Dikter

Nu ligger det uppe några nya dikter på Cruel Poems. Råkade lägga den dikten jag gillade bäst först, så den är längst ner. Men men. Tre dikter har jag lagt upp; "Sirapslimpa", "Insikt" och "Oslo". Alla är rätt gamla vid det här laget. Jag har glömt lägga upp. Har en drös nya dikter som kommer när jag hinner renskriva.

Kram från Trysil.

p&l

informationsmöte och rundvandring avklarad. lite mindre panik. inte utan panik, såklart, men mindre. är i övrigt ledig idag. har lite jobb som jag behöver göra från min fina mac men inget akut egentligen. jag tänker försöka vara ledig. kl 19.45 kör oskar hanska inne på festivalområdet, tänkte gå förbi och kika. kanske se laleh innan det, tyvärr överlappar de varandra men blir väl första halvan av laleh och sen oskar.kanske. festivalområdet är absurt stort med gigantiska logeområden. de artister jag ska pyssla om håller till på scenen Venus där det visade sig att Jakob också höll till. jahaja tänkte jag. inte ett glatt jahaja, utan ett bittert. sen kom jag på att jag ju bestämde mig för att ge mig själv någon slags nystart. typ inte tänka att det är jobbigt att träffa människor som det en gång varit jobbigt med. istället tänka fan vad soft att vi hamnade på samma scen när vi känner varandra och allt! för det finns ju såklart saker jag tycker mycket om med exempelvis Jakob. och jag vet ju att han är bra på sitt jobb. alltså: måste berätta en häftig grej! jag och Jakob jobbar vid samma scen, fast med helt olika saker. grymt ju!

sov hos mikaela inatt men har inte hunnit hälsa på henne än. det är lite underligt. hon började jobba fem imorse så hon sov när jag kom och jobbade när jag åkte. kommer att träffa henne på området senare idag tror jag, annars hemma. har saknat henne, ska bli roligt att säga hej och snacka lite skit.

igår när jag lämnat av gänget vid campingen o skulle köra till falun (mikaela) fick jag ett mess från min busschaufför Tommy som skrev "nu åker jag från Dalarna till Stockholm. var är du?". då hade jag åkt från Stockholm och landat i Borlänge för typ en halvtimme sedan. men han kommer tillbaka fredag natt sa han. då kommer han inte undan.

livet är bra grymt idag. nästan ledig. vackert väder. bra människor överallt. allt jag saknar är honom. men jag saknar honom mycket. på söndag blir det tillbaka till skogen utanför skara. äntligen.

Skara

det slet och drog i mig. slet och drog så mycket att jag blev tvungen att byta bort mina arbetspass. impulsivt. bara bytte på midsommarafton och fick lördag söndag fria. jobbade tio till halv tolv på kvällen. körde hem. köpte två energidryck. duschade. tillbaka i bilen tio över tolv. mammas fantastiska honda. inte många mil under etthundratrettio. motorväg. svisch. landsväg. svisch. jönköping på en timme. skövde efter två. en älg bakom stängslet åt träd. skara. några minuter till lilla bjurum. grusväg. och sen stod han där. vacker, såklart. och glad. jag speedad på energidryck och en rad choklad och på förälskelse. somnade fortfarande förvånad. vaknade leende. ledig dag med världens vackraste människa. solsken i skaraborg fast smhi sagt regn. lunch i lidköping. glass i skara. grillat på tomten med bensin för att tända på och fin, blå rök. den bästa dagen på länge. jag glömde till och med bort allt jag borde göra.

imorgon kl 07 går tåget upp mot stockholm igen. förbereda för turné mån-tis. tisdag kväll åker vi till p&l. ons-tors jobb som artistvärd på p&l. fre-lör turné. sön blir jag avsläppt någonstans mellan trysil och tjörn. nu är tvätten klar och hängd och det är sovdags.

natti.

tillbaka

såg att jag skrivit om tåg. hur fantastiskt det är att åka tåg. det var en morgon jag skrev det. det var sol. det var tomt på tåget. idag åkte jag hem igen. tåget var tjugo minuter sent i starten. det var absurt mycket folk. jag fick stå i gången en timme tills vi stannade i nyköping. sen sitta till kolmården. sitta var bättre. mycket bättre. jag blev på dåligt humör. först såg jag en tjej som såg ut som hon skulle bryta ihop och tänkte att hon borde tänka glada tankar istället för på barnen som skrek och att vi stod som packade sillar och skulle få göra det en lång stund. sen blev jag likadan. ville döda barnet (inte bokstavligt, men få tyst på det. kanske trycka in extremt mycket socker i munnen på det).

