Vacker morgon ...

Vacker morgon i Stockholm. Jag och Magnus gjorde sällskap från Årsta in till Söder. Trodde det skulle kännas jobbigare att promenera på morgonen, men det var skönt att gå och trevligare än att åka tunnelbana. Konstaterade snabbt att utan Magnus hade jag aldrig hittat, hade gått åt andra hållet redan vid första korsningen. Nu är jag osäker på om jag hittar hem igen. 45 minuter tog promenaden och frös gjorde jag bara första minutrarna. Jag ser fram emot fortsatt promenering minst hela oktober. Är dessutom luspank, så kan jag spara in lite kostnader för lokaltrafik är jag lycklig.

Igår sålde jag soffan! Vet inte hur mycket av soffhistorien som jag delgett, men alltihop började i alla fall med att jag köpte fel soffa på IKEA. Eller ja, fick med mig fel soffa hem i alla fall. Istället för en Ektorp bäddsoffa fick jag med mig en vanlig Ektorp-soffa. Eftersom en vanlig tvåsitssoffa är rätt obekväm att sova i och att felet egentligen var IKEAs så beslöt jag mig för att lämna tillbaka soffan. Kvällen när jag skulle hyra släp hittade jag en annons på Blocket om en begagnad bäddsoffa, sån som jag tänkt köpa. Ny kostade den 6200 kr, den här tjejen sålde den för 2000 kr. Jag köpte den och vi åkte för att hämta den på St Eriksgatan. Blev varnad i telefon för att hon bodde på 6e (!) våningen och att soffan vägde 90 kg. SÅ farligt kan det ju inte vara, tänkte jag i min naivitet. Jag övertalade Teresa som aldrig fick reda på extrainformationen, var helt enkelt rädd att hon skulle hoppa av. Senare suckade hon och sa att om jag bara sagt det från början hade hon ju kunnat ringa fler att bära... Men men, det gjorde jag inte och Teresa och jag kom till soffan som faktiskt vägde 90 kg, minst. Och ja, den stod på 6e våningen utan att gå in i hissen. Vi kunde inte rubba den. Teresa ringde en vän som kom efter nån halvtimme. Stackars sate. Sen var det bara att börja släpa skiten ner för trapporna. Herrejösses, vilket helvete! Att släpa 90 kg soffa sex våningar ligger på min topp10 av jävliga händelser i livet.
Men: Soffan kom ner och sen upp en trappa till min lägenhet med hjälp av två starka karlar. Jag hatar sånt egentligen, hatar när det kommer karlar och fixar saker för att tjejerna inte pallar - men nu hade jag redan bevisat min styrka genom att bära skiten sex våningar och behövde knappast hävda mig. Jag bara log och hejade på.

Efteråt var klockan för mycket för att returnera gamla soffan. Efter att ha släpat bäddsoffan vägrade jag att hyra ett nytt släp och släpa soffan tillbaka till IKEA. Dessutom hade jag tjänat så mycket på att köpa begagnat att det inte var hela världen om jag förlorade några hundralappar. Igår äntligen fick jag den såld och jag behöver inte leva på vatten och vatten resten av månaden. Jippie.

Sense moral:


Kommentarer
Postat av: tindraz

mutter mutter mutter

2008-10-06 @ 14:26:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0