara med här o var (alldeles lagom mycket, nämligen nästan inte alls), det gör på något vis sommaren lite verkligare. 

Jämförde precis LWs turnédatum med min turné och såg att jag jobbar alla dagar utom giget i Bergen, men då jobbar jag i Kristianstad dagen därpå. Jag har helt kaxigt sagt att jag inte ska gå på några gig framöver. I bilen från Linköping, med dvd-kvällen i färskt minne kändes det som det mest korkade uttalandet någonsin. Nu spelar det mindre roll.

Vi ses snart,
C

Mirinda


Idag välkomnar vi MacBooken Mirinda till familjen DeVille. Bilden ovan är tagen när jag lite fundersamt tryckte på knappen "Ta ögonblicksbild" när jag höll på att ändra inställningarna. Helt plötsligt dök det upp en stor bild. Inbyggd webcam visade det sig.

C

Uttersbergsstallet


Foto: Björn Persson


Det är visserligen en naturlig del att acceptera att platser från ens barndom förändras eller vi värsta fall helt upphör. Jag måste dock ta svängen förbi mitt älskade Uttersberg på vägen hem från skolan idag. I söndags när jag jobbade fick jag nämligen ett mess av Jenny i Barcelona; "Uttersbergsstallet har brunnit upp! Så helvetes obehagligt..."

Helt jävla sjukt. Något som känns som mitt barndomshem såg ut som ovan den 13 december. Jag går sönder när jag ser bilderna. I den övertända ladan har jag tillbringat nästan all min lediga tid, dag ut och dag in från sommaren 1998 till hösten 2005. Där har Olga bott från 94/95 tills vi som sagt flyttade 2005. Nu har stallet stått tomt sedan 2006 ungefär.

I Uttersbergsstallet startade vi, fyra extremt drivna töser, upp Uttersbergs Ryttarförening 2002. Där arrangerade vi tävlingar, röjde, rensade, målade om, renoverade, pysslade. Uttersbergsstallet hade lagt ner långt tidigare om det inte var för oss tjejer som var så extremt engagerade i vårt stall. Stallet fungerade som fritidsgård där vi älskade varandra och våra hästar hämningslöst. Vi åt tårta i stallgången sittandes på höbalar när Jenny tog sitt körkort, vi vakade i stallet när fölen föddes, pratade relationer, grät över varandras hopplöshet och alla grabbarna som krossade våra hjärtan. Vi slogs och förenades och skvallrade och skvallrade och skvallrade. Få platser har innan eller efter känts så trygga som Uttersbergsstallet gjort för mig. Där Tessa blev sparkad i golvet av Lisette, Jenny sparkad i magen av Jalle och jag fick knäet söndersparkat av Olga.

Hittade precis vår gamla hemsida... Uttersbergsstallet har gått ur tiden och nu är det bara att kolla våra fula gamla bilder och skratta.

C




Stockholm

För vissa är Stockholm likställt med stress. För mig är det tvärtom. Jag och Michaela susade upp till storstan i Pärlan efter jobbet. En stund på Nalen och en cola med Teresa på något underligt ställe efteråt. Nu sitter på jag på Michaelas sängkant i Solna och ska somna strax. Ögonlocken drar neråt. Att komma till Stockholm är som att äntligen ge sig själv en chans att andas, om så bara en liten stund.
Jag är ledsen Norrköping, men du tar så mycket mer än vad du ger. Vi drar visst aldrig jämnt.

C

Dödsstjärnan @ Norrköpings Kulturhus

Vilket sjukt roligt gig! Dödsstjärnan har haft poesigig på Norrköpings Kulturhus och det var hur mysigt som helst. Lite flummigt, minst sagt. Inte från arrangörernas sida, de var toppen. Vi var däremot rätt röriga. Skitsamma. Världens sötaste loge, goda lussebullar och glada poeter. Sen en intervju med en Helena som gjorde projektarbete om hur dikter/bilder/musik påverkar och varför. Intervjun spelades in med bandare och blev ungefär 70 minuter lång. Stackars tjej att lyssna igenom allt det där... Dödsstjärnan är INTE Sveriges mest organiserade människor. Jonas har en tendens att flumma och flumma och garva och Martin försöker vara saklig men flummar lite och jag flyter iväg om annat och sen slutar det med att ordet "knark" dyker upp överallt. Roligt var det i alla fall.