Frkensvr kommenterade mitt förra inlägg och hade sett mig på Lasse Lindhs gig i Kungsan igår. det stämmer nog jättebra, för jag var där. prickig kjol. Jjg minns inte prickig kjol men minns en tjej som log mot mig (som blev ivägjagad från scenen av knäpp fyllogubbe som var rolig att skratta åt om man satt på en parkbänk en bit bort, vilket jag ju gjorde. men antagligen inte så rolig att stå bredvid.) och sen en ljushårig tjej som jag minns någonstans ifrån. hm?

jag och Teresa var nämligen och såg Lindh. helt skum konsert, men ganska roligt. sen sov jag på Teresas soffa. nu är jag hemma i min lägenhet. jag tycker om den. imorgon jobba 10-22.

glad midsommar på er!

Ihop

på väg till stockholm. två dagar på us med tim i repan. nu tåg. jag gillar tåg. jättemycket. jag hade nästan glömt det. sol över sörmland och åkrar och grönt och fina gårdar som jag hela tiden tänker "där skulle man bo" om. när jag åkte ner till lund i maj frågade mia var jag var någonstans. sa att när jag tittade ut såg jag en gård. "aha! den röda?" svarade hon. jag började skratta så mycket att jag fick en konstig blick av killen mittemot.

förresten: vi är ihop nu. vi gick ett varv runt strömmen häromkvällen och så bestämde vi det. att vi är ihop. är det inte början på något stort och fantastiskt så vet jag inte vad kärlek är. sen sov vi hemma hos mig för första gången. jag gillar hans lägenhet bättre. sen åkte han. långt bort. tillbaka i augusti. när jag kom hem från jobbet såg jag att han lämnat sin tandborste. tandborsttricket. jag vet att det funkar på förälskade killar. har gjort det så många gånger. lämnat tandborsten där och så blir de helt lyriska. har aldrig fattat grejen. nu såg jag hans tandborste i mitt badrum och blev så glad att jag ringde honom. "du har lämnat tandborsten!" sa jag och log så mycket att det krampade i kinderna. "jag vet" skrattade han. "det var ingen slump. jag kommer tillbaka". aldrig blivit så lycklig över en tandborste. men inte vilken tandborste som helst. hans.

tåget bromsar in i nyköping. jag som sa att jag aldrig skulle sätta min fot där efter examen. sa det så sent som examensdagen. några timmar senare träffade jag honom. nu är nyköping nästan den finaste stad jag vet.

jag har blivit en outhärdlig, förälskad jävel. don't blame cruella.

ibland gör man rätt

ibland gör man fel. jag har markus krunegård-tröja på mig. som om någon skulle se den, har haft femtioelva tjocka tröjor och regnjacka över. men det jag menade var att jag gjorde fel förut trots att jag ville göra rätt. som ett litet monster som sitter i mitt huvud och får mig att göra tvärtemot. men nu är det bra igen. men det stör mig.

men en BRA sak:
jag liverecenserar från where the action is i stockholm i helgen! kolla in på www.musicstage.se

vi ses.

för att

citera min facebookstatus:

matilda olofsson inser att det är en bra idé att köpa en regnjacka på vägen till sthlm imorgon. inser också att det inte finns ett enda tåg som är i norpan innan kl 9 en söndag! inser mest att oavsett väder och färdmedel kommer imorgon bli bra bara han är där. och det är han ju.

Nytt liv

Mitt nya liv startar idag. Öh. Eller typ. Jag åt ju (som bekant?) inget socker 30 mars - 1 maj. Sen höll det liksom i sig, har inte haft sockersug direkt. Inte druckit så mycket läsk, knappt ätit godis, kakor och skit. Känns dessvärre som att det blir mer och mer och nu börjar suget komma tillbaka. Bäst att ta tjuren vid hornen så stopp nu igen. Jag vill inte riktigt säga nolltolerans till 1 augusti men kanske fredagsgodis enbart fram till 1 augusti? Fungerar det tror vi? Kanske bäst med nolltolerans.

Idag första dagen på jobbet igen. Suck och stön. Ta mig iväg långt långt bort från tallrikar och matrester. Dock: Efter nästan ett halvårs uppehåll hade jag ork att kvittra och fixa med gästerna och sa bara en enda gång när det plingade i dörren "men jävla skit, GÅ HEM!" (i personalrummet, inte i entrén...).

Nu dags för promenad. Finns det något vackrare än promenadstigen längs med Strömmen i Norrköping? Det är fan svårslaget.

C

The Quiz

You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you

 

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you’ve cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVD’s

 

There are things you need to know about me
I’m weak right now, so weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you

 

Would you freak out if I said i liked you?
Do you walk the line
Is your IQ higher than your neighbour’s
And is it very much higher than mine

 

Can you sleep when I grind my teeth
Do you look away if I slob when I eat
Will you let me be myself
Can you at all times wear socks, because I’m still scared of feet

 

And if I’d fall, would you pick me up
And if I’d fall, would you pick me up

 

Do you talk in the middle of Seinfeld
Do you read more than two books a month
Do you get racist or sexist when you’ve had a few
Is it fine if I make more money than you

 

Have you slept with any people I work with
Is there anyone you’d rather wish I’d be
Do you still keep pictures of old girlfriends
Are they prettier than me

 

And if I’d fall, would you pick me up
If I’d fall, would you pick me up

 

-A. Norlin


today...

igår kväll smet vi från festen och hem till hans lägenhet som hade te och spotify och skivor i precis rätt former och färger. sverige sämsta djs fast vad gör väl det. finaste kvällen på så länge och han lika nördig som jag på musiken och teet och för fjärde natten i rad sov jag nästan inte alls. fina kvällen blev natt och jag vågade nästan inte röra mig. han så vacker att sinatra skulle fallit. när jag öppnade ögonen skrattade han redan och han är ju som vackrast när han skrattar.

tog pärlan ner till skolan och var observatör vid intagningsproven för blivande KYM09 fram till halv nio ikväll. messade mia nån gång på dagen. hon är ju fin men alltid så dömande. verkade anse att det är kört för mig nu. jag blev ledsen och ägnade en stor del av dagen åt att tänka att allting antagligen hade gått åt skogen. sen ringde han och då kändes de tankarna väldigt verklighetsfrämmande. konstigt hur tankemonster bara växer sig större och större om man inte stoppar dom.

jag är så sömnig. imorgon ska jag till älskade ponnyn. nu ska jag försöka betala lite fakturor innan jag slocknar.

puss.

Att besöka Expedit

Vill skriva något. Får inte orden rätt. Jag sov. Sen vaknade jag. Så försökte jag sova igen men kunde inte. Åsa och Sofia sover sött i vardagsrummet. Jag lämnade dem där och följde honom till bilen.

Senaste dagarna: En blandning mellan lyckorus och extrem skräck/panik.

Jag är positivt lagd. Faktiskt. Jag säger alltid korkade saker typ första drinken var för söt, andra för sur men det är ju jättebra att båda inte var sura. Eller söta. Jag tror det är tur för hade jag haft något vett i skallen och lärt av mina erfarenheter vore jag mer än bara skräckslagen. Har satt ben på sängen. Får nu plats i fosterställning därunder om så skulle behövas.

Fest ikväll. Jag undrar om någon hade trevligt eller om bara jag var glad att en hel drös av mina vänner var på samma ställe. Vi gick ut och hamnade på Svea Skeppet. Jag minns mest dunket, det tomma dansgolvet och ett par gigantiska bröst som gick omkring. Vi gick hem till Expedit istället.

Nu ska jag försöka sova igen. Min ponny är dålig igen och det är förbaskat obra. Jag ska försöka hinna dit på fm imorgon och trösta och krama. Var där idag och hon blev glad och luktade gott. Som jag älskar henne. Låt låt låt henne bli frisk fort.

Natti.


En torsdag som känns som en söndagförst lite sömn. alltid avslöjad på lite sömn. sen svårt att vara tyst. och en konstig känsla över bröstet som inte gav med sig. obehaglig men sen bekant. konstig. oscar plockade upp mig, vi åkte till ikea (igen). jag köpte expedit tv-bänk och ett galant skrivbord. framåt kvällen kom syster och bror och pappa med familj. det blev fullt i min lilla lägenhet. pappa var snäll och tog med sig mitt vardagsrumsbord. nu är nästan allt i lägenheten men det är ändå ganska tomt. fast ändå bra. det blir verkligen bra det här.