En annan rolig sak var att en gammal lärare till mig kom dit. Jag tror hon var lärare för de elever som höll i kvällen vi uppträdde på. Hon är så söt att jag nästan blir lite förälskad när jag träffar henne.

Öhm... Sen fikade Martin och jag en stund innan hans tåg skulle gå. Jonas skulle iväg på party och hade inte tid med oss. Jag var världens sämsta, mest bittra fikakompis. Det blir en väldigt konstig vändning på det här blogginlägget men jag vill be om ursäkt för att just nu har väldigt lite ork. Om jag är sur, tråkig eller bitter så förlåt. Jag tänker ge mig själv till efter jul, sedan återkommer jag. Förhoppningsvis en gladare, piggare version av mig som har lärt sig att klara sig själv.

C

Ord på en känsla.

"En dag vaknar du och märker
att vi är var och en för sig
Att alla dom som du fördömde
aldrig tävlade mot dig
Då blir det tomt i dina händer
Då står du ensam fast i snön
Du skulle hämta lite vatten
Du tog dig över hela sjön"

l.w.

Måndag

Avklarat:
* LIA-presentation
* Retoriktenta

Sen Pärlan full fart upp till Sthlm. Besök på US. Kärlek och lite chokladtårta av en slump eftersom Mia visade sig fylla år. Sen en vända på stan och så garderoben på Orionteatern. Såg tyvärr inte så mycket av giget som jag hade hoppats, men åh vad vacker Anna är. Helt sanslöst.

Nu är jag hos Michaela och vi ska precis börja plugga till tentan i projektledning kl 10 imorgon... Skitbra planering.

C


Helg avklarad

Ännu en helg borta och jag är fortfarande vid liv. Förra helgen brände jag en jäkla massa pengar på tråkiga saker, typ flyttsläp och olja till bilen och mat och annat tråkigt. Den här helgen har jag inte bränt ett öre, för jag har varit på jobbet all min vakna tid. Finns alltså istället en chans att jag faktiskt dragit in lite pengar till den skramlande huskassan. Woho!

Veckan som kommer nu ska bara betas av. Det ska bli oförklarligt skönt när den är över:
Måndag: LIA-presentation (som filmas och bedöms i kursen i retorik), sen Anna T hela kvällen (STHLM! som ett andningshål...)
Tisdag: Tenta (som jag trodde låg på onsdagen men inte gjorde det och jag insåg idag (!) att kurslitteraturen ligger nedpackad i flyttkartonger), sen styrelsemöte i Lkpg
Onsdag: Skola dagtid antar jag, sen jobba 16-22
Torsdag: studieresa till Sthlm (helt fantastiskt att en utbildning förlagd i Nyköping med åtminstone 50 % av eleverna bosatta/uppvuxna i Sthlm åker till just Sthlm på studieresa... Men kul!)
Fredag: studieresa fm, sen Kulturhuset kl 18:30 med Dödsstjärnan på scen
Lördag/söndag: Jobba

Woho, upptäckte precis att vi har "clinic i excel" på onsdag - valfritt och eftersom jag är svensk mästare i just excel kan jag alltså sova. Oh my vad bra!
Imorgon är skolan bara 10-12 så sen tänkte jag kanske försöka mig på ett litet besök på US. Lite larvigt att komma tillbaka på besök efter en vecka kan tyckas, men det är det inte.

Vi ses,
C

Skylten! (och en kärleksförklaring)

Några saker värda att nämna innan jag slocknar:

1. Jag älskar Johanna.
Om det inte framgått tidigare eller om jag helt enkelt glömt att säga det. Jag älskar Johanna. När jag ser henne blir jag glad ända in i själen och fylls av sån kärlek att jag skulle sätta mitt liv för att skydda hennes.

2. Jag kan inte sluta nynna "och presenterar mig alltid extra artigt för män" istället för "och presenterar mig alltid extra artigt, men" i den där Lasse Lindh låten...

3. Jag hittade nyss katten instängd i bastun (används som förråd, alltså inte varmt, inte grillad katt). Eftersom hon är stum har hon liksom inte sagt någonting särskilt utan lagt sig tillrätta i sin resebur som stod där inne. Mamma har säkert sovit nån eller ett par timmar i alla fall. Jag undrar hur länge katten suttit i bastun...