[plats för rolig anekdot som kanske får bli vid ett senare tillfälle]

sen ringde det i min telefon. prövade att ligga i min soffa och prata. allt är oprövat men det funkade fint. sen på köksgolvet. lite som att vara fjorton år igen. först bara satt. ingen effektivitet, bara satt. sen passade på att plocka ihop lådor jag köpt på ikea. sen la vi på. det blev lite tyst i lägenheten men sen ringde jakob på och ville ha te. det fick han. och av ren slump hade jag bakat veganska kakor till fikat. väldigt passande.

nu tomt i lägenheten o snurr i huvudet men mest sömn. imorgon typ inflyttningsfest och lite examensfest. inget begrepp om hur mycket folk det blir. kanske sju. kanske tolv. kanske arton. troligen närmre sju. jag är inte speciellt festsugen. på lördag kommer släkt till mammas hus (som inte har tre trappor...). efter det ska jag till nyköping och fira maries examen. det ser jag fram emot. mycket.

nu sömn.

Examen


Pop.

Haft en fin examensdag och ännu finare examenskväll. Trevligt sällskap. Imorgon mer rapport och någon bild eller två. Nu sömn. Imorgon bitti kl 9.30 Ikea med Oscar. Skrivbord och tv-hylla coming up.

Kärlek.

Examen

Bloggade aldrig igår, vilket är lite konstigt eftersom jag igår fick besked om att jag får examen från min utbildning. Först skulle jag inte få det pga ett dokument jag glömt att lämna in. Frustrerad är bara förnamnet. Sen ett "vänta nu" och så ordnade vår fantastiska utbildningsledare så att just det dokumentet kunde täckas av allt jag lämnat in till mitt examensarbete. 11:17 igår fick jag ett mess där det stod "Tja! Grattis! Du är klar!". Har verkligen slitit för att få in alla kompletteringar och skit i tid nu senaste månaden, så lättnadskänslan var enorm.

Kl 15 champange och jordgubbar. 17.30 fotografering. 18-21.30 mat och festligheter i Gästabudssalen i Nyköping. Sen efterfest. Sen slut. Två år! Det känns som om jag precis började... Har hängt upp prickiga klänningen på galge (tidigare låg den i en flyttkartong som allting annat...) i väntan på att det ska bli dags att rulla norrut. Blir nog fint det här. Simon Norrsveden ska spela på festligheterna också. Det blir ju grymt.Nu : Upp och iväg. Ny piercingkula måste inhandlas. Inte varje dag man tar examen! Cider och jordgubbar och en födelsedagspresent till världens bästa Mia som fyller år idag och känner sig totalt bortglömd för att alla bara tar examen.

Kärlek!

Skapa ett hemma

Sov tolv timmar i natt. När jag vaknade stod en skål gröt vid sängen som nog hade stått där sen den var varm. Nu var den väldigt kall. Vaknade till ledig dag för första gången på evighet. Igår också nästan ledigt men gills inte för var så utmattad att jag inte kunde göra något. Och behövde dessutom redovisa SM hela kvällen. Imorgon också.

Flyttkartonger nästan hela dagen. Och pannkakor. Kommer få skörbjugg. Äter bara pannkakor. Lätt att göra, gott att äta. Lätt att göra så mycket att det räcker till alla måltider ett par dagar i sträck. Hinner aldrig frysa in innan jag har ätit upp allihop...

Kartonger och disk. Sen ett mail jag inte ville ha. Tappade inspirationen och åkte till Ikea istället. Martin och jag åt i restaurangen. Killen bakom disken var söt. Jag har börjat tycka att alla är söta. "Han kanske man skulle...". Alla.

Försöker sortera allt jag packar upp. Hittade foton idag. La alla kort på honom i ett kuvert och slöt det. Att öppna en annan gång i en annan tid. Lite för att det gör ont. Mest för att han är borta nu och jag vill inte ha honom i min vardag. Inte i mina lådor med alla fina kort i. Där hör han inte hemma längre. Alla minnen la jag i ett annat kuvert. Jag tycker så mycket om honom, men jag vill inte ha honom i mitt liv.

I sovrummet hänger alla kläder i garderoben nu. Det blev väldigt tomt på golvet där allt legat i en stor hög sen jag flyttade in. Kommer behöva en plan.

Imorgon lunch hos Oscar. Dags att sova. Natti.

RSS 2.0