4. Navid Modiri & Gudarna är grymma och nog fan kan det röjas på Skylten. Jag ska sluta påstå motsatsen.

5. På vägen hem prövade jag om man kunde hålla den hastighet som var på förra skylten istället för den senaste. Alltså om man åker av motorvägen så får man hålla 110 fast det blir 90. När det sen blir 70 får man håla 90. Det visade sig att det var mer eller mindre problemlöst att ligga i 100 km i timmen på Strandvägen. Två tips på vägen; sakta ner lite grann vid de ställen där man kanar in i bergväggen om fästet släpper och pröva helst inte den här leken när det är dagsljus och poliserna är vakna. Här i Kolmården finns det nämligen inga poliser på kvälls/nattetid. Och en tredje grej; Ni som kan Pärlans regnr behöver helst inte ge det till polisen ihop med det här blogginlägget.

6. Sjukt trött. Absurt trött. Fascinerande trött. Och nyduschad. Så svettig efter ovan nämnda gig på Skylten att kläderna fortfarande var blöta (inte fuktiga utan blöta) när jag kom hem en timme efter giget.

7. Jag vann precis en dialog mot Tim. Om någon tror att man har dialoger med och inte mot personer, så är det fel. Jag fick precis sista ordet i en msn-konversation. Det har gått 8 minuter utan svar. Jag anser därmed att jag vann. Jag ska förklara någon dag.

8. Jag behöver sovplats i Sthlm på måndag. Puss utlovas.

9. Nummer 8 var ett skämt. Fast jag behöver sovplats. Fast jag tänker inte annonsera det på min blogg. Detta är alltså inte en kontaktannons. Eller? Popare söker popare.

God natt,
C


Skylten?

Ikväll spelar Navid Modiri och Gudarna på Skylten i Linköping och jag ligger som en potatis i soffan hemma hos morsan och förstår att det inte finns så himla många bra anledningar att inte åka dit. Eller jo, i och för sig. Jag måste skriva en idébeskrivning för mitt examensprojekt. Men behöver å andra sidan inte lämna Norrköping förrän vid åtta.

Med andra ord: Jag ska nog till Linköping och se Navid & Gudarna ikväll. Fan vad grymt.

Idag jobbat 10:30-16:30 och är helt slut. Imorgon jobbar jag 10-22, söndag 10-19. Sen är det skola måndag med redovisning, Anna Ternheim på kvällen, tisdag skola, onsdag tenta, torsdag studieresa, fredag studieresa och så står Dödsstjärnan på scenen kl 18:30 i Norpan. Sen är det helg igen och jag jobbar morgon - kväll. Blir trött bara jag tänker på det.

C


Torsdag

Det blev ett SM-lag för Östergötland även i år. Denna gång bildades laget av Vilska Lindgren, Vilgot Åkerblom, Jon Hauge Evaldsson och Pernilla Stammler. Den sistnämnda hade jag inte hört förut, de andra tre är gamla rävar. Det var kul att se poetry slam i Norrköping igen, jag har inte kunnat kolla en enda gång i höst. Roligt också att nästan alla läste nya grejer jag inte hört förut! Duktiga poeter. Jag var en ganska rörig MC men var iaf snygg i min svarta skjorta och mina hängslen. Alltid något.

Det är mysigt att träffa poetgänget i Norrköping. De är som en liten familj. Lite underliga, men mycket söta. Enkla att prata med, så långt ifrån pretto man kan komma. Efter slamet blev det poetpizza såklart. Vi var ungefär tio kottar som knatade ner till Top Pizza, Norrköpings bästa pizzeria. Vi fyllde nästan hela pizzerian.

Dum som jag var tjatade jag med Jonas på poetpizza genom att lova honom skjuts hem till Söderköping efteråt. Sagt och gjort, fick med mig en lagom tjurig Jonas som var så mån om att hålla mig på avstånd att han knappt kan kallprata. Jag blev som vanligt tjurig tillbaka och sen satt vi och tjafsade över en pizza och det hade antagligen varit trevligare att bara skiljas åt från början. Det är lätt att vara efterklok och på vägen hem svor jag över min egen naivitet och frustrationen över att kloka beslut kan göra så ont.

Nyss fick jag ett sms från någon helt annan, som ställer frågor jag inte kan svara på. A älskar B som älskar C.

"Jag har lärt mig att sakna är bättre än att ha, för man saknar inte sånt som man har"

C

Onsdag

... och en gnagande känsla av att jag glömt något viktigt jag ska göra. Om jag inte kommer på vad det är ska jag ägna kvällen åt att hälsa på mina älskade hästar och kanske till och med ta med Olga ut på en liten promenad. Det är inte klokt hur mycket jag saknar mina pållar. Idag är det två och en halv vecka sedan jag såg dom sist; det längsta jag varit utan dom på flera år!

Förutom påll-besök blir det kanske extrem svullning i godis. Behöver skriva en bidragsansökan till inför SM också. Jag har blivit extremt förtjust i Laaksos låt "Someone somewhere". Funderar på att försöka göra en översättning av den... Vore ett kul pyssel för någon som har för mycket tid. (Hur nu det kan vara jag...)

På torsdag är det final i poetry slam i Norrköping på Stadsbiblioteket. Åtta finalister har tagits ut på de senaste fyra slamen i Norrköping och Linköping. Nu ska fyra av dessa åtta bilda Östergötlands lag i poetry slam-SM 2009. Vinnaren blir dessutom Östgötsk mästare. Det ni. Jag räknar poäng, är MC eller något annat spännande. Hoppas vi ses där.

C


Flytthelg

Sitter i mammas soffa; jag, mamma och Hugo på rad. Mamma tittar på Livet i Fagervik och jag försöker uppdatera mig om vad som hänt sedan jag satt vid en dator sist. Inget särskilt, ärligt talat. I riktiga livet, däremot, har det varit bra hastighet senaste dagarna. I fredags var det premiär för Solen i ögonen - En film om Lars Winnerbäck. Rev biljetter en stund och kollade filmen sen. Satt ihopkurad bakom en pelare i trappen och tittade. Mycket känslor i att se brudarna stå där framme och se lyckliga ut. Brudarna och min axel hoppandes i takt.

Lördag jobbade jag bio igen, två visningar. Hann hem emellan och skurade spisen. Tittade på filmen igen på andra visningen, Sofia satt bredvid mig och sa att jag fick tjuta bäst jag ville. Världens bästa Sofia. Sen direkt från bion till Kägelbanan för att gå på Live Aids Day. Nästan precis när vi kom innanför dörren spelade Montys Loco, som ju antagligen är Sveriges bästa band. Under deras gig kom jag på mig själv med att bara le hela tiden. De är så grymma!

Senare spelade Lasse Lindh på samma scen. Det hade varit väldigt glest med folk men då äntligen började det ramla in lite publik. Lindh spelade Boys don't cry, grymt det också. Resten av kvällen var seg, men jag var väldigt fin i håret! Haha. För en gångs skull var jag sjukt nöjd med hur håret såg ut. Måste tyvärr vara enda gången jag har ett bra hårdag utan att ha kameran med mig...

Sen flyttstäd hela natten, flytt hela söndag. Tim, Michaela och jag började bära saker ner i släpet vid 12 i Årsta. Parkerade släpet hos mamma i Kolmården kl 01:35. Skulle ha flyttat alla saker till förrådet vid min nya lägenhet, men fick inte tag i killen jag hyr av utan fick köra skiten (ursäkta språket) ner till Norrköping. Där mötte pappa och hans kompis Lasse upp mig och vi började lasta ur grejerna in i pappas målarverkstad. När allt var ute ur släpet, typ kl 20:45, åkte vi vidare till Smedjegatan och började tömma det jag hade kvar i den lägenheten. Därifrån åkte vi vid 22 och började återigen tömma in sakerna till verkstaden. Sen därifrån till mammas hus, för bäddsoffan gick inte in i verkstaden. Hos mamma släpade vi ut två soffor till släpet och så ner med 90 kg bäddsoffa för trappan hos mamma. Vid det laget hjälpte inte vilja längre. Armarna bara vek sig. In med sofforna till verkstaden, tillbaka med släp och bil till mamma. Somnade strax efter två. Sen upp igen vid 8, duschade och körde släpet tillbaka till Årsta. Från Årsta till Sundbyberg och hämtade killen jag hyr av, körde honom till Skarpnäck med nycklarna till hyresvärden. Därifrån tillbaka till Årsta och käka pizza med Michaela, sen ner till Norrköping igen. Var så himla trött att jag behövde stanna i Sillekrog och sova en halvtimme i bilen.

Sen hamnade jag här i soffan och nu är det snart dags att sova om jag ska orka tillbaka till skolan imorgon bitti.

Vi ses,
C

RSS 2.